رئیسجمهور دونالد ترامپ روز ۱۳ نوامبر در مصاحبهای به نیویورک پست گفت که او در مورد به چالش کشیدن نتایج انتخابات ریاستجمهوری در دادگاه مصمم است و در مورد انتظاراتش از نتیجه رقابت انتخاباتی گفته است که «نمیتوانم بگویم که چه اتفاقی خواهد افتاد.»
ترامپ به مایکل گودوین روزنامهنگار نیویورک پست گفته بود که اعتقاد دارد «در این انتخابات دزدی رخ داده است.»
در پاسخ به این سوال که آیا در صورت عدم موفقیت در چالشهای حقوقی، نتایج را خواهد پذیرفت، گفته است که«خواهیم دید که چه چیزی اتفاق خواهد افتاد.»
ترامپ گفته است که، «کنار آمدن با این شرایط وقتی که اجازه نمیدهند تا ناظران انتخاباتی دستهبندی رایها را مشاهده کنند، دشوار است،» و افزوده است،«مجددا نمیتوانم بگویم که چه اتفاقی خواهد افتاد.»
در ایالات کلیدی، چالشهای حقوقی مهمی پیش روی ترامپ است و گمانهزنیهایی وجود دارد که اگر برخی از اینها در متوقف کردن مجوز نتایج انتخابات موفقیتآمیز باشند، هیچ کدام از کاندیداها ۲۷۰ رای الکترال موردنیاز را بدست نخواهند آورد و یک «انتخابات مشروط» میتواند به وقوع بپیوندد که در آن نمایندگان مجلس رئیسجمهور را انتخاب میکنند.
این مسیری است برای پیروزی احتمالی ترامپ که آلن درشوویتز، استاد بازنشسته حقوق دانشگاه هاروارد، در مصاحبهای با نیوزمکس، پیشبینی کرده است که استراتژی ترامپ انکار شانس جو بایدن، نامزد دموکرات برای کسب ۲۷۰ رأی است.
درشوویتز میگوید که، «با به چالش کشیدن بایدن در ایالتهای پنسیلوانیا، جورجیا، نوادا، میشیگان و آریزونا، ترامپ به دنبال این است تا جلوی بدست آوردن ۲۷۰ رای توسط بایدن را بگیرد» و افزود که عدم اجازه به بایدن برای کسب ۲۷۰ رای از ۵۳۸ رای، نهایتا باعث رایگیری توسط نمایندگان ایالتی مجلس خواهد شد، جایی که جمهوریخواهان بر دموکراتها برتری دارند. در حال حاضر، حزب جمهوریخواه اکثریت ۱-۲۳-۲۶ نمایندگان ایالتی را در مجلس نمایندگان داراست.
درشوویتز میگوید که، «اگر ترامپ بتواند تعداد آرای الکترال بایدن را زیر ۲۷۰ نگه دارد، مسئله به مجلس نمایندگان میرود، جایی که البته در میان نمایندگان ایالتی اکثریت با جمهوریخواهان است که اگر مسئله به مجلس کشیده شود، نمایندگان در قالب ایالتها رای خواهند داد». «ترامپ به دنبال اجرای مجدد سه انتخابات قرن ۱۹ است.»
کمپین ترامپ یا گروه حقوقیاش، در مورد این که آیا به دنبال اجرای این استراتژی هستند، به طور علنی اظهار نظر نکردهاند.
احتمال دیگری که وجود دارد سناریوی است که در آن فرماندار و مجلس در ایالتی که رقابت نزدیک است، هر کدام نتیجه انتخاباتی متفاوتی را اعلام کنند که منجر به وضعیتی شود که در آن دو دسته از «رایدهندگان در حال دوئل با هم» به وجود آیند و تشخیص این که در این موقعیت کدامیک باید پذیرفته شود، به عهده کنگره خواهد بود.
در این حال، ترامپ مکررا، به گودوین گفته است که معتقد است نرمافزار رایگیری شرکت سیستمهای رایگیری دومینیون به نوعی قابل اعتماد نیستند.
ترامپ در توییتی نوشته است که، رایها توسط «شرکت خصوصی چپگراهای افراطی، دومینیون، که اعتبار بدی دارد برای شمارش، دستهبندی شدند، دستگاههای خرابی که حتی نتوانستند در تگزاس موردتایید قرار بگیرند (که با اختلاف زیاد در این ایالت برنده شدم…»
ترامپ در توییت دیگری نوشته است که، «گزارش: دومینیون در کل کشور ۲.۷ مییلیون رای ترامپ را حذف کرده است. تحلیل دادهها نشان دادهاند که ۲۲۱۰۰۰ رای در پنسیلوانیا از رئیسجمهور ترامپ به بایدن تغییر داده شدهاند. ایالتهایی که از سیستمهای رایگیری استفاده میکنند، ۴۳۵۰۰۰ رای را از ترامپ به بایدن تغییر دادهاند.»
دادستان سابق فدرال، سیدنی پاول که یکی از وکلای کمپین ترامپ نیز است، در گزارش مجله ساندی خاطرنشان کرده است که تیم حقوقی ترامپ سیلی از شواهد نگرانکنندهای را در مورد تقلب در آرا و بینظمیها شامل مسئله سیستمهای رایگیری دومینیون، که ادعا میکنند نرم افزار میلیونها رای را از ترامپ به بایدن تغییر داده است، دریافت میکنند.
در حالی که پاول از ارائه شواهد گزارششده در دست خود امتناع میکند، به فاکس بیزینس گفته است که مدارک کافی تقلب در انتخابات را به منظور شروع تحقیقات قضایی گسترده، در اختیار دارد و این که، «در حال آماده شدن برای ابطال نتایج انتخابات در چندین ایالت هستیم.»
سیستمهای رایگیری دومینیون چندین بار در رسانهها مسئله امن نبودن نرمافزار و دستگاههای خود را رد کردهاند.
این شرکت گفته است که، «سیستمهای رایگیری دومینیون قاطعانه ادعای نادرست در مورد مسئله تغییر رایها با این سیستمهای رایگیری رد کرده است.»
ائتلاف ملی که شامل امنیت رایانهای وزارت امنیت داخلی و آژانس امنیت زیرساختی و انجمن ملی مدیران انتخاباتی ایالتی است، اظهار کرده است که در مورد این ادعا که نرمافزار رأیگیری در انتخابات آرا را حذف کرده یا تغییر داده است، شواهد کافی وجود ندارد.
در بیانیه مشترک این ائتلاف آمده است که، «شواهدی وجود ندارد که سیستم رایگیری رایها را حذف کرده یا تغییر داده یا به طریقی در معرض خطر قرار داده است،» و انتخابات ۲۰۲ را «ایمنترین انتخابات در تاریخ آمریکا» خوانده است.
بِن هوولند، رئیس کمیسیون کمکی انتخابات، آژانس فدرالی که تکنولوژی انتخابات را بررسی کرده و تایید میکند، در مصاحبهای به MIT Technology Review گفته است که، «شواهدی مبنی بر تقلب گسترده در رایگیری وجود ندارد.»
هوولند با اشاره به ادعای تقلب گفته است که، «اگر مسئله مرتبطی وجود داشته باشد، مقامات انتخاباتی بیش از هر کس دیگری مایل به کندوکاو این مسئله هستند. آنها اهمیت زیادی به صحت روند انتخابات قائل هستند و میخواهند اطمینان حاصل کنند که روند منصفانه بوده و اراده رایدهندگان منعکس شده باشد.»
مطالب دیگر:
اپلیکیشن موبایل اپکتایمز رتبه ۱ دانلود بین برنامههای خبری را دارد
تحلیل: پیام تبریک چین به بایدن، پاسخی به سیاستهای سرسختانه ترامپ
وکیل ترامپ: «کشور ما در حال جنگ با چین کمونیست است، جنگ نیکی علیه پلیدی»