Search
Asset 2

دیدگاه: جنگ بر سر تایوان، تهدید اتحاد هسته‌ای چین و روسیه را افزایش می‌دهد

هسته‌ای با این حال، اگر توانمندی‌های هشدار اولیه و دفاع موشکی روسیه و چین «در یک مجموعه واحد ادغام شوند»، هماهنگی آنها در عملیات هسته‌ای
(Photo by Dimitar DILKOFF / AFP) (Photo by DIMITAR DILKOFF/AFP via Getty Images)

نویسنده: ریک فیشر

اینکه سوئد و فنلاند می‌خواهند به بی‌طرفی خود پایان دهند و به ناتو بپیوندند، خبر خوبیست و همچنین اینکه جو بایدن ظاهراً آماده است تا نیروهای نظامی ایالات متحده را برای دفاع از تایوان دموکراتیک متعهد کند.

اما از آنجایی که بایدن نتوانست از تهاجم روسیه به اوکراین جلوگیری کند، او به سطح مشخصی از تسلیح مجدد برای دفاع از ناتوی بزرگ و پیروزی در جنگ علیه چین و قوای ترکیبی هسته‌ای چین و روسیه متعهد نیست.

در حالی که بایدن در ۲۴ ماه می، در نشست چهارگانه توکیو (استرالیا، هند، ژاپن و ایالات متحده) شرکت داشت، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ، رهبر حزب کمونیست چین، به بایدن و رهبران نشست چهارگانه یک پیام هسته‌ای دادند.

در روز ۲۴ می، چهار بمب افکن شیان اچ-۶ نیروی هوایی ارتش چین، و دو بمب افکن توپولف ۹۵ نیروی هوایی روسیه، چهارمین رزمایش مشترک بمب افکن‌های چین و روسیه از سال ۲۰۱۹ تاکنون را انجام دادند. این بار آنها بر فراز دریای ژاپن پرواز کردند. با یک انحراف طولانی از جنوب تنگه میاکو به منطقه‌ای در شرق تایوان، جایی که آنها می‌توانند موشک‌های کروز مجهز به سلاح هسته‌ای را علیه تایوان و پایگاه‌های ایالات متحده در گوام پرتاب کنند.

بمب افکن‌های شیان اچ-۶ به شش موشک کروز حمله زمینی هدایت شونده دقیق سی‌جی۲۰، با برد ۹۳۰ مایل مسلح هستند که می‌توانند به کلاهک هسته‌ای تاکتیکی یا غیرهسته‌ای مسلح شوند. در مجموع، چین حدود ۱۲۵ بمب افکن دارد که به طور بالقوه می‌توانند ۷۵۰ موشک کروز سی‌جی‌۲۰ را پرتاب کنند.

بمب‌افکن‌های روسی توپولف ۹۵ که احتمالاً از پایگاه هوایی اوکراینکا در منطقه آمور پرواز می‌کنند، جدیدترین نسخه‌های ساخت دهه ۱۹۸۰ از یک بمب‌افکن چهار موتوره توربوپراپ هستند که برای اولین بار در سال ۱۹۵۶ وارد خدمت شدند و حدود ۶۰ فروند از آنان امروز در روسیه در خدمت هستند.

اکثر آنها حدود ۱۶ موشک Kh-55 LACMs با برد ۱۵۰۰ مایلی یا هشت موشک از این نوع با برد ۱۸۰۰ مایلی دارند که می‌توانند به کلاهک‌های هسته‌ای مسلح شوند.

چین و روسیه در سال‌های ۲۰۱۹، ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ رزمایش‌های مشترک بمب‌افکن‌های قبلی را برگزار کردند. در رزمایش دوم، یک سورتی بمب‌افکن روسی جداگانه که به سمت غرب پرواز کرد، که احتمالاً شبیه‌سازی حملات هسته‌ای علیه پایگاه‌های ایالات متحده در آلاسکا و زیردریایی‌های موشکی استراتژیک هسته‌ای نیروی دریایی ایالات متحده در سیاتل را انجام می‌دادند.

این تمرینات بمب‌افکن‌های چین و روسیه شاید بارزترین شاخصی باشد که نشان می‌‌‏دهد روسیه قصد دارد از چین در صورتی که به دنبال محاصره یا حتی حمله به تایوان باشد، حمایت کند.

هنگامی که روسیه در آگوست ۲۰۲۱ نیروهایی را برای شرکت در تمرینات نیروی مشترک در مقیاس بزرگ در چین اعزام کرد، ارتش چین به سربازان روسی آموزش داد که چگونه تانک‌های زدتی‌ال ارتش چین را که در تهاجم تایوان مورد استفاده قرار می‌گرفتند، هدایت کنند.

علاوه بر این، این تمرینات بمب افکن چین و روسیه بارزترین شاخصی است که آنها در سطحی از هماهنگی هسته‌ای تهاجمی درگیر هستند.

تمرین‌های مشترک با بمب‌افکن‌های دارای قابلیت هسته‌ای که برای تهدید رهبران چهارگانه به کار می‌رفتند، نشان‌دهنده هماهنگی احتمالی چین و روسیه در کاربرد سایر سلاح‌های هسته‌ای تهاجمی مانند موشک‌های بالستیک میان‌برد و بین‌قاره‌ای است.

هماهنگی چین و روسیه در زمینه تسلیحات هسته‌ای تهاجمی نیز در هفت سال همکاری در دفاع موشکی هسته‌ای نشان داده شده است. در سال‌های ۲۰۱۶، ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹، چین و روسیه رزمایش‌های شبیه‌سازی شده دفاع موشکی را برگزار کردند.

سربازان چینی در مانورهای نظامی مشترک ماموریت صلح ۲۰۱۶ سازمان همکاری شانگهای در بالیکچی، قرقیزستان، در ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۶. در این رزمایش مشترک ضد تروریسم بیش از ۱۱۰۰ سرباز از روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان شرکت داشتند. (VYACHESLAV OSELEDKO/AFP/Getty Images)

بر اساس گزارش یک منبع روسی، این رزمایش‌ها شامل هماهنگی سامانه‌های ضد موشکی کوتاه برد مانند اس-۴۰۰ روسی و اچ‌کیو۹ چینی است. با این حال، هر دو ارتش در حال توسعه سیستم‌های ضد موشکی برای رهگیری موشک‌های هسته‌ای بین قاره‌ای هستند.

یک گزارش روسی در ۲۰ نوامبر ۲۰۲۰ توسط تحلیلگر روسی الکساندر کورولف به مشاهدات وزارت دفاع چین در مورد رزمایش دفاع موشکی ۲۰۱۷ اشاره کرد «وظیفه اصلی برنامه‌ریزی مشترک عملیات رزمی، هنگام سازماندهی دفاع موشکی، عملیات و پشتیبانی آتش متقابل بود»

آیا «پشتیبانی آتش متقابل» شامل هماهنگی موشک‌های قاره‌پیما با کلاهک هسته‌ای و موشک‌های بالستیک و کروز می‌شود؟

سپس در ۳ اکتبر ۲۰۱۹، پوتین اعلام کرد که روسیه در حال کمک به چین در توسعه یک سیستم هشدار اولیه موشکی استراتژیک است. وی تصریح کرد «این یک چیز بسیار جدی است که به طور اساسی توانایی دفاعی جمهوری خلق چین را بهبود می‌‌‏بخشد.»

میزان کمک روسیه به توسعه قابلیت هشدار موشکی راهبردی دوربرد چین مشخص نیست. با این حال، گزارش‌های منابع روسی اشاره کرده‌اند که شرکت‌های رادار روسی برای توسعه نرم افزار استخدام شده‌اند. گزارش‌های دیگر حاکی از آن است که روسیه ممکن است فناوری رادارهای بسیار بزرگ هشداردهنده اولیه و ماهواره‌های هشدار اولیه را ارائه کرده باشد.

علاوه بر این، گزارش نوامبر ۲۰۲۰ به مزایای مضاعف کمک روسیه به چین در دفاع موشکی اشاره می‌کند. «اینها راه‌ را برای ادغام سیستم‌های هشدار اولیه چین و روسیه باز می‌کند. هنگامی که ایستگاه‌های هشدار در روسیه و چین در یک مجموعه واحد ادغام شوند، سرعت هشدار دادن به دو کشور و رهگیری یک حمله موشکی بالقوه افزایش می‌یابد… ادغام سیستم‌های هشدار اولیه دو کشور همگرایی بیشتر روسیه با استراتژی‌های دفاعی چین که منجر به شکل‌گیری یک سیاست دفاعی مشترک می‌شود را تسهیل می‌کند.»

با این حال، اگر توانمندی‌های هشدار اولیه و دفاع موشکی روسیه و چین «در یک مجموعه واحد ادغام شوند»، هماهنگی آنها در عملیات هسته‌ای تهاجمی، احتمالاً شامل اولین حمله هسته‌ای عظیم علیه ایالات متحده را تسهیل می‌کند.

اکنون که چین برای دستیابی به برتری هسته‌ای بر ایالات متحده به پیش می‌شتابد، یک تهدید تهاجمی هسته‌ای ترکیبی چین و روسیه به موضوعی جدی‌تر تبدیل می‌شود.

پرتاب یک موشک از سامانه دفاع هوایی در پایگاه نظامی آشولوک در جنوب روسیه در طول رزمایش نظامی ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۰ (Dimitar Dilkoff/AFP via Getty Images)

در حالی که جامعه اطلاعاتی ایالات متحده این ارزیابی را ارائه کرده است که چین می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ ، بالغ بر هزار کلاهک هسته‌ای داشته باشد، شمارش اولیه ۳۶۰ زرادخانه موشک بالستیک قاره‌پیما شامل موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای مشتق شده از دانگ فنگ-۴۱، با توان ۱۰ کلاهک، به علاوه تولید تخمینی موشک‌های زیردریایی، نشان می‌دهد که توانایی احتمالی اوایل دهه ۲۰۳۰ می‌تواند بیش از ۴۰۰۰ کلاهک باشد.

همچنین، می‌توان حدود ۱۵۰۰ کلاهک هسته‌ای راهبردی روسیه به اضافه دو هزار تا ده هزار تسلیحات هسته‌ای و هرگونه رشد در ذخایر هسته‌ای روسیه پس از اتمام توافقنامه محدودیت هسته‌ای استارت جدید ایالات متحده و روسیه (استارت جدید) در سال ۲۰۲۶ را اضافه کرد.

یکی از اولین تصمیمات استراتژیک بایدن تمدید استارت جدید بود که تعداد کلاهک‌های هسته‌‌‏ای استراتژیک ایالات متحده را به حدود ۱۵۵۰ رساند. دولت بایدن به تازگی یک سلاح هسته‌ای قابل بقا و بسیار مورد نیاز، یعنی موشک کروز دریاپرتاب را لغو کرد.

فرض کنید بایدن در مورد دفاع از تایوان همراه با متحدان نظامی آمریکا در آسیا جدی باشد. در این صورت، بسیار مهم است که ایالات متحده به تهدید توانایی هسته‌‌‏ای هماهنگ چین و روسیه رسیدگی کند. این برای یک بازدارندگی گسترده معتبر ایالات متحده برای محافظت از متحدان خود و جلوگیری از آغاز جنگ چین و روسیه بر سر تایوان ضروری است.

واشنگتن باید اکنون پیمان استارت جدید را کنار بگذارد و کلاهک‌های کاهش یافته از موشک‌های استراتژیک ایالات متحده به دلیل این معاهده را جایگزین کند، که باعث افزایش کلاهک‌های ایالات متحده به ۳۰۰۰ عدد شود.

سپس ایالات متحده باید سطح کلاهک‌های هسته‌ای استراتژیک خود را افزایش دهد و بخشی از موشک‌های بالستیک و کروز برد متوسط ​​و میان برد جدید را به کلاهک‌های هسته‌ای تاکتیکی مسلح کند.

علاوه بر این، برای تطابق بهتر با چالش‌های تشدید تنش هسته‌ای روسیه و چین، ایالات متحده باید توانایی جنگ سرد سابق خود را در گلوله‌های توپخانه هسته‌ای تاکتیکی کم بازده احیا کند و آنها را در واحدهای ارتش و تفنگداران دریایی خود مستقر کند.

در نهایت، بازدارندگی مطمئن در برابر تهدیدات هسته‌ای ترکیبی چین و روسیه و یا سرکشی کره شمالی ممکن است مستلزم آن باشد که ایالات متحده برخی از فن‌آوری‌های بازدارنده هسته‌ای را با ژاپن، کره جنوبی و استرالیا به اشتراک بگذارد. یعنی آنچه که قبلاً توسط همکاری‌های تسلیحاتی هسته‌ای ایالات متحده و بریتانیا ایجاد شده است.

یک ترکیب هماهنگ بین چین و روسیه در توان دفاعی و تهاجمی هسته‌ای بزرگترین تهدیدی است که تاکنون برای ایالات متحده و دموکراسی‌های متحد آن وجود دارد. بر این اساس، آمادگی برای ساخت سریع و قاطع هسته‌ای آمریکا برای حفظ بازدارندگی ضروری است.

نویسنده: ریک فیشر، از اعضای ارشد مرکز ارزیابی و استراتژی بین المللی است.

نظرات بیان شده در این مقاله نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.

مطالب دیگر:

دیدگاه: طوفان عظیم تورم در راه آمریکا است

اسناد فاش شده: حزب کمونیست چین همچنان سرکوب فالون گونگ را هدف شماره یک خود می‌داند

مدیر اف‌بی‌آی: چین بزرگ‌ترین قدرت هکری جهان است و به دنبال «تسلط جهانی بر بخش‌های فناوری» است

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی