هوآوی، شرکت فناوری وابسته به ارتش چین، که تجهیزات مخابراتی را به بزرگترین شبکه تلفن همراه هلند یعنی کیپیان، عرضه کرده است، دسترسی نامحدودی به اطلاعات ۶.۵ میلیون کاربر این شرکت هلندی از جمله تماسهای تلفنی نخست وزیر وقت هلند و اطلاعات شخصی آنان داشته است.
روز ۱۷ آوریل، روزنامه هلندی ولکسکرانت، گزارش داد که کیپیان در سال ۲۰۱۰ شرکت مشاوره کپجمینی رامأمور کرد که در مورد امنیت شبکه اصلی هوآوی خود تحقیق داخلی انجام دهد. با این حال، طبق گزارش این روزنامه، گزارش محرمانه شرکت کپجمینی آنقدر عذابآور بود که کیپیان آن را مخفی کرد، تا اینکه در همین اواخر آن به معرض دید گذاشته شد.
کپجمینی گزارش داد که کارکنان هوآوی به هسته سیستمهای کیپیان نفوذ کردهاند و آنها میتوانند هم از طریق دفاتر کیپیان، و هم دفاتر مستقر خود در چین، به شمارههای همه مشترکان، از جمله نخست وزیر وقت هلند، دسترسی داشته و استراق سمع کنند. عوامل امنیتی دولت چین مستقر در چین نیز میتوانند همین کار را انجام دهند. این گزارش میگوید، آنها همچنین به دادههای شخصی همه کاربران کیپیان دسترسی نامحدود داشتهاند.
مشترکین کیپیان شامل نخست وزیر، وزرای کابینه، سیاستمداران، صنوف مختلف، افراد و مخالفان چینی هستند که اهداف اصلی نظارت رژیم کمونیستی چین هستند.
بر اساس این گزارش، هوآوی همچنین میدانست که پلیس و سرویس اطلاعاتی و امنیتی هلند از کدام شماره استفاده میکنند.
هنگام نصب فنآوری شبکه اصلی هوآوی در سیستمهای کیپیان در سال ۲۰۰۹، شش کارمند هوآوی، در لاهه واقع در هلند کار میکردند. این گزارش حاکی از این است که حداقل برخی از آنها درگیر فعالیتهای جاسوسی بودهاند.
کیپیان، پس از اخطار مکرر توسط سرویسهای اطلاعاتی، مبنی بر اینکه هوآوی به نفوذ فن آوری و جاسوسی گسترده متهم است و تجهیزات شبکه آن بسیار مشکوک است، در سال ۲۰۱۰ با شرکت کپجمینی قرارداد تحقیق و گزارش را منعقد کرد. پس از گزارش کپجمینی، کیپیان تصمیم گرفت از برون سپاری شبکه اصلی تلفن همراه به هوآوی خودداری کند.
به گفته روزنامه ولکسکرانت، کیپیان اقدام بیشتری انجام نداد.
این روزنامه هلندی همچنین در ماه مارس گزارش داد که هوآوی از اوایل سال ۲۰۰۴ به اطلاعات مشتری شرکت تلفورت، از شرکتهای تابعه کیپیان به طور نامحدود دسترسی داشته است. علیرغم تحقیقی که کیپیان در سال ۲۰۱۱ در مورد نشت اطلاعات مشتریان تلفورت انجام و هشدارهایی که داد، اقدامات بیشتری صورت نگرفت.
منابع داخلی به این روزنامه هلندی گفتهاند که با وجود انتشار بیانیه کیپیان، هنوز هم ممکن است که این شرکت در معرض جاسوسی هوآوی باشد، زیرا هوآوی در حال حاضر به شبکه G4 شرکت کیپیان دسترسی و کنترل دارد.
به گزارش گاردین، هوآوی با انتشار بیانیهای، ادعاهای فوق را تکذیب کرده است.
ارتباط نزدیک هوآوی با ارتش رژیم کمونیستی چین باعث ایجاد نگرانیهای گسترده امنیتی در بسیاری از کشورهای غربی شده است. دولت ایالات متحده، هوآوی و تأمین کنندگان آن را در لیست سیاه قرار داده و تحریم کردهاست. این در حالی است که هوآوی برای سلطه در شبکه جهانی G5رقابت میکند.
مطالب دیگر:
شکایت بنیانگذار پروژه وریتاس از توییتر به اتهام افترازنی
مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامهای، سرکوب مداوم مردم هنگ کنگ توسط پکن را محکوم کرد