نمایندگان مجلس آمریکا در روز چهارشنبه طی یک تصمیم مشترک میان هر دو حزب، حزب کمونیست چین را بخاطر نسلکشی و جنایت علیه مسلمانان اویغور و دیگر اقلیتهای قومی در بخش شمال غربی این کشور محکوم کردند.
در آخرین روز از ریاست جمهوری ترامپ، وزارت خارجه وقت این کشور اعلام کرد که آزار و اذیت مسلمانان اویغور چین توسط دولت این کشور در حال تبدیل شدن به یک نسلکشی است.
گرگ میکز (دموکرات- نیویورک)، رییس کمیته روابط خارجی مجلس (دموکرات) و مایکل مککال (جمهوریخواه- تگزاس) از حامیان اصلی این قطعنامه هستند.
براساس این قطعنامه، جو بایدن رییس جمهور آمریکا موظف است جنایات صورت گرفته توسط پکن را به سازمان ملل متحد ارجاع دهد تا این سازمان مطابق «کنوانسیون جلوگیری از نسلکشی و مجازات آن» به تحقیق و بررسی آن بپردازد.
علاوه بر آن، حامیان این قطعنامه سعی دارند با ترغیب شورای امنیت سازمان ملل متحد، تحریمهایی چندجانبه علیه جمهوری خلق چین اعمال کنند و از دولت بایدن خواستهاند که هر اقدامی جهت پایان دادن به این نسلکشی لازم است، انجام دهد.
مککال در بیانیه خود گفت: «سالهاست که حزب کمونیست چین علیه شهروندان خود اقدام به نسلکشی میکند و حتی اقلیت اویغور را غده سرطانی هم نامیده است. وظیفه اخلاقی ماست که با نسلکشی در هرجایی از جهان مبارزه کنیم و من خوشحالم که جناب رییس در این اقدام مهم و حیاتی به من ملحق شده است.»
میکز در بیانیهای گفت: «نقض گسترده حقوق بشر در چین، علیالخصوص اقلیت اویغور در شینجیانگ فراتر از حد تصور است. جامعه بینالملل میبایست در کنار یکدیگر ایستاده و رفتارهای هولناک چین علیه اقلیتهای قومی که مورد بازداشتهای جمعی قرار میگیرند و سبک زندگیشان توسط دولت این کشور تهدید میشود، محکوم کنند.»
ماه گذشته، سناتور مارکو روبیو (جمهوریخواه- فلوریدا) و کریس کونز (دموکرات- دلاور) پیشنویسی از یک قطعنامه ارایه کرده و آزار اویغورها توسط چین را محکوم کردند. این دو سناتور بیشترین تلاشها را کردند تا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در خصوص کمک به اویغورها تصمیمی اتخاذ کند.
کونز و روبیو اخیرا لایحه «قانون حمایت از حقوق انسانی اویغورها» را پیشنهاد کردند. آنها در این لایحه پیشنهادی، خواستار اولویت در اعطای پناهندگی به اویغورهایی که مورد آزار و اذیت دولت چین قرار گرفتهاند، شدند.
مطابق این لایحه که در روز ۱۳ آوریل ارایه شد، مهاجرت و اسکان اویغورها و دیگر گروههای اقلیتی ترکزبان تسهیل میگردد. همچنین از متحدان آمریکا خواسته شده تا اقدامات و تمهیدات مشابهی انجام دهند.
طبق برآورد سازمان ملل متحد، دستکم ۱ میلیون اویغور که اکثر آنان مسلمان هستند، در اردوگاههای پراکنده در سراسر شینجیانگ زندانی هستند.
مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در دولت ترامپ، معتقد بود که دولت چین با دستگیری مردمان اویغور، فرستادن آنان به اردوگاه کار اجباری، عقیمسازی اجباری و شکنجه آنان، در شینجیانگ مرتکب جنایت علیه بشریت شده است.
مطالب دیگر:
دیدگاه: هجوم ارتش سرخ، فرصتها و تهدیدها برای نظام
پنتاگون تأیید میکند که ویدیوی منتشر شده درباره بشقاب پرنده هرمی شکل معتبر است