اِنشیائوهی یک مجری خبری هوش مصنوعی است که ۲۰ دسامبر ۲۰۲۱، پس از ۱۷۰۰ ساعت پخش خبری بیوقفه، هویت خود را برای مخاطبان فاش کرد: «سلام به همگی، من مجری خبری هوش مصنوعی نشنال بیزینیس دیلی هستم. دوقلوی مجازی مجری اصلی محسوب میشوم. اکنون ۷۰ روز است که بهطور ناشناس در حال اجرا هستم و اخبار را گزارش میکنم.».
در همان روز، شبکه نشنال بیزینس دیلی (انبیدی) که یک رسانه تحت کنترل دولت چین است، به همراه شرکت هوش مصنوعی شیائوچه، راهاندازی رسمی برنامه خبری تلویزیونی زنده خود به مجریگری هوش مصنوعی را اعلام کرد، که در نوع خود اولین است.
این برنامه تلویزیونی که «اخبار هوش مصنوعی کسبوکار» نام دارد، اخبار مالی را ۲۴ ساعته و بدون تعطیلی و با مجریگری دو مجری هوش مصنوعی به نامهای انشیائوهی و انشیائوبای پخش میکند. پشتیبانی فنی این برنامه بر عهده شرکت شیائوچه است.
انشیائوهی و انشیائوبای نسخههای مجازی دو مجری خبری واقعی هستند، یک زن و مرد. بسته نرمافزاری شیائوچه از این دو مجری خبری برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی خود استفاده کرده است. فناوری نماپردازی عصبی شیائوچه حالات چهره و حرکات بدن این مدلهای مجازی را واقعی و طبیعی جلوه میدهد.
در گذشته نیز از مجریان هوش مصنوعی در برنامههای تلویزیونی چین استفاده شده بود اما به سرعت قابل تشخیص بودند. از زمان راهاندازی آزمایشی «اخبار هوش مصنوعی کسبوکار» در ۱۱ اکتبر ۲۰۲۱، حساب کاربری انشیائوهی در شبکه اجتماعی دویین که نسخه چینی تیکتاک است، بیش از ۳ میلیون طرفدار پیدا کرده، این در حالی است که مجری واقعی بیش از ۷۰ روز در پخش نبوده است. به گزارش خبرگزاری دولتی چین، شینهوا، شیائوچه توانسته است در همکاری با شبکه اندیبی، توانایی خود در توسعه نسخههای مجازی انسانها که تقریباً غیر قابل تشخیص هستند، نشان دهد. برای این منظور از آموزش هوش مصنوعی و فناوریهای نماپردازی بهره گرفته است.
بر اساس این گزارش، فناوری یادگیری نمونه کوچک این بسته نرمافزاری به این دو انسان مجازی کمک کرده است که چرخه یادگیری خود را طی یک هفته کامل کنند. تحلیلگر تجاری چینی، زنگ شیانگینگ، میگوید در گذشته برای آموزش هوش مصنوعی به چرخههای طولانی آموزش نیاز بود. این در حالی است که دورههای کوتاه آموزش میتوانند هزینههای بالای توسعه هوش مصنوعی را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.
تنها این نیست. گرداننده فنی بسته نرمافزاری شیائوچه امکان خودکارسازی انتها به انتهای هوش مصنوعی را فراهم میآورد. به این ترتیب، هوش مصنوعی مورد نظر اخبار مالی را به تنهایی جمعآوری، ویرایش و پخش کند. هوش مصنوعی میتواند یک ویدیوی زنده را بدون هیچ کمکی از طرف انسان آماده کند و همه مراحل را از خواندن اطلاعات مالی گرفته تا تدوین متن و نمودارها و هماهنگی با مجری مجازی آموزشدیده، به تنهایی انجام میدهد.
لی دی، مدیر عامل شیائوچه میگوید: «دوران هوش مصنوعی خستگیناپذیر، ایمن و قابل اعتماد فرا رسیده که قرار است خروجی خبری پایداری ارائه دهد.»
بر اساس گزارش شبکه انبیدی، این مجریان خبری هوش مصنوعی با استفاده از فناوری شبکه عصبی یادگیری عمیق مدلسازی شدهاند و توانایی مجریگری به زبانهای ماندارین، انگلیسی و سایر زبانها را دارند. اکنون میتوان از این فناوری پیشرفته هوش مصنوعی برای بهبود و تحول صنعت رسانه و فیلم چین استفاده کرد. پس از موفقیت برنامه «اخبار هوش مصنوعی کسبوکار»، اکنون همه کانالهای خبری شبکه انبیدی با شیائوچه همکاری کامل خواهند داشت تا برنامههای تلویزیونی هوش مصنوعی تولید کنند.
شیائوچه یا «مایکروسافت لیتل آیس» یک سیستم هوش مصنوعی است که مایکروسافت آسیا در سال ۲۰۱۴، آن را توسعه داد. این شرکت قبلتر تحت عنوان گروه هوش مصنوعی شیائوچه و به عنوان زیرمجموعه مرکز فناوری نرمافزاری مایکروسافت آسیا شناخته میشد. بزرگترین تیم تحقیق و توسعه هوش مصنوعی مایکروسافت است. در جولای ۲۰۲۰، کسبوکار شیائوچه به عنوان یک شرکت مستقل از مایکروسافت جدا شد و مایکروسافت به آن اجازه داد به عنوان یک مؤسسه مستقل در چین و سایر کشورهای آسیایی فعالیت کند. بسته نرمافزاری شیائوچه یکی از نرمافزارهای کامل هوش مصنوعی در جهان است که بیشترین تعاملات هوش مصنوعی را در سطح جهان دارد.
لی دی، مدیر عامل شیائوچه، اکتبر ۲۰۲۱ گفت موضوعات هوش مصنوعی بسیاری در دو سال گذشته ایجاد شدهاند و تعدادشان بهسرعت افزایش خواهد یافت. لی انتظار دارد هوش مصنوعی از جمعیت انسانی هم بیشتر شود و در عین حال بسیار متنوع باشد و متناسب با سفارشات افراد ساخته شود.
اداره دولتی رادیو، فیلم و تلویزیون چین، نه روز پس از اجرای آزمایشی این برنامه تلویزیونی هوش مصنوعی، در ۲۰ اکتبر ۲۰۲۱، «چهاردهمین برنامه پنج ساله» خود را منتشر کرد که راهبردهای این اداره را برای پخش اخبار و شبکههای صوتیتصویری شرح میدهد. در این طرح به تقویت کاربردهای هوش مصنوعی در تولید و پخش اخبار اشاره شده است، از جمله این موارد میتوان به استفاده گسترده از مجریان مجازی در برنامههای تلویزیونی و بهبود تولید اخبار و بهرهوری پخش با استفاده از هوش مصنوعی اشاره کرد.
مطالب دیگر:
هشدارهای جدی به خبرنگارانی که قصد رفتن به المپیک پکن را دارند
کوین مککارتی، رهبر حزب جمهوریخواه مجلس، از همکاری با هیئت ششم ژانویه امتناع کرد
هشدار نهادهای قانونگذار درباره خطرات دوزهای تقویتکننده واکسن کووید۱۹