موسسه بین المللی و خیریه آکسفام در گزارشی شرح داده است که هشت نفر در دنیا چگونه به اندازه نیمی از جمعیت کل دنیا ثروت دارند. یعنی ثروت این هشت نفر برابر ثروت سه و شش دهم میلیارد نفر است.
آکسفام نام یکی از بزرگترین گروههای بینالمللی امدادرسانی برای ریشهکن کردن فقر، گرسنگی و بیعدالتی، متشکل از ۱۵سازمان در ۹۸کشور، است که در سال ۱۹۴۲ در دانشگاه آکسفورد انگلیس تأسیس شد.
آکسفام گفته است این آمار نشان میدهد شکاف بین ثروتمندان و فقرا بسیار بیشتر از تصور اولیه است و به سران جهان درباره پیامد سیاسی و افرایش خشم مردم از این نابرابری هشدار داد.
دویچهوله به نقل از آکسفام نام این هشت نفر را به این شرح اعلام کرده است: بیل گیتس (بنیانگذار مایکروسافت)، آمانسیو اورتگا (سرمایهگذار اسپانیایی و مؤسس شرکت ایندیتکس)، وارن بافت (سرمایهگذار آمریکایی)، کارلوس اسلیم (سرمایهگذار مکزیکی)، جف بزوس (بنیانگذار آمازون)، مارک زاکربرگ (بنیانگذار فیسبوک)، لری الیسون (مؤسس شرکت اوراکل) و مایکل بلومبرگ (شهردار سابق نیویورک و صاحب موسسه رسانهای بلومبرگ).
در گزارش آکسفام از پیروزی ترامپ و رای انگلیسی ها به خروج از اتحادیه اروپا به عنوان دو نتیجه افزایش شکاف طبقاتی در جهان نامبرده شده است.
در بین این ثروتمندان بیل گیتس و همسرش ملیندا بیش از ۴۴ میلیارد دلار در جهت امور خیریه وقف بنیادی خصوصی کردند که در سال ۲۰۰۰ تاسیس کردند. مارک زاکربرگ و همسرش نیز سال گذشته اعلام کردند که ۹۹ درصد دارایی خود را میبخشند. بر اساس ارزش سهام فیسبوک در آن زمان این مبلغ معادل ۴۵ میلیارد دلار محاسبه شده است.
آکسفام خواستار یک اقتصاد انسانیتر شده است و به دولتها فشار میآورد که در مورد دستمزدهای بالا و فرارهای مالیاتی مدیران سختگیری بیشتری داشته باشند. این موسسه خیریه همچنین خواستار اعمال نرخ مالیاتی بیشتر برای ثروتمندان شده است.