logo_eet

دیدگاه: پاپ فرانسیس باید به نفع کلیسا از سمت خود استعفا بدهد

واتیکان این اتفاق در حالی افتاد که پنج کشیش – از جمله سه نایب زانچتا و دو نفر از بزرگان کلیسا – در سال ۲۰۱۶ به صورت رسمی او را به اتهام سو
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان.(Filippo Monteforte/AFP via Getty Images)

جیمی لای، موسس «اپل دیلی» که یکی از محبوب‌‌‌‏ترین روزنامه‌‌‌‏های هنگ کنگ است در تاریخ ۱۳ دسامبر ۲۰۲۱ به جرم شرکت در مراسم یادبود کشتار میدان تیان‌آن‌من در سال ۱۹۸۹ به ۱۳ ماه زندان محکوم شد. اگرچه این اقدام در سرتاسر دنیا مورد محکومیت قرار گرفت، اما از سوی یک مکان صرفا سکوت را به همراه داشت: واتیکان.

واتیکان در زمان وقوع این دستگیری به شکل عجیبی سکوت اختیار کرد. ویلیام مک‌‌‌‏گرن، ستون نویس روزنامه وال استریت ژورنال در آن زمان اشاره کرد که جیمی لای نه تنها معروف‌‌‌‏ترین مدافع دموکراسی در هنگ کنک بوده، بلکه یکی از سرشناس‌‌‌‏ترین دنبال کنندگان فرقه کاتولیک است. در زمانی که لای و خانواده او بیشترین نیاز را به رهبر خود داشتند، هیچ نشانی از پاپ فرانسیس وجود نداشت.

واتیکان در سال ۲۰۱۸ یک توافق نامه مشروط را مبنی بر انتخاب کشیش‌‌‌‏های کاتولیک تحت نظر حزب کمونیست چین امضا کرد. با این حال در زمان تمدید این قرارداد در سال ۲۰۲۰ – که رم بر محرمانه بودن مفاد آن تاکید دارد – کاردینال پیترو پارولین، وزیر امور خارجه واتیکان گفت که این توافق نامه صرفا «یک نقطه آغاز» برای روابط بهتر بین طرفین است.

مگ‌‌‌‏گرن اشاره کرد که این توافق نامه «اختیارات قابل توجهی را در اختیار حزب کمونیست برای انتخاب کشیش‌‌‌‏های کاتولیک قرار می‌‌‌‏دهد. واتیکان از این قرارداد به عنوان روشی برای برقراری امنیت برای حضور ادامه‌دار کلیسا در چین دفاع می‌‌‌‏کند. متاسفانه نه تنها خصومت چین علیه مذهب کاهش پیدا نکرده، بلکه این دولت آزار و اذیت پیروان فرقه کاتولیک و مذاهب دیگر را نیز افزایش داده است.»

از سوی دیگر، پاپ فرانسیس چشم و گوش خود را به روی اعمال شیطانی چین بسته است.

هنگامی که کاردینال جوزف شن، اسقف سابق هنگ کنگ در سپتامبر سال ۲۰۲۰ برای بحث درباره این مسئله به واتیکان سفر کرد، پاپ فرانسیس از دیدار با او خودداری کرد. او همچنین از ملاقات با دالایی لاما خودداری کرده و اشاره‌‌‌‏ای به مسلمانان اویغور نکرده است.

با این حال پاپ فرانسیس آنقدر زمان دارد تا با نمایندگان انجمن بازیکنان «اِن‌‌‌‏بی‌‌‌‏اِی» درباره عدالت و نابرابری در این لیگ صحبت کند، و از آن‌‌‌‏ها یک تیشرت با نوشته «جان سیاهان مهم است» هدیه بگیرد.

در اکتبر سال ۲۰۲۱ شانزدهمین مجمع عمومی شورای اسقف‌‌‌‏ها برگزار شد. طبق برنامه‌‌‌‏ریزی، این مجمع در اکتبر سال ۲۰۲۳ به پایان خواهد رسید.

پاپ فرانسیس در افتتاحیه این شورا از کلیسای کاتولیک درخواست کرد تا «تعامل داشته باشند، گوش بدهند، و درک کنند» و به یک «کلیسای متفاوت» تبدیل شوند. او در عین حال از اشاره کردن به ماموریت خدادادی کلیسا، یعنی آموختن ایمان و پایبندی به اصول آن خودداری کرد.

پاپ به طور خاص از کاتولیک‌‌‌‏ها درخواست کرد تا «صدای دیگران را بشنویم؛ نباید خود را در میان قطعیت‌‌‌‏های خود محصور کنیم. این قطعیت‌‌‌‏ها در بسیاری از مواقع باعث بسته شدن ذهن‌‌‌‏ می‌‌‌‏شوند. بیایید به یکدیگر گوش فرا دهیم.»

درست همانطور که شخص او به حرف‌‌‌‏های کاردینال شن و دالایی لاما گوش داد. شدت دورویی او غیر قابل باور است!

این شورا تنها برای پیدا کردن بهانه‌‌‌‏های بیشتر در جهت «مدرنیزه» کردن کلیسا برگزار می‌‌‌‏شود. با این حال پافشاری بر مدرنیزه منجر به کاهش حاضران در کلیساها شده، و تنها کلیساهای پایبند به سنت، اصول، و مرجعیت از این شرایط در امان مانده‌‌‌‏اند.

ماموریت اساسی کلیسا همواره از ماهیت ضد فرهنگی برخوردار بوده است. همانطور که سنت پاول در نامه اول به قرنتیان (۴:۱۰) اشاره کرد، ما احمقان مسیح هستیم. سنت پاول حتی در نامه به تیتوس نیاز به یک کلیسای ضد فرهنگی را به شکل واضح‌‌‌‏تر بیان می‌‌‌‏کند.

می‌‌‌‏توان به طور منطقی نتیجه گیری کرد که امکان رشد جنبه‌‌‌‏های ضد فرهنگی در کلیسا، و ایمان به سنت و آموزه‌‌‌‏های مسیح منجر به رنجش قابل توجه برای پاپ فرنسیس و پیروان او شده، و به همین دلیل او سخت‌‌‌‏گیری‌‌‌‏های ظالمانه‌‌‌‏ای را در قبال مفهوم سنت در پیش گرفته است.

پاپ سال گذشته سندی را راسا با عنوان «نگهبانان سنت» منتشر کرد، و در آن درخواست اعمال محدودیت در برگزاری آیین عشای ربانی سنتی به زبان لاتین را داشت.

او سپس در یک سند دیگر با عنوان «پاسخ به تردیدها»، ماهیت و نحوه اجرای این محدودیت‌‌‌‏ها را توضیح داد. طبق این سند بسیاری از کشیش‌‌‌‏ها از ادای عشای ربانی سنتی منع شده، و اجرای آن تنها به شرایط خاص محدود خواهد شد. تمام این اقدامات با بهانه پرورش «اتحاد» در کلیسا انجام خواهد شد.

جالب اینجاست که به نظر می‌‌‌‏رسد شخص پاپ با هدف کنار زدن کاتولیک‌‌‌‏های وفادار و پرهیزکار – که صرفا قصد باقی ماندن در تنها کلیسای مقدس، کاتولیک، و وابسته به رسالت را دارند – در حال از بین بردن اتحاد است.

کارل جوزف وتیولا پس از انتخاب شدن به عنوان پاپ ژان پل دوم برای اولین سفر بین المللی خود به لهستان رفت. پاپ بندیکت شانزدهم نیز سفر به کشور محل تولد خود، یعنی آلمان را در اولویت‌‌‌‏های خود قرار داده بود. با این حال پاپ فرانسیس تاکنون به آرژانتین بازنگشته است. چرا؟

وبسایت Church Militant در ماه ژانویه گزارش داد که خودداری مشکوک فرانسیس از سفر به آرژانتین احتمالا به مسئله‌‌‌‏ای مرتبط است که اسقف سرجیو بونانوا، هماهنگ کننده کنفرانس «شورای معنوی حفاظت از کودکان و بزرگسالان آسیب پذیر آرژانتین» از آن به عنوان «وخیم‌‌‌‏ترین» بحران دوران مدرن در آرژانتین یاد کرد: سوءاستفاده جنسی از سوی کشیش‌‌‌‏ها.

بونانوا در مصاحبه با «لا ناسیون»، بزرگترین روزنامه آرژانتین گفت که کلیسای آرژانتین همچنان فاقد یک سیستم برای ثبت کشیش‌‌‌‏های سوءاستفاده گر است. او همچنین از «شرایط رقت‌‌‌‏انگیز درون کلیساها» انتقاد کرد که «تمایلی به افشای موارد سوءاستفاده نداشتند یا در نهایت از مجرمان دفاع کردند».

منتقدان احتمال می‌‌‌‏دهند که خورخه برگوگلیو، اسقف سابق نیز بخشی از این سیستم بیمار بوده است. آنها اشاره کرده‌‌‌‏اند که برگوگلیو در حفاظت از کشیش‌‌‌‏های محکوم به سوءاستفاده جنسی از کودکان و ترفیع رتبه افرادی که در گذشته این موارد را پنهان کرده‌‌‌‏اند نقش داشته است. این موارد شامل اسقف گوستاوو زانچتا نیز می‌‌‌‏شود، که در تاریخ ۲۱ فوریه به جرم سوءاستفاده جنسی از دو شاگرد خود محکوم شد.

برخلاف پرونده کاردینال جورج پِل که تا زمان تبرئه شدن خود با اجماع آرای دیوان عالی استرالیا در سال ۲۰۲۰ از سمت خود به عنوان وزیر اقتصاد کناره گیری کرد، زانچتا حمایت پایدار فرانسیس را به همراه داشت.

پس از استعفای زانچتا «به دلیل بیماری» از مقام اسقف شهر اوران، فرانسیس در سال ۲۰۱۷ او را به عنوان ارزیاب «اداره میراث مقام و جایگاه اسقف» انتخاب کرد.

این اتفاق در حالی افتاد که پنج کشیش – از جمله سه نایب زانچتا و دو نفر از بزرگان کلیسا – در سال ۲۰۱۶ به صورت رسمی او را به اتهام سوء مدیریت، خودکامگی، و سوء استفاده جنسی محکوم کردند.

هفته قبل نیز مشخص شد که پاپ، اسقف فرناندز تورس از پورتوریکو را به دلیل مخالفت با تزریق اجباری واکسن برکنار کرده است.

با توجه به اینکه واکسن‌‌‌‏های فعلی ویروس کرونا بر روی جنین‌‌‌‏های سقط شده آزمایش شده یا با استفاده از خط سلولی آنها تولید می‌‌‌‏شود، مقامات کلیسا تزریق آنها را بر عهده تصمیم و درک شخصی گذاشته‌‌‌‏ و اعلام کرده‌‌‌‏اند که هر فرد باید ابتدا وجدان خود را در این امر درنظر بگیرد. در نتیجه، مقامات کلیسا تزریق کردن واکسن را یک وظیفه اخلاقی نمی‌‌‌‏دانند.

نوشته: روکو لویاکونو مدرس ارشد در دانشکده حقوق دانشگاه کرتین در پرث، استرالیا و مترجم ایتالیایی به انگلیسی است. کارهای او در زمینه ترجمه، زبان شناسی و حقوق به طور گسترده در مجلات معتبر منتشر شده است.

نظرات بیان شده در این مقاله نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک‌تایمز  نیست.

مطالب دیگر:

ژنرال آمریکایی: چین باید «درس» بگیرد، و قبل از حمله به همسایگانش دوباره فکر کند

بایدن و شی در بحبوحه جنگ اوکراین با یکدیگر تماس ۲ ساعته داشتند

طفره کاخ سفید از پاسخ به سوالات موجود درباره لپ‌تاپ هانتر بایدن

اخبار مرتبط