مجموعهای از اطلاعات مربوط به بیش از یک میلیارد از افراد ساکن چین، که بنا بر گفتهها از پلیس شانگهای هک شده است، برای فروش در دارک وب در فهرستی به ثبت رسیده است. اگر این امر مورد تأیید واقع شود، میتواند به بزرگترین نشت اطلاعات در تاریخ این کشور بدل گردد.
در پستی به تاریخ ۳۰ ژوئن در وبسایت بریچ فورومز (Breach Forums)، جمع محبوب هکرها، نوشته شده است که «در سال ۲۰۲۲، پایگاه داده پلیس ملی شانگهای (SHGA) فاش شد».
در این پست آمده است: «پایگاههای داده حاوی اطلاعات یک میلیارد ساکن بومی چین و چندین میلیارد سابقه پروندهای است که نام، نشانی، محل تولد، کد ملی، شماره تلفن همراه و تمام جزئیات جرائم یا پروندهها را شامل میشود».
یک هکر یا گروه ناشناس که مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است، این پست را با نام «ChinaDan» نوشته و پیشنهاد فروش این پایگاه داده را به قیمت ده بیت کوین یا حدوداً ۲۰۰ هزار دلار مطرح کرده است.
اپک تایمز امکان دسترسی به فرد یا گروهی که مسئولیت حمله را بر عهده گرفته است، یعنی « ChinaDan»، یا امکان تأیید صحت این پست را ندارد.
نمونهای از اطلاعات
این هکر یا گروه هکری نمونهای از این پایگاه داده را با حجمی بیش از ۲۳ ترابایت که ادعا میشود حاوی ۷۵۰ هزار مورد از سوابق است، در سه بخش جداگانه ارائه کرده است.
یک مجموعه شامل اطلاعات شخصی مانند نام افراد، قومیت، جنسیت، قد، شماره تلفن، نشانی، سوابق تحصیلی، و در برخی موارد، شامل لینکهای عکس و برچسبهای اداره امنیت عمومی برای «اشخاص کلیدی» است. نشانیهای فهرستشده در این نمونهها سرتاسر کشور را در بر میگیرد – از منطقه غربی سینکیانگ تا استان شرقی جیانگ سو.
اطلاعات دیگر حاوی سوابق پروندههایی است که به نظر میرسد به پلیس گزارش شده است، از جمله اطلاعات شخصی، شرح پرونده و تاریخ تشکیل پرونده. آخرین مورد نیز مربوط به سال ۲۰۱۹ است.
مجموعه سوم اطلاعات شامل شماره تلفن و نشانی است که برای تحویل برچسبگذاری شده است.
یکی از مقامات شهرداری شانگهای، اپک تایمز را به اداره پلیس این شهر ارجاع داد، اما پلیس از اظهار نظر در خصوص گزارش پایگاه داده خودداری کرد.
سانسور
مقامات چینی در خصوص گزارش هک شدن پایگاه داده در حالی سکوت اختیار کردهاند که ادعای نشت این اطلاعات، آخر هفته بحث گستردهای را در ویبو (Weibo) و ویچت (WeChat)، شبکههای اجتماعی محبوب این کشور، برانگیخته بود.
تا بعدازظهر یکشنبه، پلتفرم میکروبلاگینگ ویبو چندین هشتگ مرتبط را، مانند «نشت اطلاعات»، از پیش مسدود کرده بود. به نظر میرسد ژیهو (Zhihu) نیز که به وبسایت کورا (Quora) شباهت دارد، دست به سانسور این خبر زده است؛ پستی که جزئیات ادعای نشت اطلاعات را نشان میدهد، روز سهشنبه دیگر در دسترس نبود.
اما کاربران چینی اینترنت همچنان اخبار مربوط به این امر را با ارجاعات غیرمستقیم به اشتراک میگذارند؛ ارجاعاتی مانند نشت اطلاعات در «یکی از شهرهای شرقی چین» در روز سهشنبه. بسیاری در خصوص موج احتمالی کلاهبرداری تلفنی در صورت واقعی بودن این خبر هشدار دادند، در حالیکه برخی نگران حریم خصوصی خود بودند و اظهار داشتند که پیشتر مقامات جمعآوری اطلاعات را تحت عنوان اقدامات احتیاطی کووید افزایش داده بودند.
مطالب دیگر:
شاهد عینی: رژیم چین، یک تمرین کننده فالون گونگ را برای برداشت کبدش بهقتل رساند
کاهش صادرات انرژی روسیه به اروپا به نفع صادرات آمریکا خواهد بود