Search
Asset 2

ناتو مواضع خود را نسبت به رژیم چین سخت‌تر می‌کند

ناتو اتحاد ناتو که شامل ۳۰ کشور غربی است روز ۱۴ ژوئن گفت که با جاه طلبی‌های رو به رشد رژیم چین مقابله خواهد کرد و پکن را به عنوان «چالشی
نشست ناتو در مقر سازمان پیمان (ناتو) در بروکسل در 14 ژوئن 2021. (Photo by Brendan Smialowski / AFP) (Photo by BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images)

اتحاد ناتو که شامل ۳۰ کشور غربی است روز ۱۴ ژوئن گفت که با جاه طلبی‌های رو به رشد رژیم چین مقابله خواهد کرد و پکن را به عنوان «چالشی روش‌مند» برای نظم جهانی توصیف کرد.

بیانیه ناتو که پس از پایان اجلاس یک روزه در بروکسل صادر شده، حاکی از همگرایی رو به رشد غرب در به رسمیت شناختن تهدیدهای پکن است.

این بیانیه یک روز پس از آن صادر شد که گروه جی‌هفت، که متشکل از هفت کشور قدرتمند جهان است، بیانیه‌ای صادر کرد و نقض حقوق بشر پکن در شین جیانگ و هنگ کنگ، و همچنین اقدامات اقتصادی ناعادلانه آن را مورد انتقاد قرار داد.

در این اعلامیه ۷۹ ماده‌ای آمده است: «خواسته‌ها و رفتار آمرانه چین نمایانگر چالشی روشمند برای نظم بین‌المللی متکی بر قاعده و برای امنیت پیمان ناتو است.»

جو بایدن نیز رویکرد سختگیرانه رئیس جمهور سابق دونالد ترامپ در مورد چین را ادامه داده و بر همراهی متحدان برای ارائه جبهه‌ای واحد علیه رژیم چین تأکید کرده است. بایدن همچنین به متحدان اروپایی خود گفت که دفاع آنها برای ایالات متحده «یک تعهد مقدس» است.

دبیرکل ناتو، ینس استولتنبرگ گفت که افزایش حضور نظامی چین از بالتیک تا آفریقا به معنای نیاز به آماده سازی مسلحانه ناتو است.

او گفت: «چین در حال نزدیک شدن به ما است. ما آنها را در فضای مجازی می‌بینیم. چین را در آفریقا می‌بینیم. اما همچنین می‌بینیم که چین در زیرساخت‌های حیاتی ما سرمایه‌ گذاری زیادی کرده است. او به بنادر و شبکه‌های مخابراتی اشاره می‌کرد. او افزود: «ما باید با هم به عنوان یک اتحاد واکنش نشان دهیم.»

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در آخرین اجلاس اتحاد خود قبل از کناره گیری از قدرت در ماه سپتامبر ، خواستار تعادل در رویکرد در خصوص رژیم و ادامه گفتگو با پکن شد.

مرکل به خبرنگاران گفت اگر به تهدیدات سایبری و تهدیدات ترکیبی نگاه کنید، اگر به همکاری بین روسیه و چین نگاه کنید، نمی‌توانید به سادگی چین را نادیده بگیرید. او افزود ما باید تعادل درستی پیدا کنیم. «چین در بسیاری از موارد رقیب ما است اما در بسیاری از جنبه ها که دیروز در G7 بیان کردیم، شریک ما است.»

در حالی که اتحادیه اروپا قبلاً پکن را به عنوان «رقیب روشمند» تعیین کرده است، اما دولتهای منطقه به طور کلی از ایالات متحده و سایر کشورها در شناخت و واکنش به اقدامات بدخیم پکن عقب مانده‌اند. رهبران اصلی اروپا نیز قبلاً در پیوستن به ایالات متحده برای مقابله با پکن مردد بوده‌اند. تحلیلگران می گویند این تا حدی نتیجه پیوندهای عمیق اقتصادی منطقه با رژیم چین بوده است.

به‌عنوان مثال، بر اساس داده‌های دولت آلمان، کل تجارت آلمان با چین در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۱۲ میلیارد یورو بوده است، که پکن را به عنوان شریک تجاری بزرگ خود در کالاها تبدیل کرده است.

مطالب دیگر:

 هکرها ۲۶ میلیون حساب کاربری از آمازون، گوگل، فیس‌بوک را سرقت کردند

بایدن: حق با پوتین است که روابط روسیه و ایالات متحده در «پایین‌ترین حد» خود در چند سال اخیر قرار دارد

درگیری دیپلمات‌های چین و ایالات‌متحده بر سر حقوق بشر و منشأ پاندمی کووید۱۹

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی