(isna.ir)
برای نخستین بار در موزه و تالار هنر شهر بُن در آلمان، به مدت چهار ماه بیش از چهارصد شیء تاریخی ایران که از موزه های مختلف بهخصوص موزه ملی ایران انتخاب شده به نمایش گذاشته میشود.
در این نمایشگاه ۴۴۶ قلم شیء تاریخیِ ایران که به جمهوری فدرال آلمان امانت داده شده، پرده از میراث نهفته تمدنهای اولیه ایران که بین هزاره هفتم قبل از میلاد تا ظهور هخامنشیان در هزاره اول قبل از میلاد شکل گرفته، برمیدارد.
بخشی از آثار به نمایش درآمده در این موزه شامل ۶۳شیء از محوطه جهانی شوش، ۶۳ شیء از محوطهی ارزشمند جیرفت، ۳۲ شیء از محوطهی تاریخی جوبجی، ۲۰ شیء از محوطه تاریخی شهداد، ۲۴ شیء از تپه مارلیک، ۲۰ شیء از تپه حسنلو، ۳۱ شیء از محوطه تاریخی چغامیش، ۱۲ شیء از تپه حصار، ۱۰ شیء از محوطه جهانی چغازنبیل و چهار پیکرک گلی از شهرستان سراب است که هرکدام از این آثار فرهنگ کهنی را پشت سرگذاشتهاند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، آلمانیها معتقدند که ایران کشوری چهار فصل است از قلههای برفاندود البرز و زاگرس تا کویرهای داغ و سوزان لوت، ایران کشور تضادهاست… این نمایشگاه پنجرهای را به سوی کشوری باز میکند که برای چندین دهه غیرقابل دسترس بوده و تصویرش در اروپا زیاد شناخته شده نیست. این گنجینهها از قبرهای دو شاهزاده ایلامی و یافتههای منحصر به فرد در زمینهای جیرفت و برای نخستینبار در خارج از ایران نمایش داده میشوند.
در بخش دیگری از این نمایشگاه باغ ایرانی به منظور معرفی فرهنگ و حال و هوای ایران به نمایش گذاشته شده است. این باغهای ایرانی با دیوارهای کاهگلی، بدون آب معنی نداشتهاند، آنها با قنات ارتباط تنگاتنگ دارند.
به گفته برخی از مسئولان آلمانی هزینه تبلیغات و برگزاری نمایشگاه بسیار بیشتر ازدیگر نمایشگاههای برگزار شده تا این تاریخ در این تالار و موزه است، این نشان میدهد که آلمانیها قدر و منزلت آثار به نمایش در آمده در کشورشان را از سوی ایران میدانند.
عصر روز چهارشنبه ۲۳ فروردین نمایشگاه «ایران؛ فرهنگ کهن بین آب و بیابان»؛ در تالار «موزه و تالار هنر نمایش جمهوری فدرال آلمان» افتتاح شد و قرار است تا ۳۰ مرداد – ۲۰ اگوست – این نمایش ادامه داشته باشد.