logo_eet

نفوذ چین در کانادا: تجمع حامیان رژیم چین برای محکوم کردن اعتراضات مردم هُنگ‌کنگ

سخنرانی مایکل چان ، وزیر سابق کابینه انتاریو، که روابط نزدیکی با رژیم کمونیستی چین دارد، در محکوم کردن تظاهرات‌های مردمی حامیان دموکراسی در هنگ کنگ . ۱۱ آگوست ۲۰۱۹. مارکهام، آنتاریو (Yi Ling/The Epoch Times)
سخنرانی مایکل چان ، وزیر سابق کابینه انتاریو، که روابط نزدیکی با رژیم کمونیستی چین دارد، در محکوم کردن تظاهرات‌های مردمی حامیان دموکراسی در هنگ کنگ . ۱۱ آگوست ۲۰۱۹. مارکهام، آنتاریو (Yi Ling/The Epoch Times)
سخنرانی مایکل چان ، وزیر سابق کابینه انتاریو، که روابط نزدیکی با رژیم کمونیستی چین دارد، در محکوم کردن تظاهرات‌های مردمی حامیان دموکراسی در هنگ کنگ . ۱۱ آگوست ۲۰۱۹. مارکام، آنتاریو (Yi Ling/The Epoch Times)

تورنتو – درست دو روز پیش از انتشار خبری مبنی بر اینکه چین نیروهای نظامی خود را در نزدیکی مرز هنگ کنگ بسیج کرده است، گروهی از سازمان‌های طرفدار پکن در منطقه تورنتو علیه معترضین در هنگ کنگ تجمع کردند. در این رویداد که روز ۱۱ اوت در مارکام برگزار شد، مایکل چان ، وزیر سابق کابینه انتاریو، – یک کانادایی چینی‌تبار که روابط نزدیکی با رژیم کمونیستی چین دارد، – به عنوان سخنران حضور داشت.

تظاهرات در هنگ کنگ در ماه ژوئن علیه لایحه استرداد آغاز شد که به مقامات هنگ کنگ این امکان را می‌داد تا افراد تحت تعقیب پکن را به سرزمین اصلی چین بفرستند. از آن زمان معترضین در اعتراض به این لایحه به خیابان‌ها آمدند و خواستار دموکراسی و استقلال بیشتر از پکن و همچنین تحقیق در مورد خشونت پلیس علیه معترضین شدند. دولت هنگ کنگ این لایحه را به حالت تعلیق درآورد، اما تاکنون از پس گرفتن آن خودداری کرده است.

به گزارش گلوب اند میل، چان به‎عنوان کانال ارتباطی میان کانادا و چین عمل می‎کرده و سرویس امنیت اطلاعات کانادا (CSIS) نیز در اوت ۲۰۱۰ درباره‎ی وی به دولت ایالتی انتاریو هشدار داده بود. چان یکی از دو وزیر ایالتی است که « ریچارد فادن »، رئیس سابق CSIS درباره‎اش گفته بود که وی تحت‎ثأثیر رژیم‎های خارجی است. (بیشتر بخوانید : مایکل چان و نفوذ حزب کمونیست چین در کانادا )

طی اخطاریه‌ای درباره تجمع تورنتو گفته شد: در این رویداد، هان دونگ، استاد سابق سیاست عمومی در آنتاریو، که در پی نامزدی لیبرال برای دان ولی شمالی است، نیز حضور دارد. اما وی در یک پست فیس‌بوک این ادعا را رد کرد.

بنا بر گزارش‌ها‌، این تجمع « حمایت از ثبات و صلح در هنگ کنگ ، برای بهتر شدن بین هنگ کنگ و چین » نام داشت.

از جمله سازمان‌های شرکت کننده در این رویداد، کنفدراسیون سازمان‌های کانادایی چینی تورنتو (CTCCO) ، انجمن پکن و شورای سازمان‌های تازه وارد بود که توسط « جنگ تان » نماینده پارلمان لیبرال تاسیس شده است.

سخنرانان این تجمع شامل چهره‌های شناخته شده جامعه چینی کانادا بودند که به کنسولگری چین رفت و آمد دارند. از جمله « پینگ تان » و « وی چنگ‌یی » که همگی اعضای اجرایی CTCCO هستند. در این راهپیمایی، پینگ تان نماینده کانادایی چینی‌ها برای گروه اتحاد مجدد چین ((CCCR بود.

طی ماه‌های اخیر این سازمان‌ها در حمایت از سرکوب معترضین هنگ کنگ، در نشریات محلی چینی کانادا تبلیغ می‌کردند.

هر دو سازمان CCCR و CTCCO ، در ماه ژوئیه گزارشاتی را علیه معترضین هنگ کنگی در نشریه « اخبار اقتصادی روز نشر چینی »، مستقر در کانادا منتشر کردند. « سالی اُو» سرمایه‌گذار این نشریه، صاحب سابق انتشارات چینی زبان فرا مرزی « سینگ‌تائو » است.

کنگره ملی کانادایی چینی‌ها (NCCC)، که « پینگ تان » از سخنرانان رویداد فوق مدیر اجرایی آن بود، تبلیغ مشابهی علیه اعتراضات هنگ کنگ، در صفحه اول نسخه انتاریو  « سین تائو » منتشر کرد.

گروه‌های طرفدار پکن در ونکوور نیز اخیراً تبلیغاتی را در سینگ‌تائو چاپ کرده‌اند و یکی دیگر از انتشارات مهم چینی به نام « مینگ پائو » نیز معترضین را « رادیکال » خوانده است. امضا کنندگان این تبلیغ شامل سازمان‌های CTCCO  ، CCCR و بسیاری دیگر هستند.

استفاده از دموکراسی ما

گلوریا فونگ، رئیس تشکل پیوند کانادا و هنگ کنگ، می‌گوید « برای حزب کمونیست چین بسیار راحت است که سازمان‌هایی متعدد و طرفدار خود در غرب ایجاد کند، که همگی در جبهه‌ای مشترک و متحد قرار بگیرند و نقش افزایش نفوذ حزب کمونیست در خارج از کشور را ایفا کنند. »

وی افزود « آنها ادعا می‌کنند که می‌توانند نماینده همه مردم چین‌، خواسته‌ها و مطالبات‌شان باشند. نمی‌دانم چگونه آنها می‌توانند نماینده ما باشند؟ آنها حداکثر فقط می‌‌‏توانند نماینده خواسته‌های کنسولگری چین باشند. می‌توانیم ببینیم که بسیاری از این سازمان‌ها عملاً سازمان‌هایی خالی هستند و یک نفر در آنها نماینده ده‌ها سازمان می‌شود. »

شنگ زو، نویسنده و فعال چینی کانادایی خاطرنشان می کند که «اگر چه بسیاری از سازمان‌ها در این راهپیمایی شرکت کردند، اما فقط حدود دویست نفر در راهپیمایی شرکت کردند. به این معنی که بسیاری از سازمان‌ها هیچ طرفداری ندارند. » به گفته وی « آنها از دموکراسی ما استفاده می کنند، زیرا از این حق بهره می‌برند که در اینجا گروه‌هایی را تأسیس کنند، و از این امتیازها استفاده می‌کنند. »

وی می افزاید « پکن سعی می‌کند تا از پراکندگی جمعیت چینی‌های جهان به عنوان « سربازان » خود بهره ببرد، تا به این شکل به هدف « نفوذ ، کنترل و پخش کردن » جامعه چینی برسد. »

نقطه عطف

به گفته شنگ زو ، تحولات اخیر در هنگ کنگ بسیار مهم است ، زیرا رژیم چین این منطقه را پیش از این از دست داده است.

وی گفت « دولت هنگ کنگ هر تلاشی برای سرکوب قیام در هنگ کنگ کرد، اما موفق نشد. اگر اکنون دولت چین عقب نشینی کند، مطمئناً مردم هنگ کنگ برنده می‌شوند. اگر دولت چین متوقف نشود، و دوباره وضعیت دیگری مانند قتل عام میدان تیان‌آن‌من پکن (ژوئن ۱۹۸۹) را می‌‌‏ببنیم،  تمام جهان دوباره ماهیت واقعی کمونیست‌های چینی را می‌بیند. »

« بنابراین در هر حال رژیم چین بازنده است و این نقطه عطفی برای کل وضعیت است. »

شنگ زو خاطرنشان می‌کند که در این « نقطه عطف » ، عملکرد بسیاری از کشورهای دنیا علیه رژیم کمونیست چین است. کشورهایی نظیر ایالات متحده، استرالیا، ژاپن و برخی از کشورهای اروپایی. اما در این میان کانادا باید مانند این کشورها هوشیارتر شود.

به گفته وی، در کشورهایی نظیر آمریکا و استرالیا، قوانینی علیه افرادی وضع شده است که به روندهای دموکراتیک آسیب می‌رسانند. اما در کانادا ، هیچ اتفاقی در این خصوص نیافتاده است.

طبق بررسی جدیدی که توسط پژوهشکده نانوس انجام شده است، احساس کانادایی‌ها نسبت به چین نسبت به سال گذشته حتی بیشتر منفی شده است. به طوری که ۹۰ درصد گفته‌اند که دیدی منفی نسبت به چین دارند. سال گذشته این میزان ۸۳ درصد بود.

روابط بین اتاوا و پکن از زمان دستگیری مدیر عامل شرکت هوآوی در کانادا، که بنا به درخواست استرداد آمریکا انجام شد، و متعاقب آن بازداشت چند کانادایی در چین، و مسدود کردن واردات از کانادا، تیره شده است.

گلوریا فونگ، رئیس تشکل پیوند کانادا و هنگ کنگ، می‌گوید دولت کانادا باید نسبت به مسئله هنگ کنگ موضع جدی تری اتخاذ کند، و همراه با متحدانش تضمین کند که « خواسته‌های مردم هنگ کنگ محترم شمرده می‌شود. »

مطالب دیگر:

شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما : فصل ۸ : کمونیسم چگونه بذر هرج و مرج را در سیاست می‌کارد (قسمت اول)

دولت آمریکا : چین در مسئله هنگ کنگ مانند « رژیم اوباش » عمل می‌کند

بیست سال ایستادگی فالون‌گونگ برابر آزار و شکنجه : عهد و پیمان به وجدان انسانی

اخبار مرتبط