مواضع جدید و سرسختانه دولت استرالیا، در مقابل رفتار متجاوزانه و تهدیدهای حزب کمونیست چین، باعث ایجاد موجی جهانی علیه پکن شده است.
استرالیا یکی از اولین کشورهایی بود که خواستار رسیدگی و تحقیقات درباره منشأ شیوع بیماری کووید۱۹ و تحقیقات از چین در این خصوص شد؛ همچنین اقدام به تعلیق معاهده استرداد خود با هنگ کنگ به دلیل نگرانی درباره قانون جدید امنیت ملی هنگکنگ کرد. این کشور تا کنون در برابر تهدیدهای فزاینده اقتصادی چین ایستادگی کرده است.
سناتورهای استرالیایی به اپکتایمز گفتهاند که مقاومت دولت استرالیا پاسخی است به تجاوز روزافزون چین به قوانین بین المللی، بدرفتاری شدید این رژیم با مردم خود و تهدید جدی پکن نسبت به ارزشهایی که استرالیا به آن پایبند است.
اریک ابتز، سناتور لیبرال، به اپکتایمز گفت که «چین در حال رسیدن به این درک است که دیگر همه کشورها به سادگی تحت تأثیر تهدیدهایش قرار نمیگیرند، خواه این تهدیدها ژئوپلیتیک باشد، دخالت خارجی باشد یا فشار اقتصادی.»
وی گفت که ایستادگی علیه رژیم چین و عقب راندن آن، در نتیجه نگرانیهای بسیار در خصوص آزار و اذیتی است که رژیم چین علیه مردم خود از جمله مسیحیان، مسلمانان اویغور و تمرینکنندگان فالون گونگ روا میدارد.
این سناتور استرالیایی افزود که عدم توجه به قوانین بینالمللی از طریق نظامیسازی دریای چین جنوبی یکی دیگر از نگرانیهای استرلیا نسبت به این کشور است.
به دنبال موجی جهانی علیه پکن در ماههای گذشته، استرالیا خواستار تحقیقات مستقل برای رسیدگی به بیماری همهگیر در پکن شد، و همزمان از اولین کشورهایی بود که خواستار ممنوعیت سفرهای چین شد.
وزیر امور خارجه استرالیا، «ماریس پین» ، نخستین بار از ضرورت تحقیقات شفاف درباره این همهگیری سخن گفت و توسط نخست وزیر استرالیا، اسکات موریسون حمایت شد.
تحقیقات استرالیا از آن زمان مورد حمایت اتحادیه اروپا قرار گرفت و ائتلافی بیش از ۱۰۰ کشور به آن پیوستند. این اقدام خشم حزب کمونیست چین را برانگیخت، و در نتیجه از آن زمان تاکنون ۸۰ درصد تعرفه به واردات برخی محصولات کشاورزی استرالیا و نیز ممنوعیت واردات گوشت قرمز از این کشور وضع کرد.
در همین حال ، پکن همچنین تهدید کرده است که اگر استرالیا تحقیقات را متوقف نکند، اعزام گردشگران و دانشجویان خود را متوقف خواهد کرد.
یکی از دیگر سناتورهای استرالیایی به نام رابرتز نیز ضمن ابراز خشنودی از مواضع دولت علیه چین، ارزیابی قطعی خود را به آینده، و پس از فروکش کردن فضای رسانهای موکول کرد و افزود که در اینکه دولت در عمل از مواضعش پیروی کند تردید دارد.
رابرتز خاطرنشان کرد که دنیا در معرض تهدید حکومتی مستبد و دیکتاتور است که هیچ اعتقادی به زندگی و آزادی انسان ندارد.
وی گفت که تهدید حزب کمونیست چین، بسیار وسیع و متعدد است و بر هر جنبهای از زندگی در استرالیا نظیر امنیت ملی، استقلال اقتصادی، مالکیت زمین و زیرساختها، خدمات، کارگران تأثیر میگذارد. این سناتور به تأثیر تهدیدهای حزب کمونیست بر اعضای پارلمان استرالیا نیز اشاره کرد.
هند، یکی از تازهترین مواردی است که مقابل رفتار متجاوزانه چین ایستادگی کرده است. این کشور، اخیراً ۵۹ اپلیکیشن عمدتاً متعلق به چینیها را ممنوع کرده است و قصد دارد سرمایهگذاریهای مربوط به چین را با دقت بیشتری بررسی کند.
وزیر امور خارجه استرالیا، «ماریس پین» ضمن انتقاد از حزب کمونیست چین، به دلیل پنهانکاری در خصوص شیوع ویروس کرونا در هفتههای نخست، که منجر به همهگیری جهانی آن شد، افزود که هنگامی که به همکاری و تفاهم نیاز داریم، آنها فضای ترس و تفرقه ایجاد میکنند.
تحقیقات متعدد نشان داده است که رژیم چین به منظور محافظت از وجهه خود در سطح ملی و بین المللی، عامدانه تعداد کل موارد ابتلا به ویروس در چین را پنهان کرده است. همچنین با راه اندازی یک کمپین اطلاعاتی دروغپراکنی جهانی، برای دستکاری در دادهها، به دنبال این است که تقصیر را بر گردن دیگر کشورها بیاندازد، و حتی تا جایی پیش میرود که دیگران را وادار به تمجید از خود کند.
عملیات نفوذ پکن
در پی موجی جهانی علیه پکن بسیاری از کشورها در سراسر جهان شروع کردهاند که در مقابل چین ایستادگی کنند. زیرا چین در پی پیشبرد اهداف تجاوزکارانه خود از طریق راههایی مانند عملیات «جبهه متحد»، «یک کمربند یک راه» و مؤسسات کنفوسیوس است.
براساس گزارش ژوئن موسسه سیاست استراتژیک استرالیا، واحد «جبهه متحد» چین، با هزاران گروه برای انجام عملیات نفوذ سیاسی در دیگر کشورها، سرکوب حرکات مخالفین، جمع آوری اطلاعات و تسهیل انتقال فناوری از سایر کشورها به چین هماهنگی دارد.
در این گزارش آمده است که گروهها و افراد مرتبط با آن واحد به دلیل پیوند خود با مجامع سیاسی کشورهای دیگر، اقدام به جاسوسی اقتصادی کرده و به طور بیسابقهای روی دانشگاههای کشور میزبان تأثیر میگذارند.
در استرالیا، بازرگانانی که عضو سازمانهایی با روابط نزدیک به جبهه متحد بودند به مداخله در سیاست استرالیا متهم شدهاند.
یکی از موارد بارز از این دست، مورد «هوانگ شیانگمو» است که توسط نویسندگان این گزارش به عنوان یکی از آموزندهترین موارد تلاشهای مربوط به نفوذ جبهه متحد مطرح شده است.
بنا به این گزارش، هوانگ به طور کاملاً گمنام وارد استرالیا شد، اما در نهایت توانست از طریق صرف پولهای هنگفت، و زد و بندهای پشت پرده، در میان قدرتمندترین سیاستمداران استرالیایی نفوذ کند. در دانشگاهها با ظاهری بشردوستانه و هدایایی سخاوتمندانه نفوذ کرد، خط دادن به جوانان استرالیایی – چینی با اهداف سیاسی را شروع کرد، و در ادامه مجمع رهبری جوان استرالیا را برای دانشجویان ترتیب داد.
موسسۀ وی به نام ACRI، در سال ۲۰۱۶ میزبان «جبهه متحد» بود و سفرهایی به چین ، با حمایت وزارت تبلیغات را برای روزنامه نگاران استرالیایی ترتیب داد.
در یک مورد، بنا به گزارش سخنگوی دفاعی استرالیا، پس از آنکه این سخنگو از حضور نظامی چین در دریای چین جنوبی انتقاد کرد، هوانگ در مقابل پیشنهاد مالی ۴۰۰ هزار دلاری به حزب کارگر ارائه داد.
در نهایت سازمان اطلاعات امنیتی استرالیا اقدامات مداخلهگرانه هوانگ را تشخیص داد و اقامت وی فسخ شد. با این حال، شبکههای هوانگ و شبکههای جبهه متحد هنوز در استرالیا فعال هستند.
طرح « یک کمربند یک راه»، یا راه ابریشم جدید، توسط حزب کمونیست چین با بیش از ۲۹۰۰ پروژه، با ارزش نزدیک به ۴ تریلیون دلار آغاز شده است که به عنوان «دام بدهی» خوانده شده است. زیرا به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، از این طریق، وامهای سنگین پکن، دیگر کشورها را گرفتار کرده و در معرض فعالیتهای تهاجمی چین قرار داده است. ویکتوریا تنها ایالت استرالیا است که به این طرح پیوسته است.
یکی دیگر از ابزارهای نفوذ چین در دیگر کشورها، اقدام میکند، موسسات کنفسیوس هستند که با مشارکت «جبهه متحد»، از جنبه فرهنگی فعالیت دارند. پکن ادعا دارد که موسسات کنفوسیوس شامل برنامههای فرهنگی و زبان چینی است. با این حال، نهادهای اطلاعاتی میگویند که این مؤسسات، بخشی از ابزار اعمال نفوذ پکن در خارج از کشور است.
در سالهای اخیر، تعداد فزایندهای از مؤسسات آموزشی در کانادا، ایالات متحده، استرالیا و اروپا روابط خود را با این مؤسسات قطع کردهاند.
در اواخر سال گذشته ، ایالت نیوساوت ولز در استرالیا اعلام کرد که پس از بررسی داخلی که در نتیجۀ نگرانیهای مداوم مردم درخصوص مداخلات خارجی بود، اقدام به بستن مؤسسات کنفسیوس کرده است.
اریک ابتز، سناتور لیبرال، به اپکتایمز گفت، اگر رژیم چین را وادار به پاسخگویی نکنیم، آنها اعمال غیرقابل قبول و سلطهگرانه خود را تا جایی ادامه خواهند داد که منجر به درگیری شود.
کیسی فلمینگ، رئیس شرکت اطلاعات و استراتژی امنیتی بلکساوپ پارتنر، به اپکتایمز گفت، ایستادگی استرالیا مقابل چین کاملاً ضروری است.
به اعتقاد وی «حزب کمونیست چین، تهدیدی شدید و مداوم برای ارزشهای استرالیا و امنیت ملی است. این حزب مخفیانه فعالیت میکند، به شدت جاسوسی میکند و با به حداکثر رساندن نفوذ خود دموکراسی را نابود میکند»
موجی جهانی علیه پکن
مطالب دیگر:
نگرانیهای امنیتی درباره پیامرسانهای «تیکتاک» و «ویچت»
کارگروه کنگره ایالات متحده تحریمهای سختی را علیه حزب کمونیست چین پیشنهاد میکند
دانشمند هنگ کنگی پنهانکاری رژیم کمونیستی چین را درباره ویروس کرونا افشا میکند