
فرانسه در نظر دارند با تصویب لایحهای در مجلس به نیروهای امنیتی خود اختیار دهند که تجهیزات اپراتورهای مخابراتی را با هدف پرهیز از احتمال استفاده از فناوریهای شرکت چینی هوآوی، تحت کنترل و نظارت قرار دهند تا به این شکل از خطر جاسوسی چینیها در امان باشند.
به گزارش روزنامه فرانسوی لساکوز، این تصمیم در پی اقدامات برخی کشورهای غربی در راستای منع استفاده از تجهیزات و فناوری شرکت هوآوی در شبکههای مخابراتی و اینترنتی این کشورها است.
پیش از این فاینشنال تایمز گزارش داد که انگلستان استفاده از تجهیزات چینی در زیرساختهای مخابراتی این کشور به دلایل امنیتی منع کرده است.
قبل تر از آن نیز نیوزیلند پیشنهاد هوآوی مبنی بر ارائه نسل پنجم اینترنت را به دلیل خطرات امنیت ملی رد کرد. همچنین اوایل سال جاری، استرالیا تأمین تجهیزات ارائه نسل پنجم اینترنت توسط هوآوی را به دلایل امنیتی منع کرد.
کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در گزارشی گفته است که فناوریهای تجاری چینی ابزار حکومت کمونیست چین برای جاسوسی علیه آژانسهای فدرال آمریکا است.
ایالات متحده هشدار داده است که شرکت چینی هوآوی با حکومت کمونیستی چین رابطه مستقیم و اطلاعاتی دارد و خاطر نشان کرده است که تجهیزات شبکه مربوط به این شرکت ممکن است شامل نرمافزارهای جاسوسی «بک دور» باشد که جاسوسی سایبری از کشورهای دیگر را میسر سازد.
در این میان شرکت هوآوی این نگرانیها را بی اساس دانسته است. هوآوی، در بسیاری از کشورها بیشتر شبیه سرویسهای جاسوسی و امنیتی عمل میکند و همواره در عرضه تجهیزات مربوط به مانیتور کردن فعالیت شهروندان و نیز اعمال فیلترینگ در اینترنت فعال بوده است و به همین دلیل مورد تحریمهای بینالمللی قرار گرفته است.
اواخر سال ۲۰۱۶ رسانهها گزارش دادند محققان یک نرمافزار جاسوسی را روی ۷۰۰ میلیون گوشی اندرویدی در جهان پیدا کردهاند که هر ۷۲ ساعت اطلاعات کاربران را به سروری در چین ارسال میکند. گوشیهای هوآوی و ZTE به صورت پیشفرض این نرم افزار جاسوسی که «بک دور» نامیده میشود را در خود جایداده بودند.
مطالب دیگر:
شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما، فصل ۵ : نفوذ به غرب (قسمت اول)