Search
Asset 2

منبع این اجساد از کجاست؟

(Sergei Supinsky/AFP/Getty Images)

(Sergei Supinsky/AFP/Getty Images)

سال‌‌‌‌‏هاست که گفته می‌‌‌‌‏شود منبع نمایشگاه انسان‌‌‌‌‏های مرده پلاستینه شده، می‌‌‌‌‏تواند از زندانیان عقیدتی در چین باشد.

نمایشگاه‌‌‌‌‏های سیار با وجود رد همیشگی این ادعا نتوانسته‌‌‌‌‏اند منتقدان را قانع کنند و همیشه بحث آزمایش دی‌‌‌‌‏ان‌‌‌‌‏ای مطرح بوده است؛ اما تا کنون تتها به صورت نظری باقی مانده و عملی نشده است.

هر چند که هم اکنون پزشکی در انگلستان تلاش می‌‌‌‌‏کند که برای اولین بار به دی‌‌‌‌‏ان‌‌‌‌‏ای بافت پلاستینه شده دست یابد تا بتواند پیشرویی در علم برای انجام تحقیقات در نمایشگاه‌‌‌‌‏های آتی باشد.

دکتر «دیوید نیکول»، متخصص مغز و اعصاب، یکی از چند چهره فعال برجسته در زمینه پزشکی و حقوق بشر است که به دلیل نگرانی از منبع این اجساد، خواستار تحقیق درباره نمایشگاه «بدن‌‌‌‌‏های واقعی» است که در «مرکز نمایشگاه ملی» در بیرمنگام انگلستان به اجرا در آمده است.

این نمایشگاه شامل ۲۰ جسد و بیش از ۲۰۰ عضو بدن از چین است که حالتی همچون فرد زنده دارد و با جایگزین کردن مایعات بدن با مواد مصنوعی سخت کننده، حفاظت شده‌‌‌‌‏اند.

۲۲ آگوست، یعنی یک روز پس از پایان این نمایشگاه، دکتر نیکول اعلام کرد که درخواست دریافت نمونه‌‌‌‌‏ای از اجساد کرده است تا بتواند درباره استخراج دی‌‌‌‌‏ان‌‌‌‌‏ای از آن تحقیق کند.

وی به خبرنگاران گفت: «عجب دنیای عجیبی است … می‌‌‌‌‏توان یک تکه گوشت استیک از یک گاو را شناسایی کرد؛ اما نمی‌‌‌‌‏توانیم منبع اجساد از نمایشگاهی در مرکز نمایشگاه ملی انگلستان را پیدا کنیم … فکر می‌‌‌‌‏کنم بتوانم تکلیف بسیاری از چینی‌‌‌‌‏هایی که اقوامشان را گم کرده‌‌‌‌‏اند، مشخص کنم.»

ممنوعیت حضور نمایشگاه اجساد در برخی از کشور‌‌‌‌‏ها

بیش از ۳۰ تن از اساتید پزشکی، وکلا و فعالان در نامه‌‌‌‌‏ای با اعلام عدم وجود هیچ مدرکی دال بر تایید منبع اجساد، درخواست پایان دادن به نمایشگاه را داشته‌‌‌‌‏اند.

شرکت برگزار کننده و «مرکز نمایشگاه ملی» این درخواست را رد و اعلام کردند که کار اشتباهی صورت نگرفته است.

دیگر نمایشگاه‌‌‌‌‏های مشابه نیز چند سالی است که تور دور دنیای خود را آغاز کرده‌‌‌‌‏اند.

برگزاری نمایشگاه بدن‌‌‌‌‏های پلاستینه شده در برخی از کشور‌‌‌‌‏ها از جمله فرانسه و هاوایی و برخی از شهر‌‌‌‌‏ها در ایالات متحده ممنوع است. برگزاری آن در جمهوری چک نیز از سال ۲۰۱۷ با تغییر قانون، نیازمند ارائه مدرکی دال بر حضور اثبات منبع اجساد است.

دکتر نیکول معتقد است که این نمایشگاه هیچ قانونی را در انگلستان زیر پا نگذاشته است؛ اما از وجود ضعفی در یکی از قوانین این کشور استفاده کرده است.

در حالی که انجام آزمایش دی‌‌‌‌‏ان‌‌‌‌‏ای ساده و کم هزینه است، استخراج آن از بافت پلاستینه شده، کار دشواری است که شرایطش باید فراهم شود.

با آنکه نیکول در ابتدا چندان خوش‌‌‌‌‏بین نبود، بسیاری از متخصصان ژنتیک تایید کرده‌‌‌‌‏اند که امکان استخراج دی‌‌‌‌‏ان‌‌‌‌‏ای از بافت پلاستینه شده وجود دارد.

در جستجوی استخوان‌‌‌‌‏ها و دندان‌‌‌‌‏ها

بدین ترتیب این اولین باری خواهد بود که چنین آزمایشی انجام می‌‌‌‏شود و چنین کاری پیشتر صورت نگرفته است.

نیکول گفت که این پروژه ساده‌‌‌‏ای نیست و دست کم یک یا دو سال طول می‌‌‌‏کشد. «فکر می‌‌‌‏کنم دفعه بعد که یکی از این دست نمایشگاه‌‌‌‏ها در این کشور برگزار شود، تحقیقات ما انجام شده و از آن‌‌‌‏ها می‌‌‌‏خواهیم که آزمایش دی‌‌‌‏ان‌‌‌‏ای انجام شود تا بفهمیم این اجساد متعلق به چه کسانی هستند.»

نیکول می‌‌‌‏گوید بعید است که این نمایشگاه نمونه‌‌‌‏ای از بافت اجساد را برای آزمایش تحویل دهد؛ اما بیمارستانی آموزشی در انگلستان که اجساد پلاستینه در آن استفاده می‌‌‌‏شود، ممکن است نمونه‌‌‌‏ای از استخوان یا دندان را تحویل دهد.

انجام آزمایش دی‌‌‌‏ان‌‌‌‏ای از ۱۷ میلیون مسلمان اویغور و تمرین کنندگان فالون گونگ

«اتان گاتمن»، روزنامه نگار محقق و برخی متخصصان چینی بر این باورند که نمونه گیری از دی‌‌‌‏ان‌‌‌‏ای این اجساد، واقعیت موضوع برداشت اعضای بدن از زندانیان عقیدتی را در آشکارا افشا خواهد کرد- مبحثی که گاتمن بیش از یک دهه است که بر روی آن کار می‌‌‌‏کند.

گاتمن گفت: «چین در حال حاضر در تلاش برای انجام آزمایش دی‌‌‌‏ان‌‌‌‏ای بر شهروندان چینی است … تاکنون بر روی بیش از ۱۷ میلیون مسلمان اویغور آزمایش دی‌‌‌‏ان‌‌‌‏ای انجام شده است.»

با این حال هنوز هم گروه اصلی قربانی برداشت اعضای بدن، تمرین کنندگان فالون گونگ در چین هستند. بیشتر بخوانید: فالون دافا، تمرینی معجزه‌‏آسا برای سلامتی جسم و ذهن

مطالب مرتبط:

تفاوت میان قتل عام سرد و قتل عام گرم چیست؟

جنایت برداشت اعضای بدن در چین چگونه صورت می گیرد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی