Search
Asset 2

مسلمانان در چین؛ قربانی سرقت اعضای بدن

مسلمانان در چین؛ قربانی سرقت اعضای بدن
کودکی اویغوری و مأمور پلیس در شهر کاشغر استان شین‌جیانگ (Kevin Frayer/Getty Images)
مسلمانان در چین؛ قربانی سرقت اعضای بدن
کودکی اویغوری و مأمور پلیس در شهر کاشغر استان شین‌جیانگ (Kevin Frayer/Getty Images)

فعالیت‌هایی که اخیراً اقلیت مسلمان اویغور در چین با آن مواجه هستند ممکن است گواه یک واقعیت مرگبار باشد: «جداسازی اجباری اعضای بدن که منجر به مرگ آنان می‌شود.»

دولکان عیسی، رئیس انجمن جهانی اویغور روز ۱۳ دسامبر طی یک سخنرانی در پارلمان انگلستان، از اینکه حزب کمونیست چین احتمالاً اقلیت اویغور را هدف برداشت اجباری اعضای بدن کرده ابراز نگرانی کرد.

وی طی میز گردی در این خصوص گفت: «از شنیدن گزارش‌هایی در مورد گرفتن نمونه‌ خون از اهالی ترکستان شرقی توسط مقامات حزب کمونیست، عمیقاً نگرانیم.» ترکستان شرقی منطقه‌ای خودمختار در استان سین‌کیانگ در شمال غربی چین است.

حزب کمونیست چین در تجارت سیاه اعضای بدن سابقه وخیمی دارد. طبق شواهد و مدارکی که توسط فعالان و سازمان‌های حامی حقوق بشر جمع‌آوری شده، حزب کمونیست چین نزدیک ٢٠ سال است که به وسیله بیمارستان‌ها، زندان‌ها و اردوگاه‌های کار اجباری اقدام به برداشت اندام حیاتی بدن صدها هزار انسان زنده کرده و این‌گونه باعث قتل آنان شده است. مسلمانان اویغور، ساکنان تبت و زندانیان سیاسی بخشی از قربانیان هستند. اما عمده قربانیان کسانی بوده‌اند که روش معنوی فالون‌گونگ را تمرین می‌کرده‌اند.

نمونه‌های خون

به گفته دیدبان حقوق بشر، مقامات چینی روز ۱۳ دسامبر شروع به جمع‌آوری نمونه دی‌ان‌ای، نمونه خون و اثر انگشت از بین اهالی بین ۱۲ تا ۶۵ ساله در سین‌کیانگ کردند. این اقدام تحت عنوان برنامه سلامت عمومی انجام شد.

رئیس انجمن جهانی اویغور معتقد است جمع‌آوری نمونه خون اهالی اویغور می‌تواند برای دولت چین یک بانک اطلاعاتی ژنتیکی ایجاد کند. به طوری که این اطلاعات برداشت اعضای بدن را آسان‌تر می‌کند. چرا که وجود این اطلاعات باعث می‌شود امکان مقایسه انواع خون‌ و تطابق گروه‌‌های خونی قربانیان جهت پیوند تسهیل شود.

مسلمانان در چین؛ قربانی سرقت اعضای بدن
دولکان عیسی، رئیس انجمن جهانی ایغور در مصاحبه‌ای در ژاپن (Yoshikazu Tsuno/AFP/Getty Images)

هشدار رئیس انجمن جهانی ایغور درباره خطر برداشت اعضای بدن اهالی ایغور درست دو ماه پس از آن بود که سرویس خبری چین (CNS) افشا کرد که یک خط هوایی اکسپرس توسط خطوط هوایی جنوب چین با مبدأ و مقصد سین‌کینگ ایجاد شده است، با این هدف که اعضای حیاتی بدن جهت استفاده در عمل‌‌های جراحی پیوند عضو حمل و نقل شود.

حزب کمونیست چین با هدف تخریب فرهنگ، زبان و مذهب اویغورها شکل‌های مختلفی از سرکوب و آزار را پیش برده است. طیف وسیعی از اشکال عجیب و غریب سرکوب مذهبی در سین کیانگ گزارش شده که می‎توان به جریمه مسلمانان اویغور به خاطر گرفتن روزه و شرکت در نماز جماعت و همچنین جریمۀ مردان به‎خاطر گذاشتن ریش و زنان برای پوشیدن روسری اشاره کرد.

مطالب دیگر:

چرا تمرین معنوی و آرامش بخش فالون دافا در چین تحت آزار و شکنجه قرار دارد (ویدئو)

برداشت غیر قانونی اعضای بدن چیست؟

بانک اعضای زنده بدن

اظهارات اخیر سخنگوی سازمان جهانی تحقیق درباره آزار و اذیت فالون گونگ (WOIPFG)، گواه دیگری است که نشان می‌دهد که هنوز برخی ابعاد تاریک تجارت سیاه اعضای بدن برملا نشده است.

سازمان جهانی تحقیق درباره آزار و اذیت فالون گونگ؛ طی تحقیقاتش پی برد که در چین زندانیانی هستند که به عنوان منبع زنده اعضای بدن جهت فروش عضو در نظر گرفته شده‌اند. زندانیانی که در نتیجه برداشت اندام حیاتی بدن‌شان به قتل می‌رسند. بیشترین قربانیان از میان تمرین‌کنندگان روش معنوی فالون‌گونگ هستند. روشی که به شدت از سوی رژیم چین مورد آزار و شکنجه قرار گرفته است. اما اهالی تبت و اویغورها هم در میان قربانیان دیده می‌شوند.

فالون‌گونگ یکی از روش‌های مراقبه و تزکیه چینی است که از سال ١٩٩٢ به دلیل فواید چشمگیر در بهبود سلامت روحی و جسمی، در چین محبوبیت زیادی پیدا کرد. اما حزب کمونیست چین نگران شد که گسترش این روش معنوی باعث حذف باورها و ایده‌های کمونیستی از جامعه شود، بنابراین از سال ١٩٩٩ راه آزار و سرکوب شدید آن را در پیش گرفت. برداشت اعضای بدن بخشی از این آزار و شکنجه است.

مسلمانان در چین؛ قربانی سرقت اعضای بدن
یک مرد اویغوری در شهر کاشغر (Kevin Frayer/Getty Images)

در کتاب «محصول خونین» ذکر شده است که روی زندانیان در چین به طور سازمان‌یافته‌ای آزمایش‌های خون انجام می‌گرفته است. این آزمایشات با هدف ارزیابی وضع سلامتی اندام بدن و گروه خونی زندانیان انجام می‌شده، تا به این شکل برای برداشت اعضای بدن‌شان که منجر به قتل‌شان می‌شد گزینش شوند. کتاب «محصول خونین» گزارش جامعی‌ است که نتیجه تحقیقات دو وکیل و فعال حقوق بشر کانادایی به نام‌های دیوید کیلگور و دیوید ماتاس بوده است.

صنعت تجارت اعضای بدن در چین از سال ۱۹۹۹ رشدی عجیب و غیر طبیعی داشته است. یعنی از زمانی که جیانگ‌زِمین، رهبر سابق حزب کمونیست چین فرمان قلع و قمع میلیون‌ها تمرین کننده بی‌گناه روش معنوی فالون گونگ را صادر کرد. از آن تاریخ  از آن پس تا امروز، هزاران نفر از آنان بازداشت شده، به قتل رسیده یا بدون هیچ نشانی مفقود شده‌اند. جداسازی اعضای بدن قسمتی از این آزار و سرکوب است.

در ژوئن ۲۰۱۶، نمایندگان کنگره ایالات متحده قطعنامه H.Res.343 را به اتفاق آرا به تصویب رساندند و طی آن برداشت اعضای بدن تمرین‌کنندگان فالون گونگ در چین را محکوم کردند.

دانشجویان ناپدید می‌شوند

در ماه‌های اخیر، رسانه‌ها مواردی از ناپدید شدن اهالی اویغور را گزارش کرده‌اند. دولکان عیسی، رئیس انجمن جهانی ایغور می‌گوید «در آخرین مورد، ۲۳ دانشجوی اویغور که از مصر به چین بازگشته بودند ناپدید شدند. ما دلایل محکمی داریم که نشان می‌دهند بسیاری از آنان در بازداشت چینی‌ها کشته شده و اعضای بدن‌شان خارج شده و به فروش رفته است.»

این خبرگزاری می‌گوید که یک مرد جوان اهل شهر کُرلا واقع در سین‌کیانگ در فوریه ۲۰۱۷ ناپدید شد. او در دانشگاه الازهر شهر قاهره درس می‌خواند. اما در سال ۲۰۱۶ به چین بازگردانده شد. یکی از استادان دانشگاه و سه دانشجو در قاهره می‌گویند که از منابعی در چین شنیده‌اند که وی احتمالاً در زندان‌های چین کشته شده است.

مسلمانان در چین؛ قربانی سرقت اعضای بدن
مأموران پلیس شبه نظامی چینی در خیابانی در شهر ارومچی؛ شین‌جیانگ (Goh Chai Hin/AFP/Getty Images)

رادیو آسیای آزاد، روز ۱۴ دسامبر در گزارشی اعلام کرد که حدود ۱۰ درصد از مردم شهر بُلاقسو در سین‌کیانگ امسال توسط مقامات چینی بازداشت شده‌اند. به گفته آسوشیتدپرس، مقامات چین از ابتدای امسال هزاران تن از مردم اویغور را به اتهام داشتن افکار افراطی و یا سفر به خارج کشور اردوگاه‌های مخفی امنیتی فرستاده‌اند.

به گفته مقامات چینی، این اردوگاه‌ها با هدف بازآموزشی اویغورها از طریق آموزش «زبان اصلی چینی، قانون، اتحاد نژادی، ضد رادیکالیزم، و میهن‌پرستی» ایجاد شده‌اند. اما دولکان عیسی، رئیس انجمن جهانی ایغور ابراز نگرانی کرده است که این اردوگاه‌ها در پشت پرده درحال دنبال کردن اهداف مخوفی باشند.

مطالب دیگر:

 فالون دافا مدیتیشنی آرامش بخش

داستان کوتاه از آنچه چین بیش از همه پنهان می‌‌‏کند

جمع‌آوری بیش از ۲/۶ میلیون امضا برای محاکمه جیانگ‌ زِمین

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی