تایوان گفت روز یکشنبه در مواجهه با یکی دیگر از تعرضهای چین به تنگه تایوان، هواپیماهای نظامی خود را برای دور کردن ۲۷ هوایپمای چینی که به منطقه پدافند هوایی این کشور وارد شده بودند اعزام کرد.
وزارت دفاع تایوان گفت چین در آخرین تعرض خود از ۱۸ جت جنگنده، ۵ بمبافکن اچ-۶ و همچنین هواپیمای مخصوص سوختگیری هوایی وای-۲۰ استفاده کرده بود.
طبق نقشه وزارت دفاع تایوان، بمبافکنها و شش فروند از جنگندهها ابتدا به منطقه شناسایی پدافند هوایی تایوان در نزدیکی جنوب این جزیره وارد شدند و سپس به سمت اقیانوس آرام به پرواز درآمده و در نهایت به چین بازگشتند.
این وزارت گفت تایوان برای اخطار به هواپیماهای چین برای خروج از منطقه هواپیمای جنگنده خود را اعزام کرد و به منظور رصد آنها سامانههای موشکی خود را فعال کرد.
یک هواپیمای مخصوص سوختگیری نیز همراه با هواپیماهای یادشده بود که نشان میدهد این جنگندههای چین که برد کوتاهتری دارند، حین پرواز سوختگیری کرده بودند؛ نیروی هوایی این کشور کماکان در تلاش برای کسب مهارت در این زمینه است تا بتواند قدرت خود را در فواصل دورتری از خاک چین به نمایش بگذارد.
وزیر امور خارجه تایوان جوزف وو از جدیدترین تعرض چین به تنگه تایوان با عنوان یک «اقدام تحمیلی» نام برد که «به طور واضح به منظور به زانو درآوردن تایوان» و دور نگهداشتن آن از شرکای دموکراتیک انجام شده است.
وو طی بیانیهای در صفحه توییتر وزارت امور خارجه تایوان گفت دولت تایوان «هرگز» در برابر فشار چین سر تعظیم فرود نخواهد آورد.
آخرین ماموریت چین با جلسه سه روزه رهبر این کشور، شی جینپینگ با ژنرالهای عالیرتبه که روز یکشنبه به پایان رسید همزمان شده است؛ به نقل از خبرگزاری دولت چین، شینهوآ، او در این جلسه خواستار پرورش استعداد نظامی به منظور حمایت و پیشرفت در تقویت نیروهای مسلح شد.
اما شی در بیانات خود در جلسه مذکور هیچ اشارهای به تایوان نکرد.
تایوان در اصل یک کشور مستقل است اما چین این جزیره دموکراتیک خودمختار را به چشم یک استان تجزیهشده میبینید. تایوان از بابت ماموریتهای مکرر نیروی هوایی چین در بیش از یک سال گذشته در نزدیکی این کشور که معمولاً در بخش جنوبی منطقه پدافند هوایی آن در نزدیکی جزایر پراتا که تحت کنترل تایوان است روی میدهد، ابراز نگرانی کرده است.
تایوان در ۱ اکتبر که چین آن را به عنوان روز ملی خود تعیین کرده است، گزارش داد قریب به ۱۵۰ هواپیمای نظامی چین به مدت چهار روز پیاپی وارد منطقه پدافند هوایی آن شدهاند. وزارت دفاع تایوان گفته بود چین در این عملیات از ۳۴ فروند جنگنده جی-۱۶ و ۱۲ فروند بمبافکن هستهای اچ-۶ استفاده کرده بود که همگی در مجاورت جزایر پراتا به پرواز درآمده بودند.
دولت تایوان مدعی است چین «مقصر اصلی» تنشزایی در تنگه تایوان بوده است و از چین خواستار توقف فوری «تحرکات تحریکآمیز غیرمسئولانه» علیه این جزیره شد.
مطالب دیگر:
تعطیلی ناگهانی بیمارستانهای بزرگ شانگهای پس از تایید تنها سه مورد از ابتلا به کرونا
ترامپ ضمن رد اظهارات مارک میلی گفت هرگز به جنگ با چین فکر نکرده است