Search
Asset 2

مقابله یوتیوب، فیس‌بوک و توئیتر با پُست‌هایی که چین علیه مردم معترض هنگ‌کنگ می‌گذارد

معترضان در ویکتوریا پارک، هنگ کنگ ۱۸ آگوست ۲۰۱۹ (Manan Vatsyayana/AFP/Getty Images)
معترضان در ویکتوریا پارک، هنگ کنگ ۱۸ آگوست ۲۰۱۹ (Manan Vatsyayana/AFP/Getty Images)

مسئولان گوگل، اعلام کردند که وب‌سایت یوتیوب ۲۱۰ حساب مرتبط با چین را که برای تاثیرگذاری علیه اعتراض‌ها در هنگ‌کنگ فعالیت می‌کردند، بسته است.

به گزارش رویترز، شان هانتلی، از مدیران امنیتی گوگل، در یادداشتی نوشت که کشف این حساب‌ها، با فعالیت‌های اخیر مرتبط با چین در رابطه است.

این اقدام یوتیوب چند روز پس از آن رخ می‌دهد که دو شرکت فیس‌بوک و توئیتر هم اعلام کردند چندین حساب کاربری مرتبط با چین را بسته‌اند.

شرکت توییتر و شرکت فیس بوک روز دوشنبه گفتند که حساب‌های کاربری که حذف کرده‌اند توسط دولت چین حمایت می‌شده و در جهت تضعیف اعتراضات مردمی در هنگ کنگ از طریق انتشار پست‌هایی که معترضین را افراط‌گرای خطرناک و ناپسند خوانده بودند تلاش می‌کردند.

توئیتر اعلام کرده بود که ۹۳۶ حساب کاربری را که «آگاهانه و به طور مشخص قصد دامن زدن به اختلافات سیاسی» و زیر سئوال بردن اعتراضات ضد دولتی جاری در هنگ کنگ را داشتند، مسدود کرد.

به گفته این شرکت شبکه‌ای از حساب‌های کاربری حدود ۲۰۰ هزار حساب کاربری  را که بخشی از «یک عملیات هماهنگ دولتی» بود نیز پیش از آن‌که فعالیت‌شان بیشتر شود، معلق کرده است.

فیسبوک هم اعلام کرده بود هفت صفحه، سه گروه و پنج حساب کاربری مرتبط با «افراد وابسته به دولت چین» را حذف کرده است.

امکان دسترسی به این فیس‌بوک، توئیتر و یوتیوب در چین وجود ندارد و هر سه آن‌ها فیلتر هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده به رویترز گفت « ما عمیقاً نگران تلاش های چین برای دستکاری در افکار عمومی هستیم. »

اعتراضات ضد دولتی در هنگ‌کنگ که از ۹ ژوئن امسال آغاز شد ابتدا علیه لایحه استرداد مظنونان به چین بود اما با وجود تعلیق این لایحه توسط دولت، معترضان همچنان در خیابان‌ها ماندند. آنها به نزدیکی بیش از حد اداره‌کنندگان هنک کنگ به دولت مرکزی چین و به این شکل از بین رفتن استقلال هنگ کنگ معترض هستند.

آنها همچنین خواستار تحقیقات مستقل در مورد رفتار خشن پلیس با معترضین و مطالباتی دیگر شدند. معترضان خواستار مواردی چون استعفای رئیس اجریی هنگ‌کنگ، دخالت کمتر چین و دموکراسی بیشتر در این منطقه هستند.

توییتر روز دوشنبه گفت که دیگر تبلیغات و آگهی‌های رسانه‌های خبری تحت کنترل دولت را نمی‌پذیرد. اندی استون سخنگوی فیس بوک هم گفت: « ما همچنان به سیاست‌هایمان ادامه می‌دهیم، زیرا آنها به رسانه‌های دولتی مرتبط هستند. »

رویترز روز چهارشنبه اعلام کرد که یوتیوب درباره خدمات خود از شبکه‌های تأمین شده توسط دولت در سراسر جهان، از جمله پخش کننده‌های چینی شین‌هوا، سی‌سی‌تی‌وی، سی‌جی‌تی‌ان سلب مسئولیت می کند.

شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی مدت‌ها است که روابط نزدیکی با رسانه‌های خبری و سیاستمداران در سراسر جهان برقرار کرده‌اند و امیدوارند که اینگونه کاربران بیشتری را جلب کند. اما روابط با دولت‌هایی مانند چین که مرتباً با انتقاد از سوابق نقض حقوق بشر روبرو است، از نظر کاربران و قانونگذاران در ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفته است.

مطالب دیگر:

دولت آمریکا از چین خواست اشتباه سرکوب تیان‌آن‌من را تکرار نکند

ترامپ : با هوآوی وارد تجارت نخواهم شد

بیست سال ایستادگی فالون‌گونگ برابر آزار و شکنجه : عهد و پیمان به وجدان انسانی

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی