علیرغم این که حزب کمونیست چین و آزمایشگاه واقع در شهر ووهان این کشور مسئول همهگیری کووید-۱۹ در جهان هستند، رژیم دیکتاتوری حاکم بر چین بحران جهانی را برای خود تبدیل به یک منفعت بزرگ کرده است.
چین که بزرگترین تولیدکننده لوازم و محصولات پزشکی در جهان است، در اوایل دوران همهگیری جهانی این محصولات را احتکار کرد و بعدها آنها را به کشورهایی که از این بیماری بیشترین ضربه را خورده بودند، فروخت. چین به واسطه سیاست «دیپلماسی واکسن» و صادرات صدها میلیون دوز از واکسنهای خود، در حال گسترش و توسعه «جاده ابریشم سلامت» است. چین همزمان با اقدامات خود، کشورهای غربی را نیز بخاطر ملی کردن واکسن مورد سرزنش قرار میدهد.
علاوه بر آن، هنگامی که کشورها درگیر همهگیری کووید-۱۹ بودند، چین با هند بر سر منطقه هیمالیا نزاع کرد، با ادعای مالکیت غیرقانونی تنشها را در جنوب دریای این کشور افزایش داد و با افزایش سلطه و نظارت خود بر هنگکنگ، تایوان را نیز به لحاظ نظامی تحریک کرد.
برای رژیم دیکتاتور چین، سواستفاده از بحران جهانی با هدف پیشبرد استراتراتژیهای خود موضوع جدیدی نیست. همزمان با بحران مالی در سال ۲۰۰۸، حزب کمونیست چین از رکود اقتصادی برای پیشبرد استراتژی جهانی خود سواستفاده کرد.
همچنین در اوایل دوران همهگیری ویروس کرونا که آمریکا برای حفظ مشاغل ضربه دیده مطابق «برنامه محافظت از فیش حقوقی» به سرعت وامهای اضطراری اعطا میکرد، رژیم دیکتاتوری چین از فرصت پیش آمده برای گرفتن پول مردم آمریکا استفاده کرد.
براساس گزارش هورایزن ادوایزری که توسط امیلیدلابرویر و نیتن پیکارسیچ تهیه شده است، رقمی معادل ۴۱۹ میلیون دلار از صندوق «برنامه محافظت از فیش حقوقی» به شرکتهایی که توسط مقامات چین در این کشور تاسیس شده بودند، ارائه شده است.
صرفا جهت اطلاع: بخاطر ماهیت استبدادی سیستم حکومت در چین، هیچ کسب و کاری به طور ۱۰۰ درصد در این کشور مستقل نبوده و مشاغل همواره تحت نظارت و کنترل حزب کمونیست این کشور قرار دارند.
دلابرویر و پیکارسیچ با بررسی فهرست دریافتکنندگان وام اضطراری متوجه شدند که بیش از ۱۲۵ شرکت دریافتکننده این وامها از خزانهداری آمریکا، شرکتهایی بودند که تحت مالکیت مقامات چین قرار داشته یا توسط آنان حمایت مالی میشدند. دستکم ۳۲ مقام دولتی در چین بیش از ۱ میلیون دلار وام دریافت کردند.
براساس این گزارش «این شرکتها کسب و کارهای مربوط به مقامات چین را گستردهتر میکنند. در میان این شرکتها، شرکتهایی وجود دارند که با برنامههای نظامی و نظامی- مدنی کشور چین در ارتباطند. شرکتهایی که دولت آمریکا پیشتر آنها را تهدید برای امنیت ملی شناخته است. شرکتها و رسانههایی که با نسلکشی اویغورها در شینجیانگ همکاری داشته و به طور مستقیم از دولت چین دستور میگرفتند.»
بطور مثال، وزارت دفاع آمریکا فهرستی از شرکتهای مرتبط با نهادهای نظامی چین وارتش این کشور منتشر کرده است. حداقل ۸ نهاد و شرکت که پیشتر نامشان در فهرست وزارت دفاع آمریکا بوده از وامهای اضطراری استفاده کردهاند.
علاوه بر موارد فوق، در این گزارش آمده است: «دریافتکنندگانی که شرکتشان دارای مالکیت چینی بوده، در زمینههای حیاتی و استراتژیک چون هوافضا، دفاعی، دارویی، فناوری درمان، خودرو، تولید اجزا و قطعات پیشرفته (مانند مواد نیمه رسانا، رباتیک و …)، مخابرات، فناوری مالی، سرگرمی و رسانه فعالیت دارند.»
بسیاری از این صنایع برای پیشبرد و تحقق یافتن برنامه صنعتی «ساخت چین» در سال ۲۰۲۵ حیاتی هستند. هدف از این برنامه تبدیل شدن چین به بزرگترین تولیدکننده محصولات پیشرفته است.
این برنامه صنعتی، شامل ۱۰ بخش مهم و کلیدی میشود: نسل جدید فناوری اطلاعات، تجهیزات دریایی و کشتیهای پیشرفته، ماشینها و رباتهای پیشرفته، هوافضا، انرژی جدید و وسایل نقلیه جدید، تجهیزات انرژی، دارو و تهیزات درمانی پیشرفته.
غمانگیز است که وامهای آمریکایی که قرار بود صرف مشاغل مردم شود، خرج پیشبرد اهداف چین و پیشی گرفتن این کشور از آمریکا میشود. اما اگر بخواهیم با انصاف به ماجرا نگاه کنیم، این وامهای صدها میلیون دلاری دزدیده نشدند. این پولها بخاطر عدم وجود نظارت و مراقبتهای لازم، به چین تحویل داده شدند.
نخست اینکه سازمان نظارت بر مشاغل خرد میبایست با محققین و متخصصین این حوزه همچون هورایزن ادوایزری و آر.دابلیو.آر ادوایزری همکاری کرده، فهرستی از شرکتهای مرتبط با چین که وام دریافت کردهاند تهیه کنند و اطمینان حاصل کنند که وامهای اعطایی بطور کامل پرداخت خواهند شد.
دوم اینکه سازمان نظارت بر مشاغل خرد و وزارت خزانهداری آمریکا میبایست مراقبتها و نظارتها را افزایش دهند و اطمینان حاصل کنند که در آینده چنین مبالغی به کشورهای متخاصم تحویل داده نشود.
مشاغل آمریکا مهمترین موضوع است. وظیفه دولت آمریکا حفظ جان و اموال آمریکاییها در زمانهای بحرانی است نه اینکه به دشمنان فرصتطلب خود اجازه سواستفاده بدهد.
دولت آمریکا موظف است با طراحی یک سامانه، اطمینان حاصل کند که مالیاتدهندگان آمریکایی درآمد خودشان را صرف رژیم دیکتاتوری که میخواهد شکستشان بدهد، نمیکنند.
Gingrich360.com
نوشته: نیوت گینگریچ، جمهوریخواه، سخنگوی مجلس بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹. کاندیدای ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۲.
کلیر کریستنسن، مدیر تحقیقات و مطالعات چین در گینگریچ۳۶۰. او به همراه نیوت گینگریچ و رایان رمزی، کتاب «انتخاب شدن ترامپ» را نوشتند.
نظرات بیانشده در این مقاله، نظرات نویسنده بوده و لزوما منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.
مطالب دیگر:
کرونا در شمال شرقی و جنوب چین خیز برداشته است، رویدادهای بینالمللی به تعویق افتادند
هزاران نفر در تورنتو در اعتراض به تعطیلیهای مربوط به کووید-۱۹ به خیابانها آمدند