چین در نزدیکی شهر بیابانی یومن واقع در شمال غربی کشور، در حال احداث ۱۲۰ سیلوی جدید برای استقرار موشکهای بالستیک بینقارهای است. این اتفاق از توسعه قابل توجه نیروهای هستهای چین حکایت دارد و به نگرانی از بروز کشمکش میان چین و ایالاتمتحده بر سر موضوع تایوان دامن میزند.
بر اساس تحلیل تصاویر ماهوارهای که توسط مرکز مطالعات منع گسترش سلاحهای هستهای جیمز مارتین واقع در مؤسسه مطالعات بینالمللی میدلبری در شهر مونتری انجام شده است، ساخت این سیلوها در مارس ۲۰۲۰ آغاز شده و سرهمبندی اصلی این سیلوها پس از فوریه ۲۰۲۱ سرعت گرفته است و ظاهراً قرار است که محل استقرار موشکهای بالستیک قارهپیمای DF-41 با قابلیت حمل چندین کلاهک باشند.
جفری لوییس که در مرکز جیمز مارتین بهعنوان مدیر برنامه منع گسترش سلاحهای هستهای شرق آسیا فعالیت میکند، تحلیل ذکر شده را به صورت خلاصه در وبلاگش با نام «سختکوش در کنترل سلاح» آورده است و در آن میگوید، «اگر سایر سیلوهایی که در سراسر چین در حال احداث هستند نیز به حساب آورده شوند، در مجموع ۱۴۴ سیلو در حال ساخت هستند. ما گمان میکنیم که چین در حال گسترش نیروهای هستهای خود است و این کار را برای ایجاد نوعی بازدارندگی انجام میدهد تا از حملات موشکی آغازین ایالاتمتحده جان سالم به در برده و برای شکست دفاع موشکی ایالاتمتحده، پاسخ تلافیجویانه مناسبی بدهد»
لوییس میگوید که شدیداً به چنین تفسیری گرایش پیدا کرده که احتمالاً کشور چین در حال ساخت تعدادی بسیار زیادی سیلو است تا توانایی ایالاتمتحده در هدفگیری موشکهای بالستیک بینقارهای چین را با مشکل رو به رو کند.
اس. چاندراشکار، از دانشمندان پیشین سازمان تحقیقات فضایی هند که فعالیت در زمینه ماهواره و راکت، استفاده از فناوریهای فضایی و به ویژه سنجش از راه دور را در کارنامه خود دارد، به اپک تایمز گفت که احتمالاً این سیلوها برای افزایش شانس بقای موشکهای بالستیک بینقارهای چین مورد نیاز هستند و شاید چینیها قصد دارند که برخی از این موشکها را از حفاظت حاصل از تونلهای زیرزمینی بهرهمند کنند و از سیلوها نیز برای پرتاب موشک استفاده شود.
او همچنین میگوید، «ممکن است چینیها از ریل یا سایر ابزار حمل و نقل هم استفاده کنند و برای افزایش شانس بقای موشکها نیز آنها را تغییر مکان دهند.» چاندراشکار در ادامه میافزاید که ایالاتمتحده و حتی شوروی یا همان روسها هم در طول جنگ سرد از چنین رویکردهایی استفاده کردند و «همه این مواردی که گزارش میشوند، به معنای توسعه منطقی برنامهای هستند که چین مدتها در حال پیشبرد آن بوده است.»
طبق تحلیل تصاویر ماهوارهای که به مدت دو سال و توسط هانس کریستنسن انجام شده و در ماه فوریه توسط فدراسیون دانشمندان آمریکایی منتشر شد، علاوه بر سیلوهای جدیدی که در یومن در حال ساخت هستند، تعداد ۱۶ سیلوی جدید دیگر نیز در شرق شهر جیلانتای در دست احداث است.
اپک تایمز نتوانست به صورت مستقل بررسی کند که آیا آن ۱۴۴ سیلوی جدیدی که در کشور چین در حال احداث هستند، ۱۶ سیلوی مشخص شده توسط کریستنسن را هم شامل میشوند یا خیر.
مطالب دیگر:
دادستان کل تگزاس: احتمال دستگیری دموکراتها به محض بازگشت به خاک تگزاس وجود دارد
تلاش یک گروه حقوقی برای پی بردن به ارتباطات دولت بایدن با شرکتهای بیگ تک
ویدئو: آشنایی با چین بدون کمونیسم