اگر تمامی مسیر های ارتباطی غیر از صدا بسته باشند، گیاهان هنوز می توانند از مکانیزم ناشناختهای برای شناسایی گیاهان دیگر استفاده میکنند.
این موضوع که گیاهان میتوانند از طریق مواد شیمیایی ارتباط برقرار کنند بر دانشمندان شناخته شده است؛ اما تحقیقات جدید نشان میدهد که وقتی تمام مسیرهای ارتباطی به جز صدا مسدود باشند، گیاهان هنوز میتوانند از طریق صدا ارتباط برقرار میکنند.
محققان معتقدند که ممکن است نوسانات ظریفی را که در نزدیکی سلولهای گیاهی کشف کردهاند در شنوایی و گفتگو از طریق صدا موثر باشد.
دانههای چیلی (فلفل) در نزدیکی گیاهان ریحان بهتر رشد میکنند. محققان دانشگاه وسترن استرالیا دریافتهاند که حتی زمانی که تمام راههای ارتباطی این دو مسدود میشوند مانند تماس فیزیکی، سیگنالهای نور، تماس شیمیایی، باز هم دانههای چیلی در کنار گیاهان ریحان، سرعت رشد بیشتری دارند.
این تحقیق توسط دکتر «مونیکا گاگلیانو» و دکتر «مایکل رنتون» صورت گرفت و در مجله «BMC Ecology» منتشر شد.
دکتر گاگلیانو، محقق این پژوهش در این باره گفت: «گیاهان تأثیر مثبتی بر رشد دانهها با مکانیزم ناشناخته دارند. همسایگان بد، مانند رازیانه از جوانه زدن دانههای چیلی جلوگیری میکنند. ما معتقدیم که پاسخ ممکن است به دلیل سیگنالهای صوتی تولید شده از طریق نوسانات نانو مکانیکی در داخل سلول باشد که ارتباطات سریع بین گیاهان نزدیک به هم را فراهم میکند.»
در این مقاله آمده است: «قبلا گفته بودیم که سیگنالهای صوتی ممکن است چنین مکانیزمی را برای ارتباط گیاهان با یگدیگرارائه دهد. این سیگنالها ممکن است در گیاه بوسیله فرایندهای بیوشیمیایی درون سلول تولید شوند، جایی که نوسانات نانو مکانیکی اجزای مختلف سایتیاسکلتن(ساختاری است که به سلول ها اجازه میدهد که شکل و ساختار داخلی خود را حفظ کنند و همچنین سلولها را قادر به انجام کارهای ضروری مانند تقسیم و حرکت میکند) میتواند طیف ارتعاش ایجاد کند. یافتههای حاضر بیشتر از فرضیه ارتباط آکوستیک (صوتی) حمایت میکند.»
مطالب دیگر:
حقوق اجتماعی در زمان پادشاهی داریوش بزرگ چگونه بود؟