بهنظر میرسد دانشمندان علت مصرف شکر در هنگام داشتن استرس را کشف کردهاند. محققان دانشگاه کالیفرنیا در مطالعهی اخیر متوجه شدهاند، سطح هورمون کورتیزول (یا هورمون استرس) در کسانی که نوشیدنیهای حاوی شکر مینوشند درمقایسه با افرادی که نوشیدنیهای حاوی شیرینکنندههای مصنوعی «آسپارتام» مصرف میکنند، پایینتر است.
در این آزمایش، به تعدادی زن نوشیدنیهایی حاوی «ساکاروز» (قند طبیعی) و یا اسپارتام (قند مصنوعی) داده شد تا سه بار در روز و به مدت دو هفته مصرف کنند. سپس از آنها خواسته شد تا چند مسلئهی ریاضی را حل کنند. محققان با استفاده از اسکن مغزی (MRI) متوجه شدند کسانی که نوشیدنیهای حاوی ساکاروز را مصرف کرده بودند نسبت به آنهایی که از نوشیدنی حاوی اسپارتام استفاده کرده بودند از سطح پایینتر کورتیزول (هورمونی در بدن که تحت فشار و استرس آزاد میشود) برخوردارند.
در این مطالعه که در مجلهی «اندوکرینولوژی و متابولیسم بالینی» منتشر شده است، دانشمندان دریافتند، این ساکاروز است که فعالیتهای مرتبط با استرس در «هیپوکامپوس» مغز را مهار میکند و نه اسپارتام.
نویسندگان این مطالعه نتیجه گرفتند که ممکن است «اثرات کاهش استرس» باعث شود افرادی که تحت فشار و استرس هستند به مصرف شکر بیشتر ترغیب شوند که این خود باعث میشود این افراد نسبت به بیماریهای مربوط به قند مثل چاقی و دیابت آسیبپذیرتر باشند.
همچنین این یافتهها اولین شواهد قطعیای است که ارتباط قند با کاهش استرس در انسان را نشان میدهد.
دیگر مطالعات، اثرات منفی مصرف اسپارتام را مثل صدمهی مغزی به موشهای مورد آزمایش نشان میدهد؛ در این مطالعات به آنها شیرینکنندههایی با سطحی ۵۰ درصد بیشاز سطح مورد تأیید FDA برای مصرف انسان داده شد.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.