تخریب اقلیمی آثار تاریخی تخت جمشید در سالهای اخیر، موجب شده شماری از باستان شناسان و محققین ژاپنی برای بازسازی، نوسازی و مرمت این آثار قدیمی به ایران سفر کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، «عزت الله رئیسی» استاد زمین شناسی و آب شناسی دانشگاه شیراز که همواره به نشست زمین در تخت جمشید هشدار داده معتقد است که تغییرات فصلی موجب بروز خشکسالی در مرودشت و استفاده بیش از حد از منابع آب شده است. اگر بتوانیم مصرف منابع زیرزمینی را کنترل کنیم، میتوانیم جلوی پیشرفت ترکها را بگیریم. این ترکها میتواند موجب فرونشست دشتهای پایین تختجمشید و تخریب شهر پارسه و بخشهایی از گورستان شامل کعبه زرتشت شود.
با توسعه قابل ملاحظه مناطق اطراف تختجمشید در دو دهه اخیر و افزایش جمعیت، کشاورزان این منطقه به دلیل کمبود آب به سبب خشکسالی مجبور به حفر غیر قانونی چاه شدهاند. احداث این چاه ها موجب مصرف غیرقابل کنترل منابع آب و انرژی شده است که تهدیدی جدی در مقابل تلاشها برای حفظ تخت جمشید است.
تخت جمشید از جمله بقایای تاریخی است که همه ساله صدها هزار گردشگر را برای بازدید از کشورهای اروپایی به خود جلب میکند. این شهر باستانی در سال ۱۹۷۹ به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید، شهری که در آن کاخی به نام تخت جمشید وجود دارد، این کاخ در دوران هخامنشی بنا شده و تا حدود ۲۰۰۰ سال آباد بوده است.
مرمت و بازسازی ژاپنیها در جهت حفظ این محوطه تاریخی و بهرهگیری از دانش زمین شناسان و باستان شناسان ژاپنی به حفاظت بهتر این بقایای تاریخی کمک میکند.
مدیر کل محوطه تاریخی تخت جمشید معتقد است که تشویق مردم به روی آوردن به فعالیتهای گردشگری به جای کشاورزی چون فراهم آوردن سکونتگاه یا وسیله حمل و نقل برای گردشگران ضروری است.