دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا گفت که هرگز در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا شکست نخورده و نتیجه آن را نمیپذیرد.
او در مصاحبه خود با شان هنیتی، مجری شبکه خبری فاکس نیوز در روز ۱۶ ژوئن در رابطه با انتخابات آمریکا گفت: «ما قرار بود با ۶۴ میلیون رای به آسانی پیروز انتخابات شویم اما در کمال تعجب با اینکه ۷۵ میلیون رای آوردیم، در انتخابات پیروز نشدیم. بگذارید ببینیم در آینده چه خواهد شد.»
ترامپ همچنین در روز دوشنبه، طی مصاحبه دیگر خود با دیوید برادی مجری برنامه «واترکولر» در شبکه «جاست دنیوز» در پاسخ به این سوال که «آیا او به شکست خود در انتخابات اقرار میکند یا خیر؟» گفت:«خیر، من هرگز به شکست در انتخابات اقرار نکردهام.» او همچنین در ادامه افزود: «واژه صحیح، پذیرفتن نتیجه انتخابات است. من نتیجه انتخابات را نپذیرفتهام.»
او در ادامه صحبتهای خود، به تحقیقات جاری در منطقه ماریکوپا کانتی در ایالت آریزونا و گزارشهایی که اخیرا از منطقه فالتون کانتی در ایالت جورجیا بدست آمده که حاکی از نگرانیها در رابطه با نتیجه انتخابات است، اشاره کرد و گفت: «تنها کافیست روزنامهها را بخوانید و ببینید که چه اتفاقهایی در حال رخ دادن است. برای اینکه بدانید چه اتفاقاتی در جریان است تنها نگاهی به روزنامهها بیاندازید. بسیاری از رسانههای جریان اصلی، تقریبا همگی آنان از پوشش این اتفاقات خودداری میکنند. اینکه دلیل این کارشان چیست، نمیدانم. پوشش چنین اخباری میتواند جایزه پولیتزربه همراه داشته باشد اما همگی آنها از این کار خودداری میکنند.»
ترامپ در گفتگو با برادی گفت که به باور او، تمامی شواهد بیانگر تقلب انتخاباتی در این دو ایالت است و طبق ارزیابیهای صورت گرفته، ایالتهای دیگر نیز شرایط مشابهی دارند.» او همچنین افزود:« اگر کاشف به عمل بیاید که در انتخابات گذشته تقلب صورت گرفته، مردم در مقابل آن سکوت نخواهند کرد.»
ترامپ همچنین از پاسخگویی به اینکه آیا امکان دارد مجددا به مقام ریاست جمهوری آمریکا بازگردد یا خیر، امتناع کرد.
او گفت: «من منتظر میمانم تا ببینم چه اتفاقی خواهد افتاد. اگر تقلبی در انتخابات صورت گرفته باشد، تصمیمگیری با من نیست بلکه مردم در مورد آن تصمیم خواهند گرفت. جامعه در مورد آن تصمیم خواهد گرفت. سیاسیون کشور مسئولیت تصمیمگیری را عهدهدار خواهند بود. بعید میدانم تا به حال مورد مشابهی اتفاق افتاده باشد که صدها هزار رای به یکباره پیدا شود. بنابراین منتظر میمانیم تا ببینیم در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.»
ترامپ همچنین در رابطه با شایعات مبنی بر احتمال اینکه در سال ۲۰۲۲ سخنگوی رسمی کاخ سفید شود، گفت که او نیز شایعات را شنیده اما هرگز در مورد آن فکر نکرده است.
رئیس جمهور سابق آمریکا گفت که فعلا در حال همکاری با اعضای حزب جمهوریخواه است تا بتواند با جلب حمایتهای مردمی بیشتر، جایگاه اکثریت این حزب را در مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا تضمین کند. او همچنین معتقد است که بواسطه تلاشهای او، نتایج مطلوبی حاصل شده است.
او گفت: «تلاشهای من ارزش زیادی برای این حزب داشته است. میتوان گفت که با کوششهای فراوانی که صورت گرفته، ما تقریبا شکستناپذیر شدهایم و برنده اصلی آن نیز مردم هستند.»
هنگامی که از ترامپ درباره تصمیمش برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ پرسیده شد، او از پاسخگویی مستقیم به سوال امتناع کرد و گفت در حال حاضر تصمیم دارد شرایط را زیر نظر بگیرد. او همچنین گفت که از شرایط فعلی به شدت ناخشنود است.
همچنین، هنگامی که از او در مورد تصمیم معاون سابقش مایک پنس در رابطه با مناقشات مربوط آرای الکترال و عدم حمایت او از ترامپ سوال پرسیده شد، ترامپ گفت که مایک پنس او را ناامید کرده است.
روز ششم ژانویه، مایک پنس، معاون سابق ترامپ ریاست نشست مشترک کنگره که طی آن آرای الکترال بطور رسمی شمارش میشدند را عهدهدار بود. پنس پیش از این گفته بود که فارغ از اختلافات و نگرانیهایی که در زمینه صحت انتخابات داشته، قانون اساسی کشور به او اجازه نمیداده که آرای الکترال را رد یا قبول کند.
ترامپ در گفتگو با برادی گفت که به باور او، پنس قدرت و رسمیت قانونی لازم جهت رد کردن آرای کالج الکترال جو بایدن، رییس جمهور فعلی را در اختیار داشته و میتوانسته آرای الکترال را به قوه مقننه کشور بازگرداند تا کنگره در مورد شمارش مجدد آن تصمیمگیری کند.
ترامپ گفت: «به نظر من او حق بازگرداندن آرا را داشته و میبایست این کار را انجام میداد. این نظر من است.» او همچنین با اشاره به ایالتهای پنسیلوانیا، جورجیا و آریزونا که صحت انتخابات در آنها مورد بحث است، گفت: «مسئولان در حال بررسی و تحقیق در مورد اتفاقاتی که هنگام انتخابات رخ داده هستند. من فکر میکنم اگر مایک پنس آرای الکترال را بازمیگرداند، امروز شخص دیگری رییس جمهور آمریکا بود.»
مطالب دیگر:
دیدگاه: دروغگویی در کمال گستاخی
همکاری یکی از نهادهای سازمان ملل با سازمانی وابسته به رژیم چین که به نقض حقوق بشر بدنام است
پکن از سیستم مراقبتهای بهداشتی و اپلیکیشنهای موبایل برای هدف قرار دادن افراد استفاده میکند