Search
Asset 2

نگرانی دولت آمریکا از وضع حقوق بشر در چین

نگرانی دولت آمریکا از وضع حقوق بشر در چین
نگرانی دولت آمریکا از وضع حقوق بشر در چین (Minghui.org)
نگرانی دولت آمریکا از وضع حقوق بشر در چین
نگرانی دولت آمریکا از وضع حقوق بشر در چین
(Minghui.org)

وزارت خارجه آمریکا سه شنبه ۲۴ مردادماه گزارش سالانه خود را درباره وضعیت آزادی‌های دینی در سراسر جهان در سال ۲۰۱۶ منتشر کرد که طی این گزارش، مانند سال‌های پیش از تداوم نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در کشورهای مختلف، از جمله چین انتقاد شده است.

این نخستین گزارش دولت دونالد ترامپ درباره آزادی‌ ادیان در کشورهای مختلف است. طی دو دهه گذشته این گزارش طبق قوانین فدرال آمریکا، هر ساله به کنگره ایالات متحده ارائه شده است.

رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده در این گزارش درباره چین گفته است که دولت میلیون‌ها نفر را به دلیل انجام شعائر دینی‌شان شکنجه و زندانی می‌کند.

اوایل تیرماه سال جاری نیز نام چین از سوی وزارت خارجه آمریکا در فهرست سیاه قاچاق انسان قرار گرفت. وزیر خارجه آمریکا در این مورد گفت: نام چین در میان کشورهایی است که بدترین وضع را در زمینه قاچاق انسان دارند. در آن گزارش وزارت خارجه آمریکا به شدت از اقدامات ناکافی چین در زمینه مقابله با کار اجباری و پایین  بودن استانداردهای مربوط به مقابله با قاچاق انسان انتقاد کرد. (آمریکا چین را در لیست سیاه قاچاق انسان افزود)

با شروع کار دولت ترامپ برخی قانونگذاران از وی و کابینه‌اش خواستند که بحران حقوق بشر در چین را جدی‌تر بگیرند و در نتیجه در روابط آمریکا و چین تجدیدنظر کنند. کمیسیون مشترک دولت و کنگره درباره چین، نهادی مستقل از دولت آمریکا است که بر حقوق بشر و توسعه حاکمیت در چین نظارت دارد. کریس اسمیت، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا، در این خصوص گفت که بین بحران حقوق بشر در چین، و امنیت و توسعه آمریکا ارتباطی مستقیم وجود دارد وی افزود: « نادیده گرفتن این واقعیت‌ها منجر به سیاست‌ها و یک دیپلماسی نادرست خواهد شد.» (اخم آمریکایی)

در گزارش اخیر درباره وضعیت آزادی‌های دینی تیلرسون درباره گروه داعش گفت: «داعش اعضای گروه‌های اقلیت‌های دینی و قومی متعددی را با تجاوز جنسی، گروگان گیری، به بردگی گرفتن و مرگ هدف قرار داده است و می دهد.»

رکس تیلرسون افزود: داعش به وضوح در مناطق تحت کنترل خود مسوول نسل‌کشی ایزدی‌ها، مسیحیان، و مسلمانان شیعه است. داعش همچنین به خاطر ارتکاب جنایت علیه بشریت و پاکسازی قومی علیه آن گروه‌ها و در برخی موارد علیه مسلمانان سنی، کردها و اقلیت‌های دیگر مسوول است.

وزیر امور خارجه آمریکا ادامه داد: ما هم‌چنان درباره وضع آزادی مذهبی در عربستان سعودی نگران‌ایم. حکومت سعودی اجازه نمی‌دهد غیرمسلمانان، مناسک‌شان را به طور علنی اجرا کنند، و علیه گروهی از آنان مجازات کیفری اعمال می‌کند، از جمله حبس و شلاق.

در این گزارش همچنین نام اریتره، کره شمالی، ایران، سودان و تاجیکستان در زمره کشورهایی قرار دارد که درخصوص وضعیت آزادی ادیان در آن‌ها ابراز نگرانی شده است.

مطالب دیگر:

چین، همچنان در صدر آمار اعدام / عفو بین‌الملل نگران پنهان‌کاری چینی‌ها

هجده سال گذشت : آزار و شکنجه روش معنوی فالون گونگ در چین

گزارش : شرایط سخت مسیحیان در چین

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی