Search
Asset 2

چین با هدف «سلطه جهانی» در حال توسعه مهمات هسته‌‏ای است

هسته‌‏ای پرای دیدگاه خود را اخیرا در برنامه «افشاگر چین» از تلویزیون اپک تی‌‏وی مطرح کرد. او گفت که رهبران ایالات متحده برای سازگاری با
(Greg Baker/AFP via Getty Images)

طبق گفته یک کارشناس، حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) با هدف تضعیف غرب و ایجاد یک نظم بین المللی جدید با رهبری خود در حال تقویت زراد خانه‌‏های هسته‌‏ای خود است.

پیتر پرای، رئیس انجمن استراتژی هسته‌‏ای ایالات متحده در مرکز سیاست‌‏گذاری هسته‌‏ای – یک اتاق فکر واقع در واشنگتن – در این زمینه گفت: «گمان نمی‌‏کنم که چین صرفا برای اهداف بازدارنده در حال تقویت نیروهای خود باشد».

«به عقیده من آنها با هدف سلطه جهانی در حال تقویت نیروی هسته‌‏ای خود هستند».

پرای دیدگاه خود را اخیرا در برنامه «افشاگر چین» از تلویزیون اپک تی‌‏وی مطرح کرد. او گفت که رهبران ایالات متحده برای سازگاری با تهدید حزب کمونیست چین به شدت کند عمل کرده‌‏اند، و این امر تا حد زیادی تحت تاثیر روابط مالی نزدیک بسیاری از کسب و کارهای آمریکایی با چین بوده است.

پرای در این باره گفت: «ما بسیار دیر متوجه عواقب نادیده گرفتن توان هسته‌‏ای خود شده‌‏ایم و صرفا به تازگی به آن توجه کرده‌‏ایم».

«واشنگتن همچنان نمی‌‏خواهد این حقیقت را بپذیرد ، چراکه بسیاری از غربی‌‏ها از طریق تجارت با چین به ثروت رسیده‌‏اند».

پرای گفت که حزب کمونیست چین برای تقویت و مدرنیزه کردن نیروی هسته‌‏ای خود یک بازی استراتژیک طولانی مدت را در پیش گرفته است. طبق گفته او، چین به دنبال این است تا پس از همکاری با روسیه و کنار زدن ایالات متحده به عنوان رهبر جهانی، با استفاده از برنامه هسته‌‏ای خود پیروزی بر روسیه را در آینده دور تضمین کند.

پرای ادامه داد: «آنها [چین] نمی‌‏خواهند در زمینه توانایی هسته‌‏ای نسبت به روسیه یا هر کشور دیگری در سطح پایین‌‏تر قرار داشته باشند. این اقدامات صرفا برای رویارویی با تایوان نیست. آنها رویدادها در آینده دور را درنظر گرفته‌‏ و تعادل استراتژیک قدرت جهانی را زیر نظر دارند».

روسیه هم اکنون با برخورداری از حدود ۱۵۰۰ سلاح هسته‌‏ای فعال و ۶۲۵۷ کلاهک از بزرگترین زراد خانه هسته‌‏ای در دنیا برخوردار است. ایالات متحده با ۱۴۰۰ سیستم فعال و ۵۵۵۰ کلاهک در رتبه بعد قرار دارد. حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ کلاهک در هر دو کشور از رده خارج شده و به زودی خلع سلاح خواهند شد.

در همین حال گزارشات نشان داده‌‏اند که چین از ۳۵۰ کلاهک برخوردار است. با این حال گزارش پنتاگون نسبت به افزایش قابل توجه اقدامات چین برای تولید سلاح و مدرنیزه زراد خانه هسته‌‏ای خود هشدار داده، و نشان می‌‏دهد که این کشور تا سال ۲۰۳۰ از ۱۰۰۰ سلاح هسته‌‏ای بهره‌‏مند خواهد بود.

پرای این تخمین‌‏ها را به شدت خوشبینانه دانسته و گفت که با توجه به سرعت حزب کمونیست چین در ساخت موشک‌‏های بالستیک بین قاره‌‏ای (ICBM)، ایجاد سیلوها، و تولید اورانیوم، انتظار دارد تا چین در سال ۲۰۳۰ به ۴۰۰۰ کلاهک دست پیدا کرده باشد.

پرای از تلاش چین برای رشد در زمینه هسته‌‏ای و سلطه جهانی به عنوان یک امر مهم یاد می‌‏کند، چراکه رهبری کمونیست چین برخلاف ایالات متحده با شروع یک درگیری هسته‌‏ای مشکلی ندارد.

پرای گفت: «من باور دارم که تصور غرب برای یکسان دانستن تفکر استراتژیک خود با روسیه و چین یک امر کاملا خطرناک و غیر واقعی است. آنها باور ما مبنی بر غیر قابل استفاده بودن سلاح‌‏های هسته‌‏ای و برنده نداشتن جنگ هسته‌‏ای را قبول ندارند».

«به نظر من مشکل اینجاست که یک تفاوت اساسی بین فرهنگ استراتژیک دولت‌‏های خودمختار و دیکتاتوری و دولت‌‏های آزاد و دموکراتیک – مانند ایالات متحده – وجود دارد. من فرهنگ استراتژیک ما [غرب] را تحت عنوان «خوشبینی ناکارآمد» توصیف می‌‏کنم. این یعنی ما همیشه بهترین نتیجه ممکن را درنظر می‌‏گیریم».

حزب کمونیست چین به طور رسمی سیاست بازدارندگی را در پیش گرفته است؛ این یعنی آنها سوگند خورده‌‏اند تا یک درگیری هسته‌‏ای را آغاز نکرده و تحت هیچ شرایطی از سلاح‌‏های هسته‌‏ای علیه کشورهای فاقد توان هسته‌‏ای استفاده نکنند.

با این حال پایبندی رژیم چین به این سیاست به طور فزاینده‌‏ای مورد پرسش قرار گرفته است.

گزارش پنتاگون در زمینه توسعه هسته‌‏ای حزب کمونیست چین نشان داد که اعتبار سیاست بازدارندگی از سوی استراتژیست‌‏های چینی مورد بحث بوده‌‏ است. پرای اشاره کرد که رسانه دولتی چین در ماه‌‏های گذشته استرالیا و ژاپن را به تهاجم هسته‌‏ای تهدید کرده است.

پرای درباره «تعویق ۳۰ ساله» ایالات متحده برای مدرنیزه کردن زراد خانه هسته‌‏ای خود هشدار داد، و ادامه داد که این امر زمان کافی را برای توسعه توانایی‌‏های استراتژی مشابه یا فراتر از نیروی دفاعی ایالات متحده در اختیار روسیه و چین خواهد گذاشت. او برای مثال به آزمایش حزب کمونیست چین بر روی یک سیستم تسلیحات فراصوت با قابلیت‌‏های هسته‌‏ای اشاره کرد که در ماه جولای سال گذشته انجام شده بود.

پرای گفت: «تمام سیستم‌‏های ارسال تسلیحات، زیردریایی‌‏ها، موشک‌‏های بالستیک قاره پیما، یا بمب افکن‌‏های ایالات متحده به دوره رونالد ریگان یا پیش از آن برمی‌‏گردند. این یعنی ما در زمینه سیستم‌‏های ارسال یا تسلیحات هسته‌‏ای خود به فناوری ۳۰، ۴۰، یا حتی ۵۰ سال پیش وابسته هستیم».

پرای ادامه داد: «ما در شرایطی هستیم که جنگ هسته‌‏ای دیگر صرفا یک احتمال یا تئوری نیست. ما به شدت نیاز داریم تا از چنین دیدگاهی دور شویم».

مطالب دیگر:

الگوی شانگهای در مبارزه با همه‌گیری کرونا

بلینکن و آستین برای گفتگو با رهبر اوکراین به کی‌یف می‌روند

کارشناسان: مدیر عامل اپل، بیشتر نماینده پکن است تا واشنگتن

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی