(festivart.ir)
نهمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر روز سوم بهمن ماه در محل موزه هنرهای معاصر ایران با حضور علاقهمندان به هنر آغاز به کار کرد.
افتتاحیه با یک دقیقه سکوت به یاد آتش نشانان فداکار حادثه دلخراش ساختمان پلاسکو آغاز شد. سپس فیلم کوتاهی از روند برگزاری هشتمین جشنواره فجر که سال گذشته برگزار شد برای حاضران به نمایش در آمد.
این رویداد هنری هرساله با هدف معرفی ایدههای اصیل و آفرینش های خلاقانه هنری و پژوهشی برگزار میشود تا بتواند زمینهای مناسب را برای شناسایی ظرفیتهای هنرهای تجسمی کشور فراهم کند و قابلیتهای گنجینههای هنری ایران را به جهانیان معرفی کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، مجتبی آقایی – دبیر نهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجرمعتقد است که در این دوره از جشنواره تفاوتهایی نسبت به دورههای قبل وجود دارد. وی معتقد است امسال موزه هنرهای معاصر بهعنوان یکی از مراکز معتبر هنرهای تجسمی جهان میزبان جشنواره است. این جشنواره از دوره هشتم سیر تکاملی به خود گرفت و از همنشینی رشتههای مختلف تجسمی به سمت همافزایی آن پیش رفت. آقایی افزود فضای تعاملی و بین رشتهای افزایش پیدا کرد و به نوآوریهایی که پیش از این در قالب رشتههای تجسمی تعریف میشدند و کمتر مجال عرضه و نمایش داشتند بیشتر توجه شد.
دبیر نهمین جشنواره هنرهای تجسمی میگوید: «در دوره نهم ۱۴ هزار اثر متقاضی شرکت در جشنواره بود که از میان آنها ششهزار اثر به دبیرخانه ارسال شد. شورای هنری متشکل از ۹ هنرمند شناختهشده کار داوری آثار را بر عهده داشتند و با شیوهای نو این کار را پیش بردند. این شیوه سالهاست در دنیا تجربه میشود، اما در ایران اندکی دیر آغاز شده است.»
آقایی همچنین معتقد است که جشنواره امسال میزبان دو کشور اسپانیا و مکزیک است. ۴۷ درصد شرکتکنندگان در این دوره اولینبار است که در این رویداد شرکت میکنند و ۵۱ درصد شرکتکنندگان هم زن هستند. امیدوارم در دورههای آینده بینالمللی بودن جشنواره بهتر محقق شود.