logo_eet

مدیر عامل نایکی می‌گوید این برند متعلق به چین و برای چین است

کار اجباری مدیر عامل نایکی بیان کرد که این شرکت «برندی چینی» است. این ادعا در حالی مطرح شده است که به باور برخی، شرکت نایکی شریک جرم نقض حقوق
(Feng Li/Getty Images)

ابتدای این هفته، مدیر عامل نایکی بیان کرد که این شرکت «برندی چینی» است. این ادعا در حالی مطرح شده است که به باور برخی، شرکت نایکی شریک جرم نقض حقوق بشر توسط حزب کمونیست چین است. نایکی اخیراً به‌دلیل حمایت غیرمستقیم از کار اجباری در چین کمونیست مورد انتقاد قرار گرفته است.

به گزارش بی بی سی، جان داناهو، مدیر عامل جدید نایکی در حین مصاحبه با تحلیل‌گر وال استریت، در پاسخ به پرسشی در این مورد که شرکت نایکی در درآمد سه ماهه چهارم با رقابت شرکت‌های چینی روبه‌رو شده است، پاسخ داد: «برند نایکی، از چین و برای چین است.»

داناهو گفت: «ما همیشه یک نگاه بلندمدت داشته‌ایم. بیش از ۴۰ سال است که در چین فعالیت داریم.» او خوش‌بین بود که برند نایکی در پرجمعیت‌ترین کشور دنیا به روند صعودی‌اش ادامه می‌دهد.

او با اشاره به بنیانگذار و مدیر عامل سابق برند لباس نایکی گفت: «فیل نایت در روزهای اول تأسیس شرکت، حساب ویژه‌ای روی چین باز کرده بود و امروز، ما بزرگترین برند لباس ورزشی در آنجا هستیم.»

اخیراً نایک توسط سناتور آمریکایی به دلیل چشم بستن بر ادعاهای کار اجباری در چین مورد انتقاد قرار گرفت، با این استدلال که آنها باعث می شوند مصرف کنندگان آمریکایی در سیاست‌های سرکوبگرانه پکن شریک باشند.

مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه، در جلسه استماع مربوط به سرکوب‌ اویغورها و اقلیت‌های مسلمان در منطقه غربی شین جیانگ (سین کیانگ) که در کمیته روابط خارجی سنا برگزار می‌شد، این ادعا را مطرح کرد که بسیاری از شرکت‌های آمریکایی هنوز از این واقعیت آگاه نشده‌اند که بخش قابل توجهی از «سودشان» به سوءاستفاده‌های دولت چین پیوند خورده است.

روبیو در تاریخ ۱۰ ژوئن گفت: «شرکت‌هایی مثل نایکی، آمازون، اپل و کوکاکولا مدت‌هاست که از کار اجباری بهره می‌بردند. این کار، یا مستقیماً انجام می‌شد یا آن‌ها از کارفرمایان متهم به کار اجباری حمایت می‌کردند. متأسفانه، تمام این شرکت‌ها باعث شده‌اند که شریک جرمشان باشیم.»

گروه‌ها، محققان و برخی از قانون‌گذاران غربی مدافع حقوق بشر اذعان دارند که مقامات شین جیانگ با بازداشت خودسرانه حدود یک میلیون اویغور و سایر اقلیت‌های مسلمان در اردوگاه‌ها از سال ۲۰۱۶ تا به امروز، نرخ کار اجباری را به شدت افزایش داده‌اند.

سوفی ریچاردسون، مدیر دیده‌بان حقوق بشر به هیئت سنا گفت که «سرکوب و نظارت شدید» در پکن باعث شده شرکت‌ها نتوانند از حقوق بشر دفاع کنند.

شرکت نایکی به درخواست اپک تایمز برای اظهار نظر در این زمینه هیچ پاسخی نداده است.

مطالب دیگر:

ترامپ در جمع هوادارانش در اوهایو: بچه‌های بی‌گناه به‌خاطر سیاست‌های مرزی «احمقانه» به‌خطر می‌افتند

دیدگاه: جنگ بر سر قانون اساسی باعث دوقطبی شدن کشور می‌شود

افزایش عوارض التهاب عضلات قلب و اختلال قاعدگی پس از تزریق واکسن کووید۱۹

اخبار مرتبط