Search
Asset 2

شرکت‌‌‏های بیمه از افزایش ۴۰ درصدی مرگ و میر خبر می‌‌‏دهند

مرگ و میر ما در حال حاضر شاهد بالاترین نرخ مرگ و میر در کل تاریخ کسب و کار [بیمه] هستیم شرکت‌‌‏های بیمه از افزایش ناگهانی در تقاضا برای دری
پزشکی یک بیمار ۳۴ ساله کووید۱۹ را در یک مرکز پزشکی در تارزانا، کالیفرنیا، در ۲ سپتامبر ۲۰۲۱ معاینه می‌کند. (Apu Gomes/AFP via Getty Images)

برخی از متخصصان نگرانی خود را نسبت به ارتباط افزایش بی‌‌‏سابقه مرگ و میر در جوانان و تزریق واکسن ابراز کرده‌‌‏اند.

شرکت‌‌‏های بیمه از افزایش ناگهانی در تقاضا برای دریافت مستمری وظیفه به دلیل افزایش چشمگیر آمار مرگ و میر خبر می‌‌‏دهند. داده‌‌‏های مربوط به گواهی‌های مرگ از سوی مرکز کنترل و پیشگری بیماری (CDC) نیز این افزایش در آمار مرگ و میر را تایید می‌‌‏کند.

طبق گفته‌‌‏های اسکات دیویدسون، مدیر اجرایی ارشد شرکت بزرگ بیمه «وان آمریکا» در ایندیاناپولیس، نرخ مرگ و میر نسبت به دوران پیش از همه‌‌‏گیری افزایش ۴۰ درصدی داشته است. دیویدسون در یک کنفرانس خبری آنلاین در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۲۱ این افزایش را بی‌‌‏سابقه خواند.

او در این باره گفت: «ما در حال حاضر شاهد بالاترین نرخ مرگ و میر در کل تاریخ کسب و کار [بیمه] هستیم.»

شرکت وان آمریکا خدمات بیمه عمر خود را به کارفرمایان در سراسر کشور فروخته، و آمار به دست آمده از کسب و کارهای مختلف نیز نتایج مشابهی را نشان می‌‌‏دهند.

دیویدسون در این باره گفت: «داده‌‌‏های به دست آمده از تمام کسب و کارها نتایج مشابهی را نشان داده، و تغییرات مشاهده شده در سه ماهه سوم و چهارم سال بیانگر افزایش ۴۰ درصدی آمار مرگ و میر نسبت به دوران پیش از همه‌‌‏گیری است. برای اینکه بهتر عمق این فاجعه را درک کنید، درنظر بگیرید که طبق قانون سه سیگما، یک رویداد فاجعه بار که هر ۲۰۰ سال یکبار روی خواهد داد منجر به افزایش ۱۰ درصدی مرگ و میر نسبت به دوران پیش از کرونا می‌‌‏شود. بنابراین افزایش ۴۰ درصدی یک امر بی سابقه است.»

این افزایش ۴۰ درصدی شامل آمار مرگ و میر افراد سالخورده نبوده، و نشان دهنده موارد مرگ در بزرگسالان و کارکنان – یعنی بین ۱۸ تا ۶۵ سال – است. علت جهش نگران کننده آمار مرگ و میر در این گروه سنی مشخص نیست.

با توجه به نگرانی‌‌‏های اخیر درباره کووید ۱۹، شیوع این بیماری می‌‌‏تواند یک علت احتمالی این رویداد باشد. با این حال دیویدسون عامل دیگری را مقصر دانسته است. او گفت که براساس داده‌‌‏های به دست آمده از شرکت‌‌‏های بیمه و نهادهای مسئول پرداخت مستمری وظیفه پس از مرگ افراد، آمار مرگ و میر مرتبط با کووید ۱۹ «به میزان قابل توجهی» کمتر از میزان واقعی مرگ و میر گروه سنی کارکنان به دلیل همه‌‌‏گیری است؛ چراکه در بسیاری از درخواست‌‌‏های خسارت بیمه، ابتلا به کووید ۱۹ به عنوان علت مرگ ذکر نمی‌‌‏شود.

او در این باره گفت: «شاید عبارت کووید روی گواهی فوت تمام این افراد نوشته نشده باشد، اما تعداد مرگ و میر بسیار بالاست.»

برایان تابور، رئیس انجمن بیمارستان ایندیانا نیز از یک دیدگاه متفاوت به افزایش قابل توجه ابتلا به بیماری اشاره کرد. تابور در این باره گفت که موجی از بیماران «با شرایط مختلف» به بیمارستان‌‌‏های ایندیانا مراجعه کرده‌‌‏اند.

روزنامه تایمز هند در ماه اکتبر ۲۰۲۱ از «جهش شدید درخواست‌‌‏های خسارت غیر مرتبط با کووید» به شرکت‌‌‏های بیمه گزارش داد، و رئیس بخش اقدامات مداخله‌‌‏ای قلب و عروق در یکی از بیمارستان‌‌‏های بمبئی به افزایش ۴۰ درصدی مشکلات سلامت مردم نسبت به شش تا هشت ماه گذشته اشاره کرد.

پدیدار شدن ناگهانی این آمار نجومی قابل درک نیست. همه‌‌‏گیری تا کنون به مدت دو سال ادامه داشته و مسئولان بخش سلامت توجه ویژه‌‌‏ای به آمار مرگ و میر داشته‌‌‏اند. بنابراین چه چیزی را می‌‌‏توان عامل جهش ناگهانی آمار در پایان سال ۲۰۲۱ دانست؟

برخی از افراد افزایش مصرف دخانیات و به ویژه فنتانیل را مقصر می‌‌‏دانند. براساس تحلیل داده‌‌‏ها از سوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، آمار مرگ و میر مرتبط با مصرف فنتانیل در دوران همه‌‌‏گیری به شدت افزایش پیدا کرده است. در بازه زمانی بین آوریل ۲۰۲۰ و آوریل ۲۰۲۱، بیش از ۶۴ هزار مورد از مرگ و میر مرتبط با بیش مصرفی (آُوردوز) به دلیل مسمومیت با فنتانیل روی داده است؛ این آمار تقریبا دو برابر بازه زمانی مشابه در سال ۲۰۱۹ است. این ماده مخدر تبدیل به عامل اصلی مرگ آمریکایی‌‌‏های بین ۱۸ تا ۴۵ سال شده است.

با این حال مصرف فنتانیل را نمی‌‌‏توان به عنوان تنها دلیل افزایش آمار مرگ و میر درنظر گرفت. اگرچه بخشی از افزایش آمار مرگ و میر در آمریکا را می‌‌‏توان به افزایش موارد بیش مصرفی نسبت داد، اما ابعاد این بحران در سایر کشورهای مواجه با افزایش نرخ مرگ و میر غیر مرتبط با کووید ۱۹ قابل مقایسه نیست.

شرایط کنونی منجر شده تا نتوانیم افزایش موارد ابتلا را با قطعیت به شیوع بیماری یا افزایش تست‌‌‏گیری‌‌‏ها نسبت بدهیم. مشخص نیست که آمار مرگ و میر نشان دهنده موارد مرگ به دلیل کووید ۱۹ بوده، یا صرفا بیانگر مرگ افرادی است که به کووید ۱۹ نیز مبتلا بوده‌‌‏اند. با این حال، آمار و ارقام به دست آمده از شرکت‌‌‏های بیمه توجه متخصصان را به خود جلب کرده است.

دکتر رابرت مالون – دانشمند و فیزیکدان شناخته‌‌‏ شده‌‌‏ای که فناوری واکسن‌‌‏های mRNA برای مصون سازی دربرابر کووید ۱۹ را اختراع کرد – مقاله‌‌‏ای را با مضمون بررسی پیامدهای افزایش ۴۰ درصدی آمار مرگ و میر منتشر کرده است.

سوال اینجاست که اگر نمی‌‌‏توان افزایش مرگ و میر قشر کارکنان و بزرگسالان را به کووید ۱۹ و بیش مصرفی مواد مخدر نسبت داد، پس دلیل آن چیست؟ مالون سناریو غیر قابل تصوری را ارائه کرده است: اینکه مقصر اصلی می‌‌‏تواند واکسن‌‌‏هایی باشد که برای حفاظت از کووید ۱۹ طراحی شده‌‌‏اند. درباره این واکسن‌‌‏ها و ایمنی و اثربخشی آنها تبلیغات زیادی انجام شده است. هم اکنون بسیاری از بزرگسالان سه دوز واکسن را دریافت کرده‌‌‏اند، و یک دوز بوستر چهارم نیز برای پاییز امسال پیش بینی شده است. علاوه براین تزریق واکسن برای کودکان بالای پنج سال نیز مجوز دریافت کرده است.

مالون در این باره نوشت: «در صورت حقیقت داشتن این امر، می‌‌‏توان واکسن‌‌‏هایی که به شدت تبلیغ شده‌‌‏اند را یک شکست خواند. در بدترین حالت، این گزارش نشان می‌‌‏دهد که واکسیناسیون اجباری برای کارکنان [ظاهراً] منجر به یک جرم علیه بشریت شده است. این امر منجر به از دست رفتن کارکنانی شده است که نسبت به سایر جمعیت ایندیانا تحت فشار مداوم و بیشتری برای تزریق یک واکسن سمی بوده‌‌‏اند.».

گزارش‌‌‏های فصلی سایر شرکت‌‌‏های بیمه در تحلیل اخیر مجله «آمریکن تینکر» نیز نشان دهنده افزایش آمار مرگ در بازه زمانی مشابه هستند. آمار شرکت بیمه «پرودنشال» بیانگر افزایش ۸۷ درصدی پرداخت مستمری وظیفه در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۰ است. آمار شرکت‌‌‏های «پاسیفیک لایف» و «آنویتی» نشان دهنده افزایش بیش از ۸۰ درصدی تقاضای پرداخت مستمری بوده‌‌‏اند.

تحلیل ارائه شده از سوی مجله «آمریکن تینکر» جمع بندی مشابهی را با مقاله مالون ارائه کرده است.

در این تحلیل آمده است: «بخشی از این آمار می‌‌‏تواند به دلیل بی توجهی به وضعیت سلامت، عقب انداختن درمان بیماری‌‌‏های قلبی، سرطان، یا موارد مشابه باشد. با این حال چنین احتمالی را می‌‌‏توان با توجه به جهش آمار در سه ماهه سوم مردود دانست. علاوه براین، بسیاری از افراد آسیب پذیر در سال ۲۰۲۰ و به دلیل عدم دسترسی به واکسن جان خود را به دلیل کووید از دست دادند. افزایش درخواست‌‌‏های بیمه در سه ماهه سوم سال – یعنی شش ماه پس از آغاز دسترسی گسترده به واکسن‌‌‏ها – روی داده است.»

جسیکا رُز، تحلیل‌‌‏گر داده چشم‌‌‏انداز دیگری را در این باره ارائه می‌‌‏دهد. رُز – که یک مدرک دکتری در رشته بیولوژی محاسباتی و دو مدرک پسادکتری در رشته‌‌‏های بیولوژی مولکولی و بیوشیمی را کسب کرده است – گفت که نشانه‌‌‏های به دست آمده از شرکت بیمه ایندیانا را نمی‌‌‏توان به عنوان چیزی فراتر از آن درنظر گرفت. با این حال رُز اشاره کرد که در صورت صحیح بودن داده‌‌‏های به دست آمده از سامانه گزارش عوارض جانبی واکسن‌ها (VAERS) و سایر سامانه‌‌‏های مشابه، این مسئله می‌‌‏تواند بسیار ناخوشایندتر باشد.

رُز در این باره نوشت: «در صورتی که گزارش‌‌‏های به دست آمده درباره کاهش عملکرد سیستم ایمنی به دلیل تزریق واکسن صرفاً به موارد غیرموثق یا گروه‌‌‏های کوچکی از افراد محدود نباشد، ممکن است با یک فاجعه سلامت روبرو باشیم که از سوی دولت اعمال شده است.»

مطالب دیگر:

اعتراض رانندگان کامیون کانادایی به واکسیناسیون اجباری

شن‌‌‌‏یون: طنین آوای امپراتوری‌‌‌‌‏های آسمانی

دکتر الکساندر: بگذارید مردم ایمنی طبیعی پیدا کنند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی