گزارش اخیر منتشر شده توسط یک نهاد نظارتی وابسته به پارلمان کانادا نشان میدهد که دو کشور روسیه و چین به طور سازمان یافتهای در جهت جاسوسی و نفوذ به درون دولت و سیاستهای کانادا اقدام میکنند.
این گزارش که روز نهم آوریل توسط کمیته امنیت ملی و اطلاعاتی مجلس نمایندگان منتشر شده است، میگوید « چین در سطح بینالمللی به عنوان کشوری شناخته میشود که همواره تلاش میکند روی جوامع چینی ساکن در کشورهای دیگر و نیز سیاست دیگر کشورها تأثیر بگذارد و نفوذ کند.»
اعضای این نهاد نظارتی مجلس کانادا که شامل سناتورها و نمایندگان احزاب مختلف هستند پروندهای در این خصوص با لحاظ کردن گزارشهای دریافتی بر پایۀ بررسی اسناد طبقه بندی شده و جلسات برگزار شده با بخشهای مختلف دولت و آژانسهای امنیتی، تشکیل دادهاند.
این گزارش به نمونههایی از موارد جاسوسی روسیه در کانادا اشاره میکند. از جمله موارد اشاره شده، کارمندان روسی شاغل در کانادا بودهاند که طی دهههای اخیر به روسیه بازگردانده شدند و یا دیپلماتهای روسی که از کانادا اخراج شدند و از توان و فرصت دیپلماتیک خود برای « تضعیف امنیت کانادا و یا دخالت در دموکراسی کانادا » استفاده میکردند.
این گزارش در مورد چین، به سازمانهای رسمی چینی فعال در کانادا اشاره میکند که در رأس آنها دپارتمان جبهه متحد کار قرار دارد، و تلاش میکنند جامعه چینیهای ساکن کانادا و نیز سیاستمداران کانادایی را تحت تأثیر قرار دهند تا آنها موضعی در جهت منافع حکومت چین اتخاذ کنند.
طی این گزارش به اظهارات ریچارد فادن، یکی از مقامات امنیتی کانادا در سال ۲۰۱۰ اشاره شده است که درباره « نگرانی فزاینده درباره فعالیت نفوذی چینیها، علیه سیاستمداران کانادایی » طرح شد. این مقام کانادایی در آن زمان بیان داشت که دو وزیر ایالتی کانادا تحت نفوذ یک رژیم خارجی قرار دارند.
بعداً نشریه گلوباندمیل، فاش کرد که یکی از این دو وزیر، مایکل چن، وزیر شهروندی، مهاجرت و تجارت بینالملل انتاریو بوده است. این نشریه این وزیر را به روابط فراتر از قانون با دولت چین متهم کرد و افزود مایکل چن، رابطه نزدیکی با چند مامور اداره امنیت چین داشته است.
در ادامه گزارش نهاد امنیتی کانادا به اظهارات دیوید مالونی، سفیر سابق کانادا در پکن اشاره شده است. وی گفته است که پکن گروههای پراکنده چینیتبار در کانادا و نیز دانشجویان چینی در این کشور را سازمان دهی میکند تا بتوانند در سیاستهای کانادا نفوذ کنند و بر روی آن تأثیرگذار باشند.
یکی از دیگر موارد نگرانکنندهای که در گزارش اخیر به آن اشاره شده است، کمکهای مالی ارائه شده به کانادا توسط آن دسته از ثروتمندان و تاجران چینی است که با حزب کمونیست چین ارتباط نزدیکی دارند.
این گزارش میافزاید که مشابه این تلاشها در کشورهای دیگری نظیر استرالیا و نیوزلند که جمعیت قابل توجهی چینی دارد، رخ داده است و در آنجا نیز چین تلاش میکند از طرق مختلف مثل ارائه کمک مالی، حمایت مخفیانه از گروههای مخالف و معارض دولت و نیز تأثیر رسانههای چینی، روی سیاستهای دولت تأثیر بگذارد.
این گزارش تأکید میکند که مقامات امنیتی چینی در کشورهای خارجی تلاش میکنند؛ آن دسته از چینیها را که در نتیجه استبداد و نقض حقوق بشر داخل چین، به دیگر کشورها پناهنده شدهاند؛ به زور به چین بازگردانند.
تهدیدات سایبری
یکی دیگر از نگرانیهای امنیتی مطرح شده در سطح ملی که توسط نهاد نامبرده شناسایی شده است، تهدیدات سایبری و اینترنتی چین و روسیه است.
این گزارش به تحقیق یک سازمان امنیتی سایبری در کانادا در خصوص تلاش دائم برخی کشورهای خارجی برای دسترسی به شبکههای دولتی کانادا اشاره شده است. این تحقیق میگوید روسیه و چین در رأس این کشورها قرار دارند و از جمله فعالترین عاملان تلاش برای نفوذ به شبکههای دولتی کانادا هستند.
این تحقیق میگوید « در سال ۲۰۱۴، یک عامل تحت حمایت دولت چین، به شبکههای کامپیوتری شورای تحقیقات ملی کانادا (NRC) نفوذ کرد و دولت کانادا ناچار شد هزینههای قابل توجهی برای پاکسازی این شبکهها بپردازد ».
بر اساس گزارش نشریه گلوباندمیل، حملات سایبری فوق توسط چین، صدها میلیون دلار خسارت به دولت کانادا وارد ساخت.
مطالب دیگر:
پزشکان هشدار دادند که یکی از دوقلوهایش را سقط کند، اما او گوش نکرد
دادگاهی در لندن ادعای برداشت اجباری اعضای بدن در چین را بررسی میکند
شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما، فصل ۵ : نفوذ به غرب (قسمت دوم)