Search
Asset 2

محکومیت نقض حقوق بشرِ حزب کمونیست چین، از پاندمی تا هنگ کنگ، در همایشی در کانادا

وزیر پیشین دادگستری و دادستان کل کانادا در محکومیت نقض حقوق بشرِ حزب کمونیست چین گفت که مخفی‌کاری درباره ویروس کرونا در چین «حمله به نظم بین‌المللیِ بود
روین کاتلر، وزیر پیشین دادگستری و دادستان کل کانادا و رئیس کنونی مرکز رائول والدنبرگ. (minghui.org)

پس از شیوع ویروس کرونا، حزب کمونیست چین نه‌تنها ابتدا پیدایش و شدت این بیماری را مخفی کرد و باعث تبدیل آن به یک پاندمی جهانی شد، کنترل خود را بر رسانه‌ها و اینترنت نیز تقویت و موارد نقض حقوق بشرِ داخلی علیه گروه‌های بی‌شماری، ازجمله فالون گونگ، را تشدید کرد.

اینها یافته‌هایی بودند که تحلیلگران طی یک همایش حقوق بشر در کانادا ارائه دادند. همایشی که در تاریخ ۹ژوئن۲۰۲۰ با عنوان «چین در چهارراه: ایستادگی برای حقوق بشر در طول پاندمی» برگزار شد. این همایش که مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ آن را سازماندهی کرد، از سه بخش جداگانه تشکیل شده و شامل بحث درباره این موضوعات بود: سانسور و اطلاعات نادرست این رژیم، زندانیان سیاسی و سرکوب اقلیت‌ها به‌دست حزب کمونیست چین و نیز اقدامات پیشنهادی برای رسیدگی به این مسائل.

اروین کاتلر، وزیر پیشین دادگستری و دادستان کل کانادا و رئیس کنونی مرکز رائول والدنبرگ، گفت که مخفی‌کاری درباره ویروس کرونا در چین «حمله به نظم بین‌المللیِ مبتنی بر قوانین» بود، درحالی‌که قانون امنیت ملی پیشنهادی در هنگ کنگ یکی دیگر از «حمله‌ها به حاکمیت قانون، سیاسی‌کردن آزادی‌های اساسیِ مورد حفاظت قانون در هنگ کنگ» است.

این حملات اخیر در صدر سرکوب نظام‌مند رهبری دیکتاتوری در چین، ازجمله آزار و شکنجه مذهبی درحال‌وقوع، رخ داد. در تاریخ ۱۰ژوئن، مایکل پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و ساموئل براونبک، سفیر سیار آمریکا برای آزادی مذهبی بین‌المللی، گزارش آزادی مذهبی بین‌المللی سال ۲۰۱۹ را منتشر کردند که در آن بارها به چین اشاره شد، آن هم به‌دلیل سابقه ضعیف حقوق بشری‌اش.

پومپئو در یک کنفرانس مطبوعاتی در تاریخ ۱۰ژوئن اظهار داشت: «در چین، سرکوب تحت حمایت دولت علیه همه مذاهب همچنان تشدید می‌شود.» او نمونه‌هایی را از سرکوب اویغورها، تبتی‌ها، بودایی‌ها، تمرین‌کنندگان فالون گونگ و مسیحیان ارائه داد.

یک سیستم دیکتاتوری

کارل گرشمن، رئیس اداره موقوفه ملی برای دموکراسی در واشنگتن دی‌سی، گفت که این پاندمی یک فاجعه است. او با استناد به تحقیقات دانشگاه ساوت‌همپتون، گفت که اگر چین سه هفته زودتر دست به اقدام زده بود، از ۹۵درصد از موارد ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری می‌شد.

با افزایش تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا در سایر کشورها، حزب کمونیست چین با دیپلماسی خود به سبک جنگجوی گرگ، در جامعه بین‌المللی تهاجمی‌تر شد. آقای گرشمن اظهار داشت: «آنها به‌جایِ ابراز پشیمانی و همکاری، به روشی بسیار بسیار زورگویانه‌تر و پرخاشگرانه‌تر رفتار می‌کنند، چراکه فکر می‌کنند جهان قادر نیست درخصوص این ویروس به آنها واکنش نشان دهد.»

او تأکید کرد که حکومت کمونیستی چین با مردم چین متفاوت است: «از نظر من چین، البته درباره رژیم صحبت می‌کنم، نه آن کشور، نه مردمش، حزب کمونیست چین، رژیم پکن، آنها به‌شدت ناامن هستند، زیرا به چیزی مبتلا هستند که اندی ناتان، محقق دانشگاه کلمبیا، آن را یک اختلال ذاتی غیرقابل‌درمان نامیده است. به این معنی که سیستم دیکتاتوری‌شان فاقد مشروعیت است.»

تشدید کنترل

سارا کوک از خانه آزادی گفت که چهار سال متوالی چین به‌عنوان کشوری با بدترین تخلفات اینترنتی فهرست شده است. علاوه بر سانسور، مردم به‌دلیل ارسال اطلاعات درباره حوادث که با لحن رسمی حزب کمونیست چین متفاوت است، بازداشت شده‌اند.

خانم کوک با استناد به اطلاعات مرکز اطلاعات فالون دافا، گفت که دستگیری‌ تمرین‌کنندگان فالون دافا در چین در طول این پاندمی افزایش یافته است. برخی از آنها صرفاً به این دلیل بازداشت شدند که اطلاعات را درباره این ویروس به اشتراک گذاشتند یا برای کمک به مردم برای دورزدن مسدودیت اینترنتی، نرم‌افزار مناسب را در اختیارشان قرار دادند.

به گفته مدافعان حقوق بشر چینی، نزدیک به ۹۰۰ کاربر اینترنت در اوایل ماه آوریل به‌دست مقامات چینی بازداشت و به «انتشار شایعات» متهم شدند. این افراد صرفاً اطلاعاتی را درباره وقایعی در زندگی یا محله خود منتشر کردند. علاوه بر این، برخی از شهروندخبرنگاران به‌دلیل گزارش‌دهی درباره ویروس کرونا بازداشت شدند و طی چند ماه گذشته محل حبس آنها مشخص نبوده است.

مایکل مکال، رئیس جمهوری‌خواه کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان، در ۱۲ژوئن گزارشی را با عنوان «ریشه‌های پاندمی جهانی کوید۱۹، ازجمله نقش‌ حزب کمونیست چین و سازمان بهداشت جهانی» منتشر کرد.

«براساس یک بررسی روی مراحل اولیه شیوع بیماری، تلاش‌ها برای پنهان‌کردن شیوعش و ماهیت جدید این ویروس، عدم به‌اشتراک‌گذاشتن اطلاعات دقیق مطابق قوانین بین‌المللی و سرکوب صداهایی که در پی هشداردادن به جهان بودند، مسئولیت عظیمی متوجه حزب کمونیست چین است، چراکه اجازه داد یک شیوع محلی به یک پاندمی جهانی تبدیل شود. به‌طور خلاصه، اگر رژیم کمونیستی چین به شیوه‌ای شفاف و مسئولانه عمل می‌کرد، از بروز پاندمی جهانی کوید۱۹ جلوگیری می‌شد.»

به‌دنبال پاسخگویی حزب کمونیست چین

بلومبرگ در ۵ژوئن۲۰۲۰ در مقاله‌ای با عنوان «قانون‌گذاران در هشت کشورِ جهان اتحادِ جدیدی را برای مقابله با چین تشکیل می‌دهند»، گزارش داد: قانونگذاران ارشد هشت کشور، ازجمله ایالات متحده، اتحاد بین‌پارلمانی جدیدی را راه‌اندازی کرده‌اند برای کمک به مقابله با چیزی که آن را تهدیدی می‌خوانند که نفوذ روزافزون چین بر تجارت جهانی، امنیت و حقوق بشر تحمیل می‌کند.

هدف این اتحاد بین‌پارلمانی درباره چین «ایجاد واکنش‌های مناسب و هماهنگ‌ و کمک به پیشبرد رویکردی فعال و استراتژیک درباره موضوعات مربوط به جمهوری خلق چین» است. سناتور جمهوری‌خواه آمریکا، مارکو روبیو و سناتور دموکرات باب منندز، وزیر دفاع سابق ژاپن جِن ناکاتانی، عضو کمیته امور خارجه پارلمان اروپا میریام لکسمان و قانون‌گذار محافظه‌کار و برجسته انگلیس یان یین دانکن اسمیت از رؤسای این اتحاد هستند.

آقای کاتلر گفت که این اتحاد درباره چین را تحسین می‌کند و اینکه این جریان به «بسیج حامیان وجدان» کمک می‌کند، اما اضافه کرد که این کافی نیست، زیرا «آنچه در اینجا با آن سروکار داریم، رژیمی یغماگر است که هم در سرکوب گسترده شهروندانش و هم به صدور تجاوزش به خارج از کشور درگیر است.»

به طور خاص‌تر، پیشنهادهای او شامل انتخاب نماینده ویژه سازمان ملل برای محافظت از حقوق و آزادی‌های مردم هنگ کنگ، خاتمه آزار و شکنجه فالون گونگ، محافظت از شأن سازمان‌های بین‌المللی مانند سازمان بهداشت جهانی و شورای حقوق بشر سازمان ملل و اجرای مجازات‌های قانون هدفمند مگنیتسکی برای ناقضان حقوق بشر و غیره بود.

نوشته: مینگهویی

مطالب دیگر:

فالون دافا، مدیتیشنی که بیش از صد میلیون نفر آن را تمرین می‌کنند

جاه‌طلبی حزب کمونیست چین و خطر مماشات غرب

تغییر رویکرد نظامی استرالیا از دفاعی به تهاجمی برای مقابله با تجاوزات چین در منطقه

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی