هفته گذشته خبرگزاری رویترز از قول دیپلماتهای مستقر در سازمان ملل گزارش داد که آمریکا و آلمان پشت درهای بسته شورای امنیت سازمان ملل، به شدت از رفتار چین با مسلمانان استان شین جیانگ انتقاد کردهاند.
آلمان بازداشت و فرستادن حدود یک میلیون مسلمان استان شین جیانگ به اردوگاههایی که چین از آن به عنوان « اردوگاه آموزشی اجباری » یاد میکند را به شدت محکوم کرد و گفت دولت پکن حقوق اولیه شهروندان خود را نقض میکند.
آمریکا نیز در این باره هشدار جدی داد و گفت چین در برابر مسلمانان شین جیانگ دست به فشار و بدرفتاری میزند.
این اجلاس روز سوم ژوئیه، با حضور ۱۵ عضو شورای امنیت برای بررسی مسائل حوزه آسیای مرکزی برگزار شده بود، اما صحبت به مسلمانان چین که عمدتاً ترکهای اویغور هستند، کشیده شد.
نماینده چین در سازمان ملل نیز اعتراض کرده است که نباید موضوع شین جیانگ در اجلاس شورای امنیت مطرح شود، چرا که مسئله داخلی چین است.
روزنامههای گاردین، هفته قبل گزارش داد که مأموران مرزی چین از گردشگران خارجی که وارد منطقه مسلماننشین چین میشوند، میخواهند ابتدا قفل رمز گوشیها، تبلتها و رایانههای همراه خود را باز کرده و آنها را تحویل دهند.
سپس این دستگاهها با هدف اسکن شدن به اتاقی مجزا برده میشود و در آن مکان روی گوشیها اپلیکیشنهای نظارتی و جاسوسی نصب میشود.
نهادهای بینالمللی و نیز وزارت امور خارجه ایالات متحده تخمین زدهاند که بیش از یک میلیون مسلمان در منطقه شینجیانگ، در اردوگاههای بازآموزی حبس هستند و مورد آزار و شکنجه قرار میگیرند. اردوگاههایی که در راستای تلاشهای حکومت کمونیستی چین جهت « چینی کردن » معتقدین مذهبی تأسیس شده است.
حزب کمونیست، صدها هزار نفر از اعضای خود را در میان مسلمانان اویغور گمارده است، و آنان موظف هستند تا هرگونه رفتاری به اصطلاح « افراطی گرایانه مذهبی » نظیر گذاشتن ریش بلند، داشتن حجاب، یا دسترسی به مطالب آنلاین مذهبی را به حکومت گزارش کنند.
مطالب دیگر:
چین بر روی گوشیهای گردشگران در مناطق مسلماننشین، برنامههای جاسوسی نصب میکند
وزارت خارجه آمریکا فروش بیش از دو میلیارد دلار تسلیحات به تایوان را تایید کرد