اقداماتی که اوضاع را بدتر کردند
درمانهای تهاجمی که کشورهای غربی برای مهار کووید۱۹ به کار گرفتند، میتوانند اوضاع را بدتر کرده باشند.
ایلیاسو ابراهیم به اپکتایمز گفت در دو سال گذشته تنها چند بار و آن هم برای جلوگیری از گردوغبار و بوی بد، از ماسک استفاده کرده است و در نیجر هرگز فاصله اجتماعی رعایت نشده است.
ابراهیم توضیح میدهد: «در تمام مدت، همان عادتهای ارتباطی خود را حفظ کردیم.»
بر اساس یافتههای جدید، شعار «ماسک جان انسانها را نجات میدهد»، صحیح نیست.
در مقایسه میزان ابتلا به کووید۱۹ در منطقه خلیج کالیفرنیا، تقریباً در تمامی موارد، نرخ ابتلا در شهرهایی که استفاده از ماسک اجباری بود، نسبت به سایر شهرها که مجبور به استفاده از ماسک نبودند، بیشتر بود یا برابر بودند.
مطالعهای در سال ۲۰۲۲ که در مجله پزشکی منتشر شد، میزان مرگومیر ناشی از کووید را بین شهرستانهایی در کانزاس که ماسک میزدند با آنهایی که نمیزدند، مقایسه کرد.
شهرهایی که در آنها استفاده از ماسک اجباری بود، در مقایسه با سایر شهرها که اجباری نبود، ۵۰% مرگومیر بیشتری را تجربه کردند.
پزشک آلمانی، زاخاری فوگن، در این مطالعه توضیح میدهد کسانیکه ماسک میزنند، ناخودآگاه ذرات ویروس را در محوطه ماسک صورتشان حفظ میکنند و مجدداً به داخل ریههای خود فرو برند.
بنابراین، به گفته دکتر فوگن، استفاده از ماسک در عمل بار ویروسی را افزایش میدهد و باعث میشود افراد ذراتی را که عامدانه از دستگاه تنفسیشان حذف شدهاند، مجدداً استنشاق کنند.
در سال ۲۰۲۰، یک کارآزمایی کنترلشده تصادفیسازیشده بزرگ در دانمارک انجام و در سالنامه طب داخلی منتشر شد و از نظر آماری، هیچ اثر حفاظتی قابلتوجهی برای افرادی که ماسک میزدند، در مقایسه با آنهایی که نمیزدند، پیدا نکرد.
سایر متخصصین نشان دادهاند «حفظ رطوبت، استفاده مجدد از ماسکهای پارچهای و فیلتراسیون ضعیف میتوانند منجر به افزایش خطر ابتلا شود.»
بر اساس گزارش اخیر اپکتایمز، متخصصان مغز و اعصاب دریافتهاند که ماسک زدن میتواند سلامت مغز را نیز به خطر بیندازد.
فاصلهگذاری اجتماعی به سیستمهای ما آسیب میرساند
فاصلهگذاری اجتماعی یکی دیگر از اقدامات شایعی بود که برای کاهش سرعت شیوع کووید۱۹ در اروپا و آمریکا به کار گرفته شد، اما در بسیاری از کشورهای آفریقایی مشاهده نشد.
دکتر بایرام بریدل، همهگیرشناس دانشگاه گولف کانادا، در مصاحبه با خبرنگار گاردین گفت قرنطینه اجتماعی کودکان باعث محدودیت قرارگیری کودکان در معرض دنیای طبیعی میشود که مملو از میکروبهایی است که به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند.
کسانیکه مجبور به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی هستند، با میکروبها در تماس نیستند و پس از خروج از قرنطینه، بیشتر در معرض خطر ابتلا به مجموعه بیماریهای التهابی قرار میگیرند.
دکتر توماس موری، استاد دانشگاه ییل در زمینه پزشکی کودکان و متخصص بیماریهای عفونی، با این موضوع مواجه شد. طبق گزارش اخیر نیویورکپست، موری و دیگر پزشکان شاهد افزایش شدید ویروسهای تنفسی، پس از قرنطینه و تعطیلی مدارس در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بودهاند.
به نظر میرسد فاصلهگذاری اجتماعی باعث ابتلای شدیدتر کودکان به عفونتهای ویروسی و باکتریایی شده است.
قرنطینه اجتماعی نتوانست جلوی گسترش کووید۱۹ را در اروپا یا ایالاتمتحده بگیرد. اما قرنطینه اجباری مردم (چه کودکان و چه بزرگسالان) اثرات منفی قابل توجهی بر سلامت جسمی و روحی ما داشته است.
ویروس یا واکسن
با وجود آنکه نرخ پایین واکسیناسیون در کشورهای توسعهنیافته به عنوان معضل نابرابری جهانی مطرح میشود، دادههایی داریم که نشان میدهند عدم واکسیناسیون میتواند اثر محافظتی داشته باشد و منجر به مرگومیر کمتر در اثر کووید شود.
مقاله دکتر جوزف مرکولا، نویسنده «حقیقت کووید۱۹» که دادههای همهگیری را به دقت بررسی کرده است، نرخ واکسیناسیون در جنوب صحرای آفریقا را کمتر از ۶ درصد بیان میکند. در حالیکه آفریقا بیش از ۱۷ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهد، تنها ۳ درصد مرگومیر ناشی از کرونا در جهان را به خود اختصاص داده است.
اثرات منفی ناخواسته نرخ بالای واکسیناسیون در کشورهای توسعهیافته مانند ایالاتمتحده وحشتناک است. تا ۱۵ جولای ۲۰۲۲، حدود ۱،۳۵۰،۹۴۷ عارضه جانبی واکسیناسیون در سامانه گزارش عوارض واکسیناسیون مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده و سازمان غذا و دارو گزارش شده است.
در این گزارشها ۲۹۶۳۵ مورد مرگ پس از واکسیناسیون کووید به چشم میخورد.
نتایج بهتر آفریقا میتواند دلایل دیگری مانند سطح بهینه ویتامین دی جذب شده از نور خورشید و جوانتر بودن جمعیت داشته باشد. اما به احتمال زیاد بیوم متنوع آفریقایی، سرشار از کرمها و میکروبهای مفید است. عدم استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی، دسترسی به ایورمکتین، و نرخ پایین واکسیناسیون، همگی مزایایی هستند که آفریقا از آنها برخوردار است.
مطمئناً به نظر میرسد چیزهای بسیاری در مورد مدیریت همهگیری وجود دارند که آمریکا میتواند از آفریقا بیاموزد.
مطالب دیگر:
دکتر ریش: آنتیبادیهای حاصل از تزریق واکسن به جای نقش خنثیکننده، نقش مداخلهگر دارند
ایمنی طبیعی میتواند تا ۱۴ ماه بعد، تا ۹۷درصد مانع از ابتلای شدید به کووید۱۹ شود