اپک تایمز در بخش ماورای دانش، در جستجوی تحقیقات و گزارشهایی است که به تصورات ما بال و پر دهد و راه را برای مسائل امکانپذیر جدید باز کند. در بخش نظرات، لطفاً افکار و عقاید خودتان را درباره این موضوعات بحثبرانگیز با ما به اشتراک بگذارید.
تصویربرداری عصبی از مغز نشان میدهد که مدیتیشن با تغییرات مغز در بخش حافظه و احساساتی چون همدلی و استرس در ارتباط است.
برای این مطالعه، محققان از بیمارستان عمومی ماساچوست، دانشگاه ماساچوست و دانشگاه گیسن آلمان، ۱۶ شرکت کننده انتخاب کردند تا در دورههای MBSR یا «کاهش استرس به کمک مدیتیشن با ذهنی آگاه» ثبت نام کنند.
MBSR، شامل هشت جلسه هفتگی و آموزش یک روز کامل برای یادگیری تمریناتی است که باعث افزایش تمرکز حواس میگردد. همچنین شامل اسکن ذهنی بدن، یوگای فکر و مدیتیشن نشسته و تمرکز ذهن برای کاهش استرس است.
عکس (MR) تصاویر تشریحی مغز این افراد قبل و بعد از برنامه گرفته شد و تغییرات با یک گروهی دیگر متشکل از ۱۷ غیر مراقبه کننده مقایسه گردید.
در طول هشت هفته، غلظت ماده خاکستری شرکت کنندگان دوره MBSR در مناطقی از مغزشان که در ارتباط با یادگیری و حافظه، احساسات، پردازش و دیگاه بود، تغییر کرد.
دکتر «سارا لازار» در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت که مطالعه نشان میدهد تغییرات در ساختار مغز با پیشرفت شرکتکنندگان و «حس آرامش» همراه بوده است.
«بریتا هولزل»، پزشک دانشگاه گیسن در این باره گفت: «دیدن انعطاف پذیری مغز به دلیل تمرین مدیتیشن جالب است. بنابراین ما میتوانیم نقش فعالی در تغییر مغز و بالا بردن رفاه و کیفیت زندگی ایجاد کنیم. مطالعات دیگر در جوامع مختلف روی بیماران نشان داده است که مدیتیشن میتواند به پیشرفتهای قابل توجهی با انواع علائم بیانجامد و ما در حال حاضر درحال بررسی مکانیسمهای زیر بنایی در مغز هستیم که این تغییر را آسان میکند.»
دکتر «آمیشی جها»، عصب شناس در دانشگاه میامی، گفت که این یافته میتواند به تحقیقات آینده برای استفاده از مدیتیشن و روش MBSR در درمان شرایطی مانند اختلال استرس پس از سانحه کمک کند.
تفاوت بین تمرکز ذهن و مدیتیشن چیست؟
چرا باید مدیتیشن را به بچه ها آموزش دهیم ؟ (همراه با آموزش یک تکنیک ساده آرامش بخشی)