کانادا امروزه از لحاظ تجمع افراد تحصیلکرده، یکی از برجستهترین کشورها در جهان محسوب میشود و تحقیقات دولتی حاکی از آن است که بیشترین جمعیت دانشآموخته مربوط به مهاجران این کشور است.
مطلب دیگر: انرژی چی در بدن وجود دارد و فقط باوری معنوی نیست
طبق اظهارات کارشناسان اداره مهاجرت کانادا، مهاجران با تحصیلات عالی خود تا حد زیادی پشتوانه کسب عنوان «یکیاز تحصیل کرده ترین کشورهای دنیا» برای کانادا هستند.
براساس بررسیهای دولتی، نه تنها بسیاری از تازهواردان با مدارک دانشگاهی وارد این کشور میشوند، بلکه به نظر میرسد، انتظارات بالای مهاجران برای موفقیت تحصیلی فرزندانشان نیز منجر به دستیابی بیشتر آنان به تحصیلات عالی شده است.
تحلیلهای آماری اداره مهاجرت نشان داده، ۳۶ درصد از فرزندان مهاجران که در سنین ۲۵ تا ۳۵ ساله هستند، مدرک دانشگاهی دارند؛ این در حالی است که تنها ۲۴ درصد از همسالانشان که از والدین متولد کانادا هستند، تحصیلات دانشگاهی دارند.
بنابر این بررسی، بیشاز ۵۰ درصد از فرزندان مهاجران که از دانشگاه فارغ التحصیل شدهاند، از کشورهای چین و هند آمدهاند و یک سوم از فرزندانی که از والدین مهاجر فیلیپینی هستند، تحصیل در دانشگاه را به پایان رساندهاند.
همچنین بین ۳۰ تا ۳۷ درصد از فرزندان مهاجرت کرده از اروپای غربی، تحصیلات دانشگاه را تکمیل کردهاند. سهم فرزندان مهاجران آمریکای لاتین و حوزه کارائیب نیز حدود ۲۳ تا ۲۸ درصد بوده که این میزان تقریبا با درصد فرزندان والدین متولد شده در کانادا برابر است.
«گارنت پیکوت» پژوهشگر واحد تحقیق و ارزیابی گفت: «خانوادههای مهاجر، به ویژه خانوادههای آسیایی در مقایسه با خانوادههایی که در آنها والدین، متولد کانادا هستند، بیشتر تمایل به تحصیلات عالی فرزندانشان دارند و انتظاراتشان در زمینه مسائل آموزشی بییشتر است.»
پیکوت که نویسنده مقاله «نتایج تحصیلات و بازار کار فرزندان مهاجران» است، افزود: «به نظر نمیرسد که درآمد خانواده عامل این شکاف در سطح تحصیلات باشد، چراکه بسیاری از خانوادههای مهاجر از لحاظ اقتصادی در تقلا و مبارزه هستند.»
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD، در رتبهبندی بالاترین کشورهای تحصیل کرده جهان در سال ۲۰۱۶، پساز کره جنوبی، کانادا را در جایگاه دوم قرار داده است. طبق این رتبهبندی بیش از ۶۰ درصد از کاناداییها دارای تحصیلات تکمیلی هستند.
«جک جِدواب» پژوهشگر انجمن مطالعات کانادا هم در تحقیق جداگانهای بیان کرد که ۵۴.۲ درصد از مهاجران جدید بین ۳۵ تا ۴۴ سال که در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ وارد کانادا شدهاند، دست کم یک مدرک لیسانس دارند. این رقم برای مهاجران همسن آنان که در دهه ۱۹۹۰ وارد این کشور شدند، ۳۰.۵ درصد بوده است. در مقایسه تنها ۲۷.۹ درصد از غیر مهاجرین دارای سطح تحصیلات مشابه هستند.
جِدواب که مدرس جامعه شناسی و روابط عمومی در دانشگاه کنکوردیا است، گفت: «کانادا دارای بیشترین تحصیل کرده دانشگاه در این سیاره است و ظاهرا مهاجران به ویژه آنهایی که با آغاز قرن ۲۱ وارد این کشور شدند، در حال مشارکت در این موضوع هستند.»
مطالب دیگر:
فالون دافا، تمرینی معجزهآسا برای سلامتی جسم و ذهن
شهروند کانادایی نگران وضعیت مادرش در زندان چین