تایپه، تایوان – چین در ادامه موضع تهاجمی خود در قبال تایوان، ۱۹ هواپیمای نظامی خود را به منطقه شناسایی پدافند هوایی این جزیره خودمختار فرستاد؛ تایوان نیز در واکنش، جتهای خود را اعزام کرد.
مقامات پیشین ایالات متحده از بابت رویداد یادشده ابراز نگرانی کردهاند.
به گفته وزیر دفاع ملی تایوان، در این حمله از ده فروند جنگنده جی-۱۰، چهار فروند جنگنده سوخو-۳۰، چهار فروند بمب افکن اچ-۶ و یک فروند هوایپمای ضد زیردریایی وای-۸ استفاده شده است. تایوان نیز در واکنش به این اقدام، هواپیماهای نظامی خود را برای رصد هواپیماهای چین اعزام و سامانههای موشکی خود را برای ردیابی جتهای چین فعال کرد.
این سومین روز پیاپی بود که حزب کمونیست چین (حکچ) هواپیمای خود را به منطقه شناسایی پدافند تایوان فرستاد. چین در روزهای سوم و چهارم سپتامبر نیز هر بار چهار هواپیمای نظامی دیگر ارسال کرده بود. آخرین حمله گسترده چین در روز ۱۵ ژوئن روی داد که در آن، پکن ۲۸ هواپیمای نظامی را در منطقه شناسایی پدافند این جزیره به پرواز درآورد.
منطقه شناسایی پدافند هوایی یک منطقه شناختهشده در مجاورت حریم هوایی ملی یک کشور است که هواپیماهای خارجی هنگام نزدیک شدن به آن باید آماده باشند کد شناسایی و موقعیت خود را اعلام کنند. این منطقه زمان لازم برای تصمیمگیری درباره نوع هواپیمای ورودی و در صورت لزوم، بکارگیری تمهیدات تدافعی را در اختیار کشور میگذارد.
رژیم چین به منظور ترساندن دولت دموکراتیک تایوان و اجبار مردم تایوان به پذیرش حاکمیت حکچ در یک سال گذشته حملات مشابهی را انجام داده است.
موضع جنگطلبانه پکن در قبال تایوان در یکی از مقالات منتشرشده در روزنامه تندرو و دولتی گلوبال تایمز کاملاً مشهود است. در این مقاله گفته شده است که آخرین حمله هوایی که در این مقاله از آن با عنوان یک «تمرین معمولی» یاد شده است، «برتری چشمگیر» نیروی نظامی چین در برابر نیروهای مسلح تایوان را به رخ میکشد.
این مقاله مدعی است چنین «اختلافی در قدرت» طرفین به کمونیستهای چین در پکن امکان میدهد «حتی در صورت مداخله نیروهای خارجی، از تمامیت ارضی منطقه» دفاع کنند.
پکن قصد دارد چه از طریق جنگ و یا روشهای دیگر، حاکمیت خود را بر تایوان تحمیل کرده و دموکراسی این جزیره را تضعیف کند زیرا رژیم، این جزیره را بخشی از قلمرو خود میداند. تایوان که در عمل یک کشور مستقل است، با ۱۵ کشور روابط دیپلماتیک داشته و با سایر کشورها از جمله ایالات متحده و ژاپن نیز روابط غیررسمی دارد.
وزیر پیشین امور خارجه ایالات متحده مایک پامپئو در واکنش به آخرین حمله در صفحه توییتر خود نوشت: «ایالات متحده باید همیشه در کنار تایوان و خواهان آزادی باشد».
سناتور بیل هَگرتی (جمهوریخواه، تنسی) نیز در حساب کاربری خود در توییتر گفت سنای ایالات متحده «باید به دولت بایدن فشار بیاورد تا به منظور جلوگیری از تهاجم خارجی، موضع محکمتری اتخاد کند».
وی افزود: «چین کمونیست و سایر رقبا پس از افتضاح بایدن در افغانستان به امتحان عزم و اراده ایالات متحده و متحدانمان ادامه خواهند داد».
هگرتی در ماه مارس به شبکه همکار اپک تایمز یعنی شبکه سلسله تانگ جدید (انتیدی) گفت ایالات متحده نباید در دولت بایدن در قبال چین به قهقرا برود. او افزود «چین سالهای بسیاری است که از نظر نظامی، دیپلماتیکی و اقتصادی موضعی تهاجمی و متجاوزانه داشته است».
رژیم پکن با هدف تضعیف رهبری آمریکا در سراسر جهان از خروج پر هیاهوی ایالات متحده از افغانستان در پروپگاندای ضد آمریکایی خود سواستفاده کرده است. بلندگوی رژیم، روزنامه گلوبال تایمز در مقالات متعددی ادعا کرده است که ایالات متحده درست مانند افغانستان، تایوان را هم «به حال خود رها» خواهد کرد.
دبیر مطبوعاتی کاخ سفید جن ساکی در جریان جلسه توجیحی هفدهم آگوست مجدداً بر تعهدات ایالات متحده به تایوان تاکید کرد.
مطالب دیگر:
گروههای مخالف با برداشت اجباری اعضای بدن اجلاس جهانی برگزار میکنند
نماینده کنگره: بر خلاف برآوردهای کاخ سفید، حداقل ۵۰۰ آمریکایی در افغانستان گیر کردهاند
نماینده جمهوریخواه: طالبان آمریکاییها را در فرودگاه افغانستان «گروگان» گرفته است