Search
Asset 2

 وب‌سایت مردمی و دموکراتیک در هنگ‌کنگ، به‌طور موقت از سوی ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی دچار قطعی شد

هنگ‌کنگ چو هانگ تونگ، وکیل دادگستری و نایب رئیس سازمان «اتحاد هنگ‌کنگ» که جایگاهی والا در زمینه اهداف دموکراتیک (مردمی) دارد، قطع دسترسی به
(Dale De La Rey/AFP via Getty Images)

یک وبسایت با محوریت «افشاگری در مورد افراد حامی دیکتاتوری در هنگ‌کنگ» در بامداد ۶ ژانویه گزارش‌هایی مبنی بر عدم دسترسی کاربران به این وبسایت دریافت کرد.

وبسایت «هنگ‌کنگ کرونیکلز» وبسایتی به زبان کانتونی است که اطلاعات و گزارشات تظاهرات هنگ‌کنگ، همچون خشونت پلیس و مشخصات افراد مرتبط با سرکوب مردم را در پایگاه‌داده‌ای خود جمع‌آوری و افشا می‌کند.

نائومی چان، سردبیر و اپراتور این وبسایت، در بیانیه‌ای در روز ۷ ژانویه خاطرنشان کرد که این وبسایت نه دسترسی کاربران را مسدود کرده و نه قصد چنین کاری را داشته است.

براساس یافته‌های تیم پشتیبانی این وبسایت، شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت در هنگ‌کنگ ارتباط کاربران به سرور این سایت را تضعیف و بطور موثر، مانع از دسترسی کاربران به محتوای این وبسایت شده‌اند. چان از شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنتی اسمارتون، CMHK، HKBN، PCCW به عنوان شرکت‌هایی که در این عمل مشارکت داشتند، نام برد.

آنطور که چان عنوان کرد، پس از بررسی‌های صورت گرفته، تیم پشتیبانی این وبسایت متوجه شد که شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت، عامدانه و در جهت پیروی از دستورات پکن و دولت هنگ‌کنگ، دسترسی کاربران به این وبسایت را مسدود کرده‌اند. وی همچنین شرکت‌های اینترنتی که با دولت مشارکت داشتند را محکوم به نقض «حق مردم به دسترسی آزاد به اطلاعات» کرد.

نائومی چان با تشبیه این وضعیت به «تاریکی پیش از طلوع آفتاب»، به شهروندان هنگ‌کنگ هشدار داد که خودشان را برای سانسورهای اینترنتی بیشتر آماده کنند.

 پس از اینکه دولت پکن با وضع قوانین گسترده تحت عنوان امنیت ملی، به نیروهای پلیس اجازه قطع دسترسی کاربران به اطلاعاتی که «تهدید علیه امنیت ملی» بشمار می‌روند را داد، شهروندان هنگ‌کنگ در زمینه فعالیت‌های اینترنتی بسیار هوشیارتر از پیش عمل می‌کنند.

طبق ماده ۴۳ قوانین امنیت ملی هنگ‌کنگ، در صورتی که پلیس با استناد به «دلایل منطقی و موثق» تشخیص دهد که یک پیام اینترنتی می‌تواند امنیت ملی را به خطر بیاندازد، می‌تواند نسبت به قطع دسترسی کاربران به پیام مذکور یا بستری که پیام در آن مخابره شده است، اقدام کند.

همچنین طبق این قانون، «اگر شرکت ارائه دهنده اینترنت اقدام به حذف، محدودسازی یا قطع دسترسی کاربران به اطلاعات مذکور و بستر ارتباطی آن ننماید یا به هر نحوی در راستای این عمل، مقامات را یاری نکند، محکوم به پرداخت جریمه ۱۰۰هزار دلاری و ۶ ماه زندان می‌شود.

در حال حاضر، از اطلاعات این وبسایت نسخه پشتیبان تهیه شده است اما برخی از لینک‌های این وبسایت با «خطای ۴۰۴ یافت نشد» مواجه می‌شوند. هنوز مشخص نیست چه میزان از اطلاعات این وبسایت برای کاربران غیرقابل دسترسی است.

وونگ هو وا، محقق حوزه داده و از فعالان سابق حوزه دموکراسی، خاطرنشان کرد که سانسورهای اینترنتی یکی از نگرانی‌های بزرگ شهروندان هنگ‌کنگ در اواخر ماه ژوئن بود چرا که آنان در جهت مقابله با وضع قوانین امنیت ملی توسط چین در کشوری که مستعمره سابق بریتانیا بوده، دست به اعتراض زدند.

وضعیت از آن موقع با چنان سرعتی رو به وخامت گذاشته که چین به عنوان «سرزمین اصلی و مرکزی»، در حال اجرای قوانین خود در این کشور است.

به گفته وی، مسدود کردن «هنگ‌کنگ کرونیکلز»، مسیر را برای سانسور و قطع دسترسی‌های وسیع‌تر هموار می‌کند. بواسطه چنین اعمالی، ممکن است هنگ‌کنگ به «انزوای کامل» دچار شده و نتواند به جامعه جهانی پیام و اطلاعاتی ارسال کند.

چو هانگ تونگ، وکیل دادگستری و نایب رئیس سازمان «اتحاد هنگ‌کنگ» که جایگاهی والا در زمینه اهداف دموکراتیک (مردمی) دارد، قطع دسترسی به وبسایت هنگ‌کنگ کرونیکلز را تخلف از حق دسترسی شهروندان به اطلاعات و سرکوب هرچه بیشتر آزادی مطبوعات توصیف کرد.

اما یونگ در تهیه این گزارش مشارکت دشته است.

مطالب دیگر:

آمازون اعلام کرد دیگر حاضر به میزبانی پارلر در سرورهای خود نیست

واکنش کروز و هالی پس از آنکه بایدن ایشان را به تبلیغاتچی‌های رژیم نازی تشبیه کرد

ویدئو: سوسیالیسم نمی‌تواند بدون استبداد وجود داشته باشد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی