Search
Asset 2

رژیم چین می‌گوید علی‌رغم جنگ اوکراین، روابطش با روسیه «مثل سنگ محکم» است

مثل سنگ محکم این بیانیه در بحبوحه درخواست‌های بین‌المللی فزاینده از پکن برای محکوم کردن تجاوزات مسکو صادر شد، موضعی که حزب کمونیست چین هم
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، در 7 مارس 2022 در مرکز رسانه‌ای پکن کنفرانس مطبوعاتی برگزار می‌کند. (Andrea Verdelli/Getty Images)

در روز دوازدهم تهاجم روسیه به اوکراین، رژیم کمونیستی چین روابط خود با مسکو را «مثل سنگ محکم» توصیف کرد و  اشاره کرد «از طرف‌های ثالث تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.»

این بیانیه در بحبوحه درخواست‌های بین‌المللی فزاینده از پکن برای محکوم کردن تجاوزات مسکو صادر شد، موضعی که حزب کمونیست چین همواره از اتخاذ آن خودداری کرده است.

وانگ یی وزیر امور خارجه چین در ۷ مارس روسیه را «مهم ترین شریک استراتژیک» پکن و روابط دو کشور را «یکی از حیاتی‌ترین روابط دوجانبه در جهان» خواند.

یی در یک کنفرانس مطبوعاتی در حاشیه نشست سالانه مجلس قانونگذاری کشور در پکن  به خبرنگاران گفت: «مهم نیست که چشم‌انداز بین‌المللی چقدر خطرناک است، چین و روسیه تمرکز استراتژیک خود را حفظ کرده و توسعه مشارکت و هماهنگی راهبردی جامع خود را در دوره جدید ارتقا خواهند داد.»

اظهارات این دیپلمات ارشد یک روز پس از آن بیان شد که ایالات متحده و استرالیا از پکن خواستند به اقدامات جهانی علیه روسیه بر سر این درگیری بپیوندد.

روسیه کمتر از سه هفته پس از آن که شی جین پینگ، رئیس جمهور چین و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور چین در روز افتتاحیه بازی‌های المپیک زمستانی در پکن اعلام کردند، این دو کشور دارای  شراکتی بدون محدودیت‌ هستند، تهاجم را آغاز کرد.

دو رهبر یک سند مشترک طولانی منتشر کردند که در آن روسیه ادعاهای ارضی رژیم در مورد تایوان خودمختار را تأیید کرد و پکن از روسیه در مخالفت با گسترش بیشتر ناتو، که توجیهی کلیدی برای تهاجم روسیه بود، حمایت کرد.

از زمان تهاجم، رژیم چین مکرراً از حمایت آشکار از هر یک از طرفین امتناع کرده است، در عوض روی طناب محکم دیپلماتیکی که ناظران می‌گویند حاوی پیام‌های متناقض است، قدم می‌زند.

رژیم چین از توصیف اقدامات مسکو به عنوان تهاجم خودداری کرده و واشنگتن را به تحریک درگیری متهم کرده است. این کشور همچنین از کشورهای غربی خواسته است که به «نگرانی‌های امنیتی مشروع» روسیه احترام بگذارند و در عین حال بر حاکمیت همه کشورها احترام بگذارند. در همین حال خواستار مذاکره برای حل این بحران شده است.

چین در دو رای سازمان ملل، از جمله پیشنهاد شورای امنیت سازمان ملل که از مسکو خواسته است حمله خود به اوکراین را متوقف کند و نیروهای خود را فوراً خارج کند، رای ممتنع داده است.

علاوه بر این، پکن از پیوستن به ایالات متحده، اروپا و سایر کشورهایی که روسیه را تحریم کرده‌اند، خودداری کرده است. در عوض، رژیم گفت که به تجارت عادی با مسکو ادامه خواهد داد و محدودیت‌های واردات گندم روسیه را لغو کرده است.

چنین اقداماتی بسیاری را به این نتیجه رسانده است که پکن عملاً موضعی طرفدار روسیه اتخاذ کرده است، اما به دلیل ترس از برانگیختن خشم یا تحریم‌های جامعه بین‌المللی  نمی‌خواهد آشکارا این کار را انجام دهد.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز شنبه اعلام کرد که از زمان آغاز تهاجم روسیه حداقل ۳۶۴ غیرنظامی جان خود را از دست داده اند، در حالی که این رقم احتمالاً شمارش بسیار کم است. بیش از ۱.۷ میلیون نفر از جنگ در اوکراین فرار کرده اند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، روز شنبه در یک تماس تلفنی به وانگ گفت که «جهان نظاره گر است تا ببیند کدام کشورها برای آزادی و حاکمیت می‌ایستند.»

در جلسه توجیهی روز دوشنبه، وانگ گفت که پکن با جامعه بین المللی همکاری خواهد کرد تا «در صورت نیاز میانجیگری لازم» را ارائه کند، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

مطالب دیگر:

لهستان جت‌های جنگنده به اوکراین نمی‌فرستد

پکن در تبلیغات دولتی خود اوکراین را «پسر ولگرد شوروی سابق» توصیف می‌کند

بلینکن: چین باید بایستد و موضع خود را در مورد بحران اوکراین مشخص کند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی