Search
Asset 2

ایمیل‌های لو رفته باعث رسوایی سازمان ملل متحد شد

(John Moore/Getty Images)

ایمیل‌های لو رفته اثبات می‌کند که علی‌رغم انکار سازمان ملل، مقامات حقوق بشر این سازمان، پیش از شهادت مخالفان چینی در مورد سوءاستفاده‌های حزب کمونیست چین در ژنو، نام این فعالان را به رژیم کمونیستی پکن داده‌اند.

از اسناد فاش شده چنین به نظر می‌رسد که تمام افراد درگیر در این ماجرا عمل تحویل اسامی ‌مخالفان چینی به این دیکتاتوری را «امری معمول» تلقی می‌کنند. فرد افشاگر به اپک تایمز گفت که این کار با وجود تکذیب سازمان ملل، تا امروز نیز ادامه دارد.

مقامات کمونیستی چین از نام‌های دریافت کرده از سازمان ملل برای جلوگیری از خروج مخالفان از چین استفاده کردند. حداقل یکی از مخالفان به نام کائو شنلی که توسط سازمان ملل شناسایی و توسط حزب کمونیست چین قبل از عزیمت به ژنو بازداشت شده بود، هنگام بازداشت درگذشت.

به گفته افشاگر سازمان ملل، اِما ریلی، که برای اولین بار این رسوایی را افشا کرد، اگر فرد مخالف می‌دانست سازمان ملل متحد این کار را می‌کند الان در خارج از کشور بود. حزب کمونیست چین به‌طور مکرر خانواده این فرد را تهدید یا شکنجه کرده است.

منتقدان رژیم ‌که سازمان ملل متحد نامشان را تحویل داده بود، فعالانی بودند که نگران تبت، هنگ کنگ و اقلیت مسلمان اویغور در غرب چین بودند – تمام این افراد، به دلایل مختلف توسط حزب کمونیست چین مورد هدف قرار گرفتند.

در فوریه سال ۲۰۲۰، اپک تایمز گزارشی در مورد این رسوایی منتشر کرد و اینکه ریلی به دلیل تلاش برای افشا و متوقف کردن این عمل مورد تهدید و اقدامات تلافی‌جویانه قرار گرفته است. پرونده ریلی در سازمان ملل در جریان است. او همچنان در آنجا شاغل اما تحت «تحقیق» است.

سازمان‌های برجسته حقوق بشر در سراسر جهان، از عملکرد سازمان ملل برای به خطر انداختن زندگی مخالفان و خانواده‌های آن‌‌ها به شدت انتقاد کردند.

ریلی در اظهاراتش به اپک تایمز، این عمل را «جنایتکارانه» توصیف کرد و حتی استدلال کرد که این امر سازمان ملل را «شریک نسل‌کشی» کرده است.

سازمان ملل متحد سال‌ها این مسئله را انکار می‌کرد.

حال به کمک ایمیل‌های لو رفته در مورد این عمل، مشخص شده است که سازمان ملل متحد دولت‌های عضو خود و مطبوعات را پیرامون این رسوایی گمراه کرده است.

یکی از ایمیل‌های جنجالی مورد بحث، مربوط به تاریخ ۷ سپتامبر ۲۰۱۲ است که از طرف یک دیپلمات حزب کمونیست چین در سازمان ملل در ژنو ارسال شده و در آن، اطلاعات مخالفان چینی که قرار بود در شورای حقوق بشر سازمان ملل شهادت دهند، درخواست شده بود.

دیپلمات حزب کمونیست چین در ایمیلی از یک فرد رابط سازمان ملل با سازمان‌های غیردولتی درخواست کرد: «طبق معمول، خواهشمندم لطفا بررسی بفرمایید آیا افرادی که در لیست پیوست هستند درخواست تأیید صلاحیت جلسه بیست و یکم HRC را دارند؟» «هیئت من مقداری نگرانی‌ امنیتی [در مورد] این افراد دارد.»

این مقام سازمان ملل، که نامش در ایمیل لو رفته تغییر یافته است، در پاسخ تأیید کرد که دو مخالف موجود در لیست حزب کمونیست چین در واقع درست بوده و قصد شرکت در آن را دارند.

مقام رسمی‌ سازمان ملل بدون هیچ نگرانی از بابت امنیت مخالفان یا خانواده‌های آن‌ها که هنوز در چین بودند به رژیم تأیید کرد: «طبق درخواستتان، با احترام اعلام می‌گردد دولکون عیسی و هه گِنگ توسط حزب رادیکال بدون خشونت، فراملی و فراحزبی ‌برای شرکت در بیست و یکمین جلسه شورای حقوق بشر تایید شده‌اند».

عیسی رئیس کنگره جهانی اویغور است که به نمایندگی از طرف جمعیت اویغورهای منطقه شین جیانگ چین غربی که بطور وحشیانه توسط حزب کمونیست چین هدف حمله قرار می‌گیرند، از آن‌ها طرفداری می‌کند.

بسیاری از منابع رسمی‌ در سراسر جهان می‌گویند این رژیم بیش از یک میلیون اویغور را در اردوگاه‌های «بازآموزی» نگهداری می‌کند. بازداشت شدگان سابق در مصاحبه با اپک تایمز اعلام کردند که مورد تجاوز، شکنجه، شستشوی مغزی و آزار وحشیانه قرار گرفته‌اند.

عیسی به عنوان معاون رئیس سازمان ملل و مردم معرفی نشده (UNPO) فعالیت می‌کند، که این سازمان تلاش می‌کند صدایی برای ملت‌ها و گروه‌های مردمی باشد که نماینده‌ای از دولت-ملت خود ندارند.

یک سال پس از آن ایمیل، به درخواست هیئت رژیم، شورای امنیت سازمان ملل بر آن شد تا عیسی را از شورای حقوق بشر برکنار کند. اما، ریلی مداخله کرده و از برکناری وی جلوگیری کرد.

مخالف دیگر، یعنی گنگ هه، همسر گائو زی‌شنگ، وکیل حقوق بشر چینی و مسیحی است که کتابی در مورد شکنجه‌های شدیدش توسط حزب کمونیست چین به خاطر کار و اعتقاداتش نوشته است.

یکی از دلایل شکنجه وحشیانه گائو این بود که همسرش در سازمان ملل صحبت می‌کرد، که این مساله را مقامات سازمان ملل از قبل، در ایمیل مذکور به حزب کمونیست چین اعلام کرده بودند.

ایمیل لو رفته‌ دیگری مربوط به سال ۲۰۱۳ نشان می‌دهد که همان دیپلمات حزب کمونیست چین دوباره سعی در تأیید هویت مخالفان چینی داشت که انتظار می‌رفت در شورای حقوق بشر، سوءاستفاده‌های حزب کمونیست چین را افشا کند.

دیپلمات حزب کمونیست چین در ایمیلی که به دست اپک تایمز و سایر رسانه‌ها رسید، به مقام سازمان ملل گفته بود: «مأمور چینی در جلسات گذشته با شما و بخش شما همکاری بسیار خوبی داشته است.» « بسیار سپاسگزاریم»

دیپلمات حزب کمونیست چین در ادامه گفته بود: «باز هم به لطف و کمک شما نیاز دارم» «برخی از جدایی طلبان ضد دولت چین در تلاشند تا تحت حمایت سایر سازمان‌های غیر دولتی در جلسه HRC شرکت کنند. آن‌ها ممکن است تهدیدی برای سازمان ملل و هیئت نمایندگی چین باشد.»

دیپلمات حزب کمونیست چین پرسید: « می‌توانید لطفاً مورد بررسی قرار داده و به من اطلاع دهید که افرادی که در زیر لیست می‌کنم در جلسه بیست و دوم شورای حقوق بشر حضور دارند؟». «اگر اطلاعاتی دارید، لطفا از طریق ایمیل ارسال کنید یا با من از طریق شماره [حذف شده] تماس بگیرید.»

در میان نام‌های این لیست، دولکون عیسی نیز وجود داشت.

به گفته عیسی، مأموران حزب کمونیست چین وارد خانه او در خارج از کشور شده و سعی داشتند جلوی او را بگیرند تا دیگر سخنرانی نکند. عوامل حزب کمونیست چین خانواده‌اش را نیز در چین دستگیر کردند، از جمله مادرش که در سال ۲۰۱۸ در یک «اردوگاه کار» چینی درگذشت. برادر بزرگترش نیز دستگیر شد. و برادر کوچکترش از سال ۲۰۱۶ مفقود شده است. رسانه‌های حزب کمونیست چین گزارش دادند که پدر عیسی نیز درگذشته است اما عیسی نمی‌داند چه موقع و کجا!

اپک تایمز تلاش کرد با شماره تلفن همراه سوئیسی درج شده در ایمیل به دیپلمات حزب کمونیست چین مورد نظر دست یابد، اما موفق نشد.

مقامات حقوق بشر سازمان ملل متحد به آن ایمیل مأمور حزب کمونیست چین که حاوی نام چهار فعال بود که انتظار می‌رفت در شورای حقوق بشر شرکت کنند، پاسخ دادند.

اپک تایمز از اعلام نام فعالانی که به منظور محافظت و حفظ حریم خصوصیشان هنوز علنی نشده‌اند، امتناع می‌کند.

ریلی هم عصبانی و هم وحشت زده بود.

وی در مصاحبه‌ از طریق کنفرانس ویدئویی از ژنو با اپک تایمز گفت: «این عملی شنیع است، اما اگر سازمان ملل قصد انجام چنین کاری را داشته باشد، حداقل باید آن را عمومی کند تا مردم از خطری که قرار است تهدیدشان کند، آگاه باشند.» «این آداب و معیارهای اساسی و بنیادین بشریت است – این افراد را مخفیانه در معرض خطر قرار ندهید. آیا این خواسته زیادی است؟»

از همان ابتدا، ایمیل‌ها نشان می‌دهد که ریلی علیه دادن نام مخالفان به حزب کمونیست چین بحث کرده و طرفدار اطلاع رسانی به افراد مورد هدف بوده است.

اما اریک تیستونت، رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل، چنین استدلال کرد که لیست اسامی‌ عمومی بوده و اینکه نمی‌توان در برابر درخواست‌های حزب کمونیست چین مقاومت کرد.

در واقع، ایمیل‌ها نشان می‌دهند که تیستونت پیشنهاد کرده است برای جلوگیری از «تشدید بی‌اعتمادی چینی‌ها» هرچه سریع‌تر اقدام شود.

ریلی در اظهار نظراتش به اپک تایمز صراحتا پرسید: « این امر کِی بخشی از ملاحظات شد؟»

انتشار خبر ایمیل‌های مؤیّد اینکه سازمان ملل متحد اسامی‌ مخالفان چینی را ارائه می‌دهد، در رسانه‌های ترکیه سر و صدای زیادی ایجاد کرد. اما در اروپا و ایالات متحده، این رسوایی به طور معدود در مطبوعات ذکر شد.

مطالب دیگر:

تدکروز در سخنرانی خود علیه فرهنگ لغو، می‌گوید ترامپ «جایی نمی‌رود»

ویدئو: فقر، هدیه سوسیالیسم به ونزوئلا

هولوکاست جدید: نسل‌کشی اویغورها و پیروان فالون گونگ در چین

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی