وزارت امور خارجه آمریکا قصد دارد در صدور ویزا برای مقاماتی که در نقض حقوق بشر و نیز سرکوب مذاهب در کشورهای گوناگون فعال بودهاند، سختگیری کند.
این سختگیری میتواند شامل آن دسته از مقامات چینی، که طی سالهای اخیر در آزار و شکنجه تمرینکنندگان روش معنوی فالون گونگ دست داشتهاند نیز باشد.
طبق سند مهاجرت و تابعیت آمریکا آمده است که هر شخصی، از جمله مقامات دولتهای خارجی، برای نقض شدید آزادی مذاهب، در هر زمانی، مسئول شناخته میشود و مجاز به ورود به ایالات متحده نیست.
این نقض شدید آزادی مذاهب میتواند شامل شکنجه و رفتار ظالمانه با معتقدین مذهبی، بازداشتهای طولانی مدت بدون اتهام، ربودن یا دستگیری مخفیانه، و تجاوز به حقوق افراد و آزادی و امنیت آنان باشد.
یک مقام وزارت امور خارجه گفت گروههای مختلف مذهبی و نیز روشهای معنوی، به طور دقیق تحت نظر هستند. به گفته وی تمرینکنندگان روش معنوی فالون گونگ که در آمریکا ساکن هستند میتوانند فهرستی از مقامات چینی که در آزار و شکنجه این روش معنوی دست داشتهاند را به دولت آمریکا ارائه دهند.
فالون گونگ، که همچنین به عنوان فالون دافا نیز شناخته میشود، یک روش تزکیه سنتی چینی است که شامل تمریناتی مانند مدیتیشن میشود و بر اساس اصول حقیقت، نیکخواهی و بردباری استوار است. این روش در سال ۱۹۹۲ به مردم چین معرفی شد و به سرعت گسترش یافت و راه خود را از چین به بیش از ۸۰ کشور گسترش داد.
طبق یک نظرسنجی دولتی، این تمرین تا سال ۱۹۹۹ بیش از ۷۰ میلیون طرفدار داشت. هر چند تمرینکنندگان خود بر این باور هستند که این تعداد بیش از ۱۰۰ میلیون نفر بوده است.
حزب کمونیست چین، با ترس از اینکه محبوبیت فالون گونگ، جایگاه این حزب را تحتالشعاع قرار دهد، در ماه جولای ۱۹۹۹ آن را در چین ممنوع اعلام کرد. جیانگ زمین، رهبر سابق رژیم چین، یک آزار و سرکوب شدید در سراسر کشور علیه آن به راه انداخت. به طوری که کسانی که این تمرین را انجام میدادند، به زندانها، اردوگاههای کار اجباری و مراکز شستشوی مغزی روانه شدند و در این امکان آنها را مجبور میکردند از اعتقادات خود دست بکشند. این آزار و سرکوب تا به امروز ادامه داشته است.
لای شانتائو، رئیس انجمن فالون دافا در واشنگتن دی سی، به اپُک تایمز گفت که نمایندگان این انجمن در اوایل سال جاری در مورد اقدامات نام برده با وزارت امور خارجه دیدار کردند. او گفت که این مقام رسمی به آنها گفت که دولت فعلی آمریکا در حال افزایش اجرای این قوانین است.
لاید گفت « این نشان می دهد که دولت ایالات متحده وارد مرحله جدیدی در خصوص نگرانی خود در مورد آزار و شکنجه مردم مذهبی در سراسر جهان شده است، به خصوص در ارتباط با چین که شدیدترین نقض کننده آزادی مذهبی در جهان است. »
وی افزود که این گام دولت آمریکا یک اخطار برای مقامات مسئول آزار و شکنجه فالون گونگ در چین است. به خصوص کسانی که به فکر فرار به ایالات متحده هستند.
وی گفت این اقدامات این پیام را برای شما ارسال میکند که نمی توانید دیگر فالون گونگ را مورد آزار و اذیت قرار دهید.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به ایمیل اپک تایمز، ایالات متحده به دنبال اطمینان از این است که افرادی که حقوق بشر را نقض کردهاند، در ایالات متحده پناهگاهی امن نجویند.
وی گفت تعداد زیادی موارد درخواست ویزا از سوی مقاماتی که شدیداً در نقض آزادی مذاهب دست داشتهاند، ارائه شده است.
رژیم چین مشغول جنگ با ایمان است
گری بائر، کمیساریای کمیسیون ایالات متحده در رابطه با آزادی مذهبی، روز ۳۱ می به اپُک تایمز گفت که از گامهای دولت ایالات متحده در این زمینه خوشنود است.
وی گفت « من قطعا نمی خواهم ببینم که ایالات متحده به عنوان یک پناهگاه برای کسانی باشد که در آزار و شکنجه مردم در سایر کشورها، در چین یا جاهای دیگر دخیل هستند. » او افزود « امید من این است که هر کسی که در ایالات متحده حضور دارد و در آزار و اذیت معتقدین مذهبی در چین دست داشته است، برای اعمال خود پاسخ مقتضی و درخور دریافت کند. »
یک گزارش در ماه آوریل توسط کمیسیون فوق، خاطر نشان کرد که رژیم چین طی سال گذشته آزار و اذیت گروههای مذهبی از جمله تمرین کنندگان روش معنوی فالون گونگ، مسلمانان اویغور، مسیحیان و بوداییان تبت را کماکان پیش برده است.
در سال ۲۰۱۱، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، اعلامیهای را برای ممنوعیت ورود ناقضان جدی حقوق بشر به ایالات متحده امضاء کرد.
اوایل سال جاری سفیر ایالات متحده در امور بین المللی آزادی مذهب « سم براون بک » طی یک سخنرانی در باشگاه خبرنگاران خارجی در هنگ کنگ از پکن خواست که به همه انواع آزار و سرکوب مذاهب در چین خاتمه دهد. وی گفت پکن در حال جنگ با ایمان است. جنگی که در آن برنده نخواهد شد.
این نخستین بار نیست که یک دولت نگران آزار و شکنجه فالون گونگ در چین است و اقداماتی جهت ممنوع کردن ورود مقامات چینی به آن کشور انجام میدهد.
در سال ۲۰۱۷، دولت تایوان از ورود دستکم سه مقام چینی به این کشور جلوگیری کرد. دلیل این اقدام دست داشتن این مقامات در آزار و شکنجه فالون گونگ بود.
تایوان اعلام کرد که هیچ یک از مقامات چینی که در چین با « اداره ۶۱۰ » رابطه دارند اجازه ورود به تایوان را ندارند. اداره ۶۱۰ در چین یک نهاد فراقانونی متعلق به حزب کمونیست چین است که به طور خاص برای آزار و شکنجه فالون گونگ تأسیس شد.
مطالب دیگر:
سختگیری آمریکا در ارائه ویزا به چینیها، هشدار چین به اتباعاش برای سفر به آمریکا
شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما : فصل ۷ : نابودی خانواده (قسمت اول)