نرخ مرگ و میر زودرس در کانادا طی ۵۰ سال گذشته کاهش داشته است، اما این کشور هنوز هم در مقایسه با کشورهایی مانند استرالیا، آلمان و ژاپن در میانه لیست قرار دارد.
به گزارش سیبیسی، موسسه کانادا در بخش اطلاعات سلامت عملکرد نظام سلامت کانادا را با ۱۷ کشور با درآمد بالا که این کشور با آنها در بخش اقتصادی و توسعه از سال ۱۹۶۰ تا ۲۰۱۰ همکاری داشته، مقایسه کرده است.
محققان این گزارش سالهایی قابل زندگی از دست رفته فرد را اندازهگیری کردهاند. مرگ و میر زودرس بر اساس برآورد زمان اضافی برای فردی است که وی پیش از موعد مقرر یعنی پیش از سن ۷۰ سالگی درگذشته است. به عنوان مثال کسی که در ۵۰ سالگی میمیرد به طور متوسط ۲۰ سال از زندگی خود را از دست داده است.
«دبورا کوهن»، پژوهشگر ارشد موسسه طرح بهداشت جمعیت در کانادا در این باره گفت: «ما نسبت به ۵۰ سال گذشته پیشرفت خوبی داشتهایم و به میزان ۶۰ درصد در زمان از دست رفته افراد بهبود یافتهایم.»
در زمینه سرطان ریه، زنان کانادایی در مقایسه با زنان کشورهای دیگر بیشتر درگیرند و در سال ۲۰۱۰، زنان کانادایی عمر خود را به دلیل سرطان ریه از دست دادهاند. وی گفت که این موضوع نشان دهنده برگشت به عقب است.
میزان مصرف سیگار در میان مردان کانادایی در ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ زیاد بوده، اما در سال ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰سقوط داشته است. زنان کانادایی در آغاز و کاهش مصرف سیگار نسبت به مردان حدود ۲۰ سال عقبتر هستند.
دکتر دانیل مارتین، پزشک خانواده در بیمارستان کالج زنان در تورنتو که در گزارش شرکت نداشت، گفت: «به طور کلی، مقایسه نتایج تحقیقات بین زنان و مردان توسط سیستم مراقبتهای بهداشتی کانادا کار خوبی نیست.»
وی گفت که سکته قلبی و مغزی که باعث مرگ و میر زنان میشود، بالاترین آمار را در میان مرگ زودرس برای زنان از آن خود کرده است.
مارتین به سیبیسی گفت:«با حضور کمرنگ زنان در پژوهشهای پزشکی، تعجب آور نیست که در بخش پیشگیری و درمان، راه حل و نیازهای بهداشتی زنان برآورده نشود.»
وی افزود: « میدانیم که زنان کمتر به خدمات توانبخشی قلبی پس از حمله قلبی ارجاع داده میشوند.»
وی همچنین گفت که اولین گام برای پیشرفت این است که بیان کرد که یک شکاف جنسیتی وجود دارد. وی معتقد است که مقایسههای بین المللی راهی برای شروع این گفتگو است. از طریق آن میتوان نقاط قوت سیستم مراقبتهای بهداشتی کانادا را یافت و نقاط ضعف را به سوی بهتر شدن ارتقا داد.
بر طبق گزارش مرگ بر اثر تصادف، سقوط، مسمومیت و صدمات دیگر در کانادا برای هر دو جنس به طور متوسط بوده است و در مقایسه با دهه گذشته همچنان بالاست.