از ایالات متحده تا بریتانیا، از کانادا تا تایوان، کشورها و مناطق مختلف جهان تهدید رژیم کمونیستی چین برای جهان آزاد را احساس کردهاند. در میان آنها، دولت امریکا هدایت تلاش برای مهار نفوذ حزب کمونیست چین را بر عهده داشته است.
وزیر امور خارجه آمریکا مایک پومپئو، در مصاحبهاش با هیل در ۱۶ژوئیه تأکید کرد که حزب کمونیست چین (که به اختصار حکچ نوشته میشود) همواره تعهداتش را نادیده گرفته و با این کار جهان را بهخطر انداخته است. او به پاندمی ویروس کرونا بهعنوان نمونهای از این دست اشاره کرد. او در سفرش به بریتانیا در ۲۱ژوئیه، تصمیم انگلستان را مبنی بر ممنوعیت استفاده از تجهیزات هوآوی در شبکههای آینده ۵جی را ستود و از سایر کشورها خواست که اقدامات مشابهی را انجام دهند. او در سخنرانیاش در کتابخانه ریچارد نیکسون، با مرور خطاهای موجود در دستگاه حکومتی ایالات متحده در چند دهه گذشته، ایجاد تغییر در چین را آرزو کرد.
بهطور مشابه، دادستان کل آمریکا، ویلیام بار، در ۱۶ژوئیه در میشیگان صحبت کرد و از کسب و کارهای ایالات متحده خواست تا در برابر رژیم استبدادی حکچ سر خم نکنند.
علاوه بر این اقدامات در ایالات متحده، اتحادیه بینپارلمانی درباره چین (IPAC)، در ۵ژوئن با حضور نمایندگان بیش از ۱۰ کشور تشکیل شد. در اطلاعیهای در تاریخ ۱۹ژوئیه، این اتحادیه خواستار اقدامات مشترک برای توقف برداشت اجباری اعضای بدن و سایر قساوتها علیه تمرینکنندگان فالون گونگ شد، این روش مدیتیشن مبتنی بر اصول حقیقت، نیکخواهی، بردباری است که از ژوئیه۱۹۹۹توسط رژیم کمونیستی چین تحت آزار و شکنجه قرار گرفته است.
تضمین آزادی
پومپئو در طی مصاحبه خود با هیل در ۱۶ژوئیه گفت: «نحوه عملکرد حزب کمونیست چین به گونهای است که تهدیدهای واقعی برای جهان ایجاد میکند.» او گفت تهدیدات حکچ شامل سرقت مالکیت فکری و معنوی، عدم رعایت توافقنامه اقلیمی پاریس و بسیاری اقدامات دیگر است که برخلاف آن چیزی است که به جهانیان قول داده است.
پنهانکاری درباره ویروس کرونای حکچ یک نمونه است، پمپئو افزود: «حزب کمونیست چین مانع شده است که کسی بتواند پاسخ این سؤال (منبع ویروس) را پیدا کند. آنها با دسترسی به آزمایشگاه مخالفت کردند. سازمان بهداشت جهانی و هر کسی که میخواست درباره آن صحبت کند که در داخل آن آزمایشگاه بود، چه روزنامهنگار، چه پزشک، از صحبت درباره آن منع شدهاند. این نتیجهای از مخفیکاریهای حزب کمونیست چین در خصوص دادهها است.»
پومپئو در طول سفر اخیرش به بریتانیا در ۲۱ژوئیه، کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با وزیر امور خارجه انگلیس، دومینیک راب برگزار کرد. راب مجدداً به لزوم همکاری با ایالات متحده و سایر کشورها در اتحاد اطلاعاتی «پنجچشم» اشاره و خاطرنشان کرد که درسهایی از پاندمی ویروس کرونا گرفته شده است. او همچنین درخصوص موضوعاتی از جمله هنگ کنگ برای ایستادگی در برابر ارزشهایشان، بر همکاری با سایر کشورهای غربی تأکید کرد. او گفت: «ما تأثیرگذارتر هستیم، وقتی با هم کار میکنیم تأثیر بیشتری میگذاریم.»
پومپئو از کشورهای بیشتری خواست تا به این اقدام بپیوندند و «خُلف وعدههای چین درباره معاهده چین و انگلستان را محکوم کنند.» او در پاسخ به سؤالات خبرنگاران گفت که چنین تلاشهایی برای مقابله با چین نیست؛ بلکه «تمام دنیا باید با هم همکاری کنند تا اطمینان حاصل شود که هر کشوری، از جمله چین، در سیستم بینالمللی به گونهای مناسب و مطابق با نظم بینالمللی رفتار کند… شما نمیتوانید کشورها را تهدید کنید و در هیمالیا به آنها زورگویی کنید. شما نمیتوانید درحالیکه مشغول پنهانکاری هستید، سازمانهای بینالمللی مانند سازمان بهداشت جهانی را جهت پیشبرد اهدافتان با خود همراه کنید.»
پومپئو در ۲۳ژوئیه در کتابخانه و موزه ریاست جمهوری ریچارد نیکسون در لس آنجلس گفت: «دولتهای قبلی آمریکا تصور میکردند تعامل با چین باعث رونق خواهد شد، اما امروز همه ما هنوز ماسک میزنیم و شاهد هستیم که تعداد تلفات پاندمی افزایش مییابد، زیرا حکچ نتوانست به تعهداتش به جهان عمل کند. ما هر روز عناوین جدید سرکوب در هنگ کنگ و شینجیانگ را میخوانیم.»
نزدیک به ۵۰ سال از آغاز این جریان میگذرد. او پرسید: «و در واقع از دیدگاه وزیر امور خارجه، آیا آمریکا امنتر است؟ آیا احتمال وجود صلح و آرامش خودمان و نسلهای بعدیمان بیشتر شده است؟»
او گفت نیکسون امیدوار بود از طریق همکاری، حکچ را تغییر دهد. او گفت: «حقیقت این است که سیاستهای ما و سایر کشورهای آزاد، اقتصاد ناتوان چین را احیاء کردند، فقط ببیند پکن آن دستهای بینالمللی را که به آن کمک کردند گاز گرفت. ما آغوش خود را به روی شهروندان چینی باز کردیم، اما دیدیم که حزب کمونیست چین از جامعه آزاد و آزادی ما سوءاستفاده کرد. چین مبلغانی را به کنفرانسهای مطبوعاتی ما، مراکز تحقیقاتی، دبیرستانها، کالجها و حتی به جلسات اولیاء و مربیانمان فرستاد.»
از تجارت گرفته تا هالیوود، از کار بردهوار گرفته تا سایر موارد نقض حقوق بشر که نادیده گرفته میشوند، ارزشهای جهانی ما به چالش کشیده شده است. او افزود: «من در دوران جنگ سرد بزرگ شدم و وقتم را در ارتش سپری کردم. و اگر یک چیز باشد که من آموختهام، این است که کمونیستها تقریباً همیشه دروغ میگویند. بزرگترین دروغی که آنها میگویند این است که فکر کنید که آنها از طررف ۱.۴میلیارد نفر صحبت میکنند که تحت نظارت قرار دارند، سرکوب شدهاند و از صحبت علنی میترسند. کاملاً برعکس، حکچ بیش از هر دشمنی، از عقاید صادقانه مردم چین میترسد و نگران از دست دادن قدرتش است. دلیلشان این است.»
به همین دلیل پومپئو از دنیای آزاد خواست تا اشتباهات گذشته را تکرار نکند. او گفت: «و اگر اکنون عمل نکنیم، در نهایت حکچ آزادیهای ما را تضعیف میکند و نظم مبتنی بر قوانینی را که جوامع ما برای ساخت آن بسیار تلاش کردهاند، تباه میکند.»
بار: دنیای آزاد نباید در برابر حکچ سرخم کند
ویلیام بار، دادستان کل آمریکا، در ۱۶ژوئیه در موزه ریاست جمهوری فورد در میشیگان، گفت که با مشاور امنیت ملی روبرت اوبراین موافق است که “روزهای انفعال و سادهلوحی آمریکا در قبال جمهوری خلق چین پایان یافته است.»
هنگامی که رئیس جمهور فورد در سال ۱۹۷۵ به چین رفت، مردم نمیدانستند که چین روزی پس از جنگ سرد بهعنوان رقیب تقریباً همپای ایالات متحده ظهور خواهد کرد. او گفت، نهتنها این مسئله، بلکه اقدامات «تهاجمی» و «سازمان یافته حزب کمونیست چین » به جهان آسیب میرساند. وی افزود که مشاغل آمریکایی نقش مهمی ایفا کردهاند و چین بر صنعت تأمین دارو، هککردن دانشگاهها و سرقت مالکیت معنوی تسلط یافته است.
علاوه بر این، نفوذ حزب کمونیست چین ارزشهای جامعه جهانی را تغییر داده است. بار گفت: «هالیوود اکنون بهطور مرتب فیلمهایش را برای دلجویی از حزب کمونیست چین، قدرتمندترین ناقض حقوق بشر در جهان سانسور میکند.»
او در پایان گفت: «رژیم کمونیستی چین ، کمپین هماهنگ شدهای را در همه بازوهای متعددش در دولت و جامعه چین راهاندازی کرده است تا از پذیرا و باز بودن مؤسسات ما در جهت تخریبشان بهرهبرداری کند. برای اطمینان از جهانی آزاد و پررونق برای فرزندان و نوههایمان، جهان آزاد به رویکرد جامع متناسبی نیاز دارد… آزادی ما به آن بستگی دارد.»
حمایت جهانی
رهبر حزب محافظهکار کانادا، اندرو شایر گفت: حوادث چند سال گذشته، نشاندهنده الگوی رفتاری تهاجمی حک چ است. او در مصاحبه اخیرش با مینگهویی گفت: «زمان آن رسیده است که ملتهای آزادیخواه در سراسر جهان به این واقعیت آگاه شوند و در مقابل این حرکات بسیار مبرهن دولت چین در پکن، برای حمایت از یکدیگر با هم همکاری کنند.»
در میان همه گروههای سرکوب شده در چین، از ژوئیه سال ۱۹۹۹ حدود ۱۰۰میلیون تمرینکننده فالون گونگ بهخاطر اعتقادشان بهطرز چشمگیری رنج بردهاند. در بیست و یکمین سالگرد آزار و شکنجه فالون گونگ، اتحادیه بین پارلمان درباره چین (آی.پی.ای.سی) بیانیهای را در حمایت از فالون گونگ صادر کرد. آنها جنایات حزب کمونیست چین برای برداشت اجباری اعضای بدن تمرینکنندگان فالون گونگ را محکوم کردند و از جهان خواستار کمک به خاتمه این آزار و شکنجه شدند.
بیشتر بخوانید:بیستویک سال ایستادگی فالونگونگ در برابر آزار و شکنجه: عهد و پیمان به وجدان انسانی
آی.پی.ای.سی در ۵ژوئن با نمایندگی بیش از ۱۰ کشور جهان، برای تقویت همکاری بین کشورها بهمنظور رسیدگی به چالشهای ایجاد شده توسط چین در زمینه قوانین بینالمللی، حقوق بشر و یکپارچگی ملی تأسیس شد.
در بیانیهای که بر برداشت اجباری اعضای بدن تمرینکنندگان زنده فالون گونگ در چین تأکید داشت آمده است: «طی دو دهه گذشته، کمپین علیه تمرینکنندگان فالون گونگ منجر به زندانی شدن صدهاهزار نفر از پیروان آن شد و در آنجا تحت برخی از شدیدترین شیوههای شکنجه قرار گرفتهاند.»
در این بیانیه آمده است: «امروز ما وضعیت اسفناک فالون گونگ را به همراه همه اقلیتهای مذهبی که تحت حاکمیت حزب کمونیست چین متحمل سرکوب شدهاند، بهطور برجسته مطرح میکنیم. ما به جهانیان درباره محرومیتهایی یادآوری میکنیم که آنها همچنان از آن رنج میبرند و از جهان میخواهیم که برای پایان دادن به چنین سرکوبی و مصونیت از مجازات و برای اجرای عدالت، پاسخگوبودن، حقوق بشر و کرامت انسانی برای همه مردم چین بایستند و دفاع کنند.
نوشته: مینگهویی
مطالب دیگر:
فالون دافا، مدیتیشنی که بیش از صد میلیون نفر آن را تمرین میکنند
مروری بر تاریخچه فروپاشی دیکتاتوریها
۶۰۶ قانونگذار از ۳۰ کشور خواستار پایان فوری آزار و شکنجه ۲۱ ساله فالون گونگ شدند
کنسولگریهای چین در آمریکا، برای پناه دادن به جاسوسان تحت تعقیب