
بر اساس آمار اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU)، تا پایان سال ۲۰۱۸ بیش از ۵۱ درصد از مردم جهان از خدمات اینترنت بهرهمند میشوند. به این معنا که حدود نیمی از جمعیت جهان هنوز دسترسی به اینترنت ندارند.
«هولین ژو» رئیس این سازمان معتقد است که دسترسی ۵۱ درصدی مردم جهان به وب خود یک گام بزرگ در راستای حرکت به سوی جامعه اطلاعاتی جهانی است؛ اما از طرفی هنوز نیمی دیگر از جهان هنوز از فواید اقتصاد دیجیتال بیبهره هستند.
وی خواستار حمایت بیشتر از نوآوریهای فناورانه شد تا با انقلاب دیجیتال هیچکسی آفلاین نباشد.
طبق گفته اتحادیه بینالمللی مخابرات، دسترسی مردم به اینترنت در کشورهای توسعه یافته، از ۵۱.۳ درصد در سال ۲۰۰۵ به ۸۰.۹ درصد در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
در کشورهای در حال توسعه، این رشد از ۷/۷ درصد در سال ۲۰۰۵ به ۴۵.۳ درصد در پایان سال ۲۰۱۸ رسیده است. اما آفریقا رشد متفاوتی را طی کرده و از ۲.۱ درصد به ۲۴.۴ درصد رسیده است.
براساس آخرین برآوردها، ۷۹.۶ درصد جمعیت اروپا به اینترنت متصل هستند و در آمریکا، این میزان بالغ بر ۶۹.۶ درصد است. در کشورهای عربی ۵۴.۷ درصد مردم به وب دسترسی دارند و در منطقه آسیا و اقیانوسیه ۴۷ درصد.
همچنین ۹۶ درصد از جمعیت جهان به شبکههای تلفن همراه دسترسی دارند و نیز تعداد تلفن همراه در جهان از جمعیت مردم جهان پیشی گرفته است. موبایلهای متصل به اینترنت نیز به رقم ۶۹.۳ درصد رسیده است.