رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت اعلام کرد، برای جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو از خرید گوشت بدون مهر سازمان دامپزشکی خوداری کنید.
بیماری ویروسی تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده است که ازطریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، معتقد است که این بیماری خطرناک است و فرد مبتلا به آن تا ۳۰ درصد موارد جان خود را از دست میدهد. یکی از راههای انتقال آن نیز از طریق گزش کنهای است که روی بدن حیوان آلوده به خصوص دامهای اهلی مانند گوسفند و بز و گاو زندگی میکند. این ویروس وارد بدن دام شده و بعد با گزش باعث ابتلای فرد به بیماری میشود.
مهدی گویا میگوید: «این بیماری که سال گذشته سه فوتی در کشور به جای گذاشت در دام علایم خاصی ندارد و از ظاهر دام نمیتوان متوجه وجود ویروس شد .شایعترین راه انتقال آن نیز ذبح غیربهداشتی دام به ویژه در مناطق روستایی است. این بیماری بیشتر یک بیماری شغلی است. کسانی که به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند، آن را ذبح میکنند، قصابها و حتی زنان خانهدار نیز ممکن است به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده، مبتلا به این عفونت شوند. همچنین کسانی که در معرض خون و ترشحات بدنی فرد بیمار قرار دارند نیز در معرض ابتلا هستند.»
همچنین مدیرکل دامپزشکی استان قم، شیوع این بیماری را در فصل گرما روبه افزایش دانسته ومعتقد است که تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک میان دام و انسان است که علائم بیماری آن در انسان کاملا مشخص میباشد و علائم اولیه آن شبیه آنفولانزا شامل تب و سردرد است. این علائم در روزهای سوم به بعد علامت خونریزی در قسمت های مختلف بدن ایجاد می کند که اگر درمان نشود موجب مرگ خواهد شد.