Asset 2

میچ مک کانل رسماً درخواست شروع زودهنگام جلسه دادرسی استیضاح سنا را رد می‌کند

تأیید نتایج انتخابات قانون گذاران استدلال کردند که در جلسه دادرسی «تقلب گسترده انتخابات» در پنسیلوانیا نشان داده شده است، و این باید بررسی و
سناتور میچ مک کانل، رئیس جمهوری‌خواهان سنا (Kevin Dietsch/Pool/Getty Images)

میچ مک کانل، رهبر جمهوری‌خواه اکثریت سنا، روز چهارشنبه گفت که دومین دادگاه استیضاح رئیس جمهور دونالد ترامپ تا زمانی که جو بایدن هفته آینده سوگند یاد کند، آغاز نخواهد شد.

بیانیه وی رسماً درخواست‌ها برای بازگشت زودتر سنا به واشنگتن برای آغاز مرحله بعدی استیضاح رد می‌کند. این امر پس از آن صورت می گیرد که مجلس تحت کنترل دموکرات‌ها به استیضاح ترامپ به اتهام تحریک به شورش رای دادند.

مک کانل در بیانیه خود نوشت: «با توجه به قوانین، رویه‌ها و موارد قبلی سنا که بر محاکمه‌های استیضاح ریاست جمهوری حاکم بوده است، به سادگی هیچ فرصتی وجود ندارد که یک دادرسی عادلانه یا جدی بتواند قبل از سوگند خوردن رئیس جمهور منتخب بایدن در هفته آینده به نتیجه برسد. سنا سه دادگاه استیضاح رئیس جمهور برگزار کرده است. آنها به ترتیب ۸۳ روز، ۳۷ روز و ۲۱ روز به طول انجامیده‌اند.»

او گفت: «حتی اگر روند سنا این هفته آغاز شود و به سرعت حرکت کند، تا پس از ترک رئیس جمهور ترامپ هیچ حکم نهایی صادر نخواهد شد. این تصمیمی نیست که من می گیرم. این یک واقعیت است. خود رئیس جمهور منتخب هفته گذشته اظهار داشت که مراسم تحلیف وی در ۲۰ ژانویه «سریعترین» راه برای هرگونه تغییر در مقام ریاست جمهوری است.»

دموکرات‌‌‌‏ها در مجلس نمایندگان همراه با پیوستن ده جمهوری‌‌‌‏خواه، به استیضاح رئیس جمهور دونالد ترامپ برای دومین بار در۱۳ ژانویه با ۲۳۲ رای موافق در مقابل ۱۹۷ رای مخالف رأی داد. ماده‌‌‌‏ای از این استیضاح ادعا می‌‌‌‏کند که رئیس جمهور موجب تحریک شورشی شده که منجر به نقض قانون در کنگره در شش ژانویه شده است.

این استیضاح، که در یک جلسه هفت ساعته انجام شد، سریع‌‌‌‏ترین جلسه در تاریخ ایالات متحده بود. همچنین اولین بار است که در تاریخ ملت یک رئیس جمهور دو بار استیضاح می‌‌‌‏شود.

جمهوری‌‌‌‏خواهان از این شتاب و عجله انتقاد کردند و استدلال کردند که این کار فرایند قانونی را در مورد رئیس جمهور دنبال نمی‌‌‌‏کند و به مردم امریکا نیز اطمینانی به روند رسیدگی نمی‌‌‌‏دهد. دموکرات‌‌‌‏ها روند کوتاه شده بررسی را با این ادعا توجیه کردند که ترامپ هر روزی که در اداره خود مشغول به کار باشد، خطری برای ملت ایجاد می‌‌‌‏کند.

نانسی پلوسی، سخنگوی مجلس ادعا کرد: «ما می‌‌‌‏دانیم که رئیس جمهور ایالات متحده این شورش، این شورش مسلحانه را علیه کشور مشترک ما تحریک کرده است … او باید برود. او خطری آشکار و خطرناک برای ملتی است که همه ما آن را دوست داریم.»

همه دموکرات‌‌‌‏ها به استیضاح رای مثبت دادند.

برخی از جمهوری‌‌‌‏خواهان استدلال کردند که پیش رفتن با استیضاح باعث شکاف بیشتر ملت خواهد شد.

نماینده‌‌‌‏ای به نام تام کول گفت: «به جای اینکه به عنوان یک نیروی متحد به جلو حرکت کنیم، اکثریت مجلس تصمیم دارند که ما را بیشتر از هم جدا کنند. نمی‌‌‌‏توانم به هیچ اقدام دیگری فکر کنم که مجلس بتواند بیشتر از عملی که امروز در نظر داریم انجام دهیم، موجب تفرقه بیشتر مردم آمریکا شود.»

برخی از جمهوری‌‌‌‏خواهان مخالف استیضاح، صریحاً از رئیس جمهور دفاع نکردند. افراد دیگری که با این اتهام مخالفت کردند، استدلال کردند که اقدامات رئیس جمهور به معنای تحریک نبوده است.

رئیس جمهوری‌‌‌‏خواهان، دادستان سابق نیروی دریایی، گفت: «رئیس جمهور ترامپ در این راهپیمایی از حاضران خواست صلح آمیز و وطن‌‌‌‏دوستانه صدای خود را به گوش دیگران برسانند. هیچ اشاره‌‌‌‏ای به خشونت نشده است، چه رسد به دعوت به واکنش. سخنان رئیس جمهور دونالد ترامپ حتی با تعریف از تحریک در اساسنامه‌‌‌‏های کیفری نیز منطبق نیست.»

نماینده جمهوری‌‌‌‏خواه، نانسی مِس خاطرنشان کرد که شورش‌‌‌‏ها، صرفا شورش ناقض کنگره در شش ژانویه نبوده است، بلکه ماه‌‌‌‏های قبل از آن نیز بوده است که در آن سیاستمداران هر دو طرف مقصر هستند. به نظر می‌‌‌‏رسد میس به شورش‌‌‌‏های سراسری اشاره دارد که توسط گروه‌‌‌‏های افراطی آنتیفا و جنبش جان سیاهان مهم است،  تحریک و انجام شده بودند. شورش، آتش سوزی و غارت تا دو میلیارد دلار خسارت در سراسر کشور به وجود آورد و منجر به کشته شدن بیست و چهار نفر شد. مک کلینتاک اظهار داشت که اگر شورشی‌‌‌‏های آنتیفا و جان سیاهان مهم است با پشتکار مورد پیگرد قانونی قرار می‌‌‌‏گرفتند، ممکن بود این وقایع در کنگره أصلا اتفاق نمی‌‌‌‏افتاد.

در اولین استیضاح ترامپ در سال ۲۰۲۰، حتی یک جمهوری‌‌‌‏خواه در مجلس، به دموکرات‌‌‌‏ها نپیوست. تحقیقات مجلس و دادگاه سنا در آن زمان هیچ شواهد عینی و دست اولی در مورد ادعای سو استفاده رئیس جمهور از قدرت ارایه نکرد. ادعا می‌‌‌‏شد رئیس جمهور خواستار کمک خارجی از اوکراین شده بود تا تحقیق در مورد معاملات تجاری اوکراین از هانتر بایدن، پسر رئیس جمهور منتخب جو بایدن را آغاز کند.

استیضاح به دنبال موج سانسور بی سابقه‌‌‌‏ای که غول‌‌‌‏های رسانه‌‌‌‏های اجتماعی ایالات متحده علیه رئیس جمهور آمریکا انجام دادند صورت گرفت. فیس بوک، توییتر و گوگل از ۱۳ ژانویه ترامپ را از سیستم عامل خود منع کرده بودند.

مطالب دیگر:

وقتی اعتراضات مسالمت‌آمیز زیر سایه کمونیسم «خشن» می‌شود

ایجاد قابلیت خودانفجاری در کلاه ایمنی سربازان چینی

مایک پنس از استناد به اصلاحیه بیست و پنجم قانون اساسی امتناع می‌ورزد

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی