Search
Asset 2

مالزی مسلمانان اویغور را به چین تحویل نداد

مسلمانان اویغور
(Tuwaedaniya Meringing/Getty Images)
مسلمانان اویغور
(Tuwaedaniya Meringing/Getty Images)

حمایت مالزی از اقلیت مسلمان در چین در برابر سرکوبگری حزب کمونیست

دولت مالزی در اقدامی بشر دوستانه اجازه نداد مسلمانانی که از دست آزار و اذیت حزب کمونیست چین، به مالزی پناه برده بودند، مجدداً به چین برگردادنده شوند.

به گزارش رویترز، دولت چین اخیراً مالزی را تحت فشار گذاشته بود که  ۱۱ مسلمان اویغور را به پکن تحویل دهد. اما مالزی آنها را آزاد کرد و اجازه داد به ترکیه سفر کنند.

این افراد بخشی از یک گروه ۲۰ نفره  بودند که سال گذشته با کندن حفره‌ای از یک اردوگاه مهاجران غیرقانونی بازداشتی در تایلند گریخته و وارد خاک مالزی شدند. آنها توانسته بودند از‌ استان سین‌کیانگ چین خود را به یک اردوگاه پناهندگان در تایلند و سپس به مالزی برسانند.

به گزارش مالایی میل، وکیل ۱۱ نفر مسلمان اویغوری اعلام کرد که این افراد بدون توجه به درخواست چین برای بازگرداندن آنها، مجوز عزیمت از مالزی به ترکیه را دریافت کرده و به این کشور رفتند.

این اقدام مالزی ممکن است روابط این کشور و چین را تحت تاثیر قرار می دهد. پیشتر از این ماهاتیر محمد، نخست وزیر مالزی، بیش از ۲۰ میلیارد دلار از پروژه‌های اعطا شده به شرکت‌های چینی را لغو کرده بود.

در ماه فوریه، رویترز گزارش داد که مالزی از سوی چین تحت فشار زیادی است که این افراد را اخراج کند. هم‌زمان بعضی فعالان حقوق بشر در تلاش بودند تا مالزی را در انتقال این افراد به چین، که متهم به آزار و اذیت اویغورها است، منع کنند.

کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد در ماه اوت گفت که چین یک میلیون مسلمان اویغوری را در مراکز و اردوگاه‌هایی موسوم به مقابله با افراط ‌گرایی نگهداری می‌کند و در واقع حبس کرده است.

طبق گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر، اویغورها و سایر مسلمانان در اردوگاه‌های کار اجباری، به نام مراکز بازآموزی شناخته می شوند، از استفاده از هر آنچه که اسلامی باشد ممنوع هستند، باید زبان ماندارین چینی یاد بگیرند و همچنین سرودهای تبلیغاتی حزب کمونیست چین را بخوانند و به این حزب ابراز وفاداری کنند.

حدود دو ماه پیش سازمان ملل از چین خواست تا یک میلیون مسلمان اویغور را که در اردوگاه‌هایی در چین زندانی هستند آزاد کند. اما چین وجود این اردوگاه‌ها برای مبارزه با تروریسم ضروری می‌داند.

قانونگذاران ایالات متحده روز دهم اکتبر پیشنهاد دادند که دولت آمریکا آ«نقض شدید» حقوق بشر در چین را محکوم کند و برای بستن «اردوگاه‌های بازآموزی» در سین کیانگ اقدام کند.

سین کیانگ به یک ناحیه امنیتی وسیع تبدیل شده است. با ایستگاه‌های پلیس، دوربین‌های خیابانی و ایستگاه‌های بازرسی امنیتی که در آن کارت شناسایی الکترونیکی اسکن می شود. رژیم چین از بهانه تهدیدات بالقوه اسلامی، افراط گرایی و شورش‌های قومی برای سرکوب اویغورها و اقلیت مسلمان، به ویژه در سین کیانگ استفاده کرده است.

در نوامبر سال گذشته مقامات حزب کمونیست به ساکنان ناحیه مسلمان‌نشین چین دستور دادند که گذرنامه‎های خود را به پلیس تحویل دهند. به طوری که از آنها خواسته شد هنگام ارائه درخواست برای گرفتن گذرنامه، نمونه خون، اثر انگشت و صدای ضبط ‌شده خود را ارائه دهند.

تصویب قوانین ظاهراً «ضد تروریسم» توسط حزب کمونیست دائماً منجر به محدودیت‌های بیشتر بر آزادی بیان، انجمن‌ها، تجمع مسالمت آمیز و آزادی دینی در چین شده است.

مقابله با پوشیدن حجاب و منع گذاشتن ریش نیز از دیگر اقداماتی است که علیه مسلمانان چینی انجام می‌شود. هر سال همزمان با ماه رمضان حزب کمونیست چین موانع زیادی را برای مراسم و مناسک مسلمانان چین ایجاد می‌کند. به طوری که کارمندان دولت در مناطق مسلمان نشین از روزه‌داری منع می‌شوند و به رستوران‌ها ابلاغ می‌شود اجازه ندارند در طول روز تعطیل کنند.

طی سال‌های اخیر، صدها نفر، احتمالا هزاران نفر از اویغورها از طریق آسیای جنوب شرقی به ترکیه فرار کرده‌اند.

مطالب دیگر:

کانیه وست، همسر کیم کارداشیان : من عاشق ترامپ هستم

احتمال اخراج هزاران پناهنده‌‏ چینی و ایرانی از آمریکا

داستان من :« مادرم یک روز پیش از آزادی‌ام از زندان درگذشت »

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی