Search
Asset 2

کانادا: درخواست اعمال تحریم‌‌‏های مگنیتسکی بر روی مقامات چینی‌‌‏ که فالون گونگ را آزار و شکنجه کرده‌‌‏اند

مجازات چهارده مقام چینی قانون مگنیتسكی آزار و اذیت پیروان فالون گونگ در چین حقوق بشر حقیقت، نیکخواهی و بردباری روشی معنوی تمرین مراقبه‌‌‏ آموزه‌‌‏های اخلاقی
ایروین کوتلر، وزیر لیبرال پیشین (Matthew Little/The Epoch Times)

جمعی از نمایندگان پارلمان فعلی و سابق کانادا و فعالان حقوق بشر، از اتاوا خواستار استفاده از قانون مگنیتسکی برای مجازات چهارده مقام چینی که مسئول آزار و اذیت پیروان فالون گونگ در چین هستند،شده‌‏اند.

جیمز بیزان، نماینده محافظه کار، یکی از مدافعان قانون مگنیتسکی کانادا گفت: «کانادا باید از این قانون برای تحریم مقامات دولت کمونیستی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر از جمله حبس، برداشت اعضای بدن و کشتار تمرین کنندگان فالون دافا می‌‌‏شوند، استفاده کند.»

کانادا قانون مگنیتسکی خود را در سال ۲۰۱۷ تصویب کرد. این قانون که نسخه‌‌‏های بسیاری از آن در کشورهای مختلف به تصویب رسیده، به اسم سرگئی مگنیتسکی، وکیل روسی نامگذاری شده که بزرگترین کلاهبرداری مالیاتی در تاریخ کشور خود را کشف کرد و متعاقباً در سال ۲۰۰۹ در حالی که در مسکو بازداشت شده بود در اثر شکنجه درگذشت.

این قانون به اتاوا امکان تحریم افراد خارجی را که ناقض حقوق بشر هستند، می‌‌‏دهد. نمونه‌‌‏هایی از مجازات‌‌‏ها می‌‌‏تواند ممنوعیت ورود افراد مشخص شده به کانادا، یا محرومیت از انجام معامله مالی در کانادا یا با کانادایی‌‌‏های خارج از کانادا باشد.

انجمن فالون دافای کانادا اعلام کرد که همزمان با بیست و یکمین سالگرد آغاز آزار و اذیت پیروان این روش در ۲۰ ژوئیه ۱۹۹۹، در چین، فهرستی از چهارده مقام، همراه با حدود سیصد صفحه اسناد و مدارک را به فرانسوا فیلیپ شامپین، وزیر امور خارجه، ارسال کرده تا طبق قانون تحریم شوند.

این انجمن در بیانیه‌‌‏ای گفت، فهرست چهارده نفره مقامات چینی، شامل جیانگ زمین نیز می‌‌‏شود. جیانگ زمین، رهبر پیشین حزب کمونیست چین، عامل اصلی و طراح آزار و شکنجه است که بخاطر محبوبیت این روش و امتناع از سرسپردگی حزب کمونیست به دنبال ریشه کن کردن فالون گونگ بود.

در این بیانیه آمده است: «در جریان مبارزات علیه فالون گونگ، حزب کمونیست چین به طور مداوم از قدرت‌‌‏های خارج از قانون استفاده کرده تا در مقیاس وسیع اقدام به بازداشت‌‌‏های خودسرانه، شکنجه، کشتار و حتی برداشت اجباری اعضای بدن پیروان فالون گونگ کند.»

فالون گونگ که فالون دافا نیز نامیده می‌‌‏شود، روشی معنوی است که از پنج سری تمرین مراقبه‌‌‏ای با آموزه‌‌‏های اخلاقی تشکیل شده است. در دهه ۱۹۹۰، حدود هفتاد تا یکصد میلیون نفر در حال تمرین فالون گونگ در سراسر چین بودند. پس از شروع کارزار آزار و شکنجه در سال ۱۹۹۹، ده‌‌‏ها هزار نفر از آنان در زندان‌‌‏ها، اردوگاه‌‌‏های کار اجباری، مراکز شستشوی مغزی و بخش‌‌‏های روانپزشکی (مکانی که بسیاری از آنها در تلاش برای مجبور کردن به ترک تمرینات، تحت آزار و شکنجه قرار گرفتند) بازداشت و در آنجا زندانی شدند. بازداشت و آزار و اذیت پیروان فالون گونگ در این تشکیلات همچنان ادامه دارد.

کلایو هامیلتون، شخصیت آکادمیک استرالیایی در کتاب ۲۰۱۸ خود «تهاجم خاموش» می‌‌‏نویسد: «برای افراد خارجی عجیب است که یک سازمان آزاد که تمرینی معنوی را ترویج می‌‌‏دهد که کاملاً مبتنی بر چی گونگ سنتی چینی (مراقبه در حالت حرکت آهسته) بوده و بدون اهداف سیاسی است، چنین سرکوب بی‌‌‏رحمانه‌‌‏ای را برانگیخته است.»

این کتاب می‌‌‏افزاید: «اما رهبران ح‌‌‏ک‌‌‏چ از چنین جنبشی با اعضای بیشتر از حزب و مجذوب کردن طرفداران بیشتر، احساس خطر کرده‌‌‏اند. در دوران مدرن، آزار و شکنجه هیچ گروهی در چین به اندازه آزار و شکنجه فالون گونگ شدید و خستگی ناپذیر نبوده است.»

ایروین کوتلر، وزیر پیشین دادگستری لیبرال که به فراخوان تحریم‌‌‏های مگنیتسکی بر ضد مقامات چینی نیز پیوسته، گفت: «پیروان فالون گونگ صرفا به سبب حمایت از ارزش‌‌‏های معنوی باستانی حقیقت، نیکخواهی و بردباری، در معرض کشتار غیرقانونی و شکنجه طی یک جنبش «ریشه کن سازی» سازمان یافته توسط حزب کمونیست چین قرار گرفته‌‌‏اند.»

پیتر کنت، نماینده محافظه کار و معاون پارلمانی دوستداران فالون گونگ گفت: «ما دولت کانادا را ترغیب می‌‌‏کنیم تا از قانون مگنیتسکی برای تحریم دست کم چهارده نفر از مقامات دولت چین که شناسایی شده و مسئول نقض فاحش حقوق بشر هستند، استفاده کند.»

تان های نگو، سناتور محافظه کار نیز گفت: «زمان آن رسیده است که کانادا با اعمال تحریم‌‌‏های مگنیتسکی به مقامات چینی رهبری خود را به عنوان مدافع حقوق بشر در صحنه جهانی بازگرداند.»

سال گذشته یک دادگاه مستقل در لندن تایید کرد که ح.ک.چ همچنان به قتل پیروان فالون گونگ ادامه می‌‌‏دهد و اعضای بدن آنها را برای سود می‌‌‏فروشد. این دادگاه به سرپرستی سر جفری نیس که پیش از این در دادگاه بین المللی جنایی، پیگرد قانونی اسلوبودان میلوسویچ، رئیس جمهور یوگسلاوی سابق را برای جنایات جنگی‌‌‏اش رهبری می کرد، برگزار شده است.

مجازات چهارده مقام چینی

مطالب دیگر:

بیست‌ویک سال ایستادگی فالون‌گونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی

آنچه کمدی الهی دانته در مورد قرنطینه در هنگام بحران ویروس حزب کمونیست چین به ما می‌‌‏آموزد

داستانی از چین باستان: آیا وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله تصادفی است؟

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی