Search
Asset 2

چرا مطبوعات آمریکایی از پوشش اخبار حقیقی درباره چین هراس دارند؟

رژیم کمونیست چین برای هرگونه کاهش در توانایی نظامی ایالات متحده، و مسائلی که توجه منابع نظامی را از شرایط واقعی نبرد دور نگه دارد اشتیاق
(Kevin Frayer/Getty Images, Eric Baradat/AFP via Getty Images)

گرانت نیوشام، یکی از اعضای ارشد اتاق فکر «مرکز سیاست‌های امنیتی» در واشنگتن، معتقد است که حزب کمونیست چین علاوه بر نفوذ از طریق روابط شخصی، فعالیت رسانه‌های غربی در چین و دسترسی آنان به شهروندان چینی را کنترل می‌کند و از این طریق، مستقیماً بر این رسانه‌ها تأثیر می‌گذارد.

او گفت: «اگر در مقاله‌تان بیش از اندازه از حزب کمونیست چین انتقاد کنید، احتمالا از کشور [چین] بیرون انداخته می‌شوید. این موضوع منجر به درجه‌ای از خودسانسوری می‌شود. بی‌شک این خودسانسوری، پوشش خبری درباره چین را تضعیف می‌کند زیرا گزارشات کم‌تری در رابطه با موضوعات مختلف فراهم خواهد آورد.»

نیوشام معتقد است که تلاش‌های پکن برای تحت تأثیر قرار دادن مطبوعات آمریکایی «نسبتاً موفق» بوده است.

او با اشاره به تمرین‌کنندگان روش معنوی فالون‌گونگ که در سال ۱۹۹۹ مورد آزار و شکنجه شدید حزب کمونیست چین قرار گرفتند، گفت: «زمان زیادی طول کشید تا پوشش خبری مناسبی در رابطه با نسل‌کشی حکومت چین در شین جیانگ یا برداشت اجباری اعضای بدن تمرین‌کنندگان فالون‌گونگ به دست آید. از دیدگاه حزب کمونیست چین، این [تأخیر] یک موفقیت محسوب می‌شود.»

فالون گونگ یا همان فالون دافا، یک روش تزکیه ذهن و جسم بر اساس اصول حقیقت، نیک‌خواهی و بردباری است. از زمان معرفی این روش به مردم در سال  ۱۹۹۲، تعداد بی‌شماری از مردم جذب اصول عمیق و مزایای سلامتی این روش شده‌اند. ۲۱ سال پیش چین کمونیست از ترس محبوبیت روزافزون این روش معنوی و صلح‌آمیز، یک کمپین سراسری را برای آزار و شکنجه و سرکوب آن آغاز کرد که تاکنون ادامه دارد.

رسانه‌ها و مطبوعات آمریکایی معمولاً نقض حقوق بشر در پکن را گزارش نمی‌دهند. علاوه بر آن، اغلب از گزارش درباره نقش رژیم چین در تشدید بحران‌ها داخلی ایالات متحده خودداری می‌کنند.

نیوشام به عنوان مثال به این موضوع اشاره کرد که: «رسانه‌های برجسته حتی احتمال انتشار ویروس کرونا از یک آزمایشگاه چینی را نپذیرفتند و چنین ادعاهایی را اخبار جعلی خواندند.»

او در ادامه عنوان کرد که این نظریه بیشتر مورد استقبال رسانه‌ها قرار گرفته است: «اما آنان حداقل یک سال را هدر دادند و اجازه دادند که حزب کمونیست چین به پنهان‌کاری خود ادامه دهد.»

او ادامه داد: «هم‌چنین، معمولاً در اخبار مربوط به بحران فنتانیل که سالانه ده‌ها هزار آمریکایی را به کام مرگ می‌کشد به این موضوع اشاره نمی‌شود که منشا این داروهای صنعتی چین است. در گزارش‌های مربوط به اقتصاد چین نیز به ندرت گفته می‌شود که آمارهای رسمی اقتصادی و مالی این کشور غیرقابل اعتماد هستند یا این‌که هیچ قانونی در این کشور حاکم نیست.»

نیوشام معتقد است باید کارهای بیشتری برای واکسینه کردن روزنامه‌نگاران و مدیران رسانه‌ها انجام شود زیرا آنان «دیدگاه بهتری در رابطه با حزب کمونیست چین پیدا کرده‌اند (حتی به صورت ناخودآگاه).»

مطالب دیگر:

بیست‌ویک سال ایستادگی فالون‌گونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی

یکی از نمایندگان کنگره خواستار استیضاح جوبایدن شد

نفوذ حزب کمونیست چین در رسانه‌های آمریکایی

فعال جنبش جان سیاه پوستان مهم است، متهم به حمله به کنگره در ۶ ژانویه شد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی