مذاکره و رایزنی بخشی دائمی و پابرجا در داد و ستدها با سرمایهگذاران، تامینکنندگان، مشتریان، کارکنان و… است. شاید در آغاز کار بهنظر برسد یک طرف برنده مذاکره و طرف دیگر بازنده است، اما این امکان برای هر دو طرف وجود دارد که احساس کنند در انتها چیزی ارزشمند به دست آوردهاند.
آماده بودن پیش از انجام مذاکره، اقدامی کلیدی است، چراکه سبب میشود بتوانید مسائل درگیر آن را ارزیابی کرده و حالتهای مختلف و نتایج احتمالی را پیشبینی کنید.
حال چگونه میتوانید بیشترین بهره را از مذاکرات کاری ببرید؟ راههای بسیاری وجود دارند:
– مسائل کلیدی و مهمی را که میخواهید راجع به آنها به گفتگو بنشینید، شناسایی کنید. برای هر حالت در مذاکره، استراتژیهای مناسب طراحی کنید.
– مواردی را که خواهان بهدست آوردنشان هستید و مواردی را که حاضرید از کسب آنها منصرف شوید، شناسایی کنید. واقعبین باشید و در حصول توافق سبقت بجویید.
– نقاط قوت و ضعف طرف دیگر را ببینید. انتخابهای آنان را پیشبینی کرده و تصمیم بگیرید که چطور با آنها به شکلی موثرتر معامله کنید.
– مزایا و ریسکهای وضعیتهای مختلف را بشناسید. تفکری بلندمدت داشته باشید و به این بیندیشید که اگر مذاکراتتان به پایانی موفق ختم نشود، چه اتفاقی برای کسب و کار و رابطهتان با طرف مقابل میافتد؟
– اگر مذاکرات پیچیدهای دارید یا این که اختلافی با هم دارید که باید حل و فصل شود، بد نیست برای تسهیل روند از یک میانجی دعوت کنید.
– همچنان که به پیش میروید، مسیر تصمیمات را پیگیری کنید. زمانی که مذاکره به پایان رسید، همه موارد را بنویسید.
– بدانید که چه وقت باید عقب گرد کنید. اگر نتوانستهاید به هیچگونه توافقی دست یابید، شاید زمان آن است که موقتا از موضع خود فاصله بگیرید.
– گاهی احساسات نقش خوبی در مذاکره ایفا میکنند؛ به خصوص هنگامی که دو طرف در درک متقابل از هم فاصله دارند و ناهماهنگی بسیاری وجود دارد، سعی کنید صمیمیت و جوی دوستانه ایجاد کنید. بگذارید این حسهای آزاد انگیزهای برای ادامه مذاکره ایجاد کنند؛ اگر این کار را نکنید، فرصتها برای حصول توافقی دوستانه به تعویق خواهند افتاد.
مذاکرهها با هم متفاوت هستند و در عین حال چالشهای زیادی هم در مسیر وجود دارد. با این حال، با آمادگی و کسب تجربه، این روند سادهتر میشود.
مطالب دیگر:
برای پیوند عضو هرگز به چین سفر نکنید !
ثروتمندترین کاناداییها در سال ۲۰۱۸ کدامند؟ صاحب راجرز ثروتمندتر است یا علی بابا؟
۲۱ روش سودمند برای غلبه بر تنبلی و انجام کار بیشتر در زمان کمتر