جو بایدن، رئیس جمهورآمریکا در جدیدترین اقدام ایالات متحده برای منزوی کردن اقتصاد روسیه در واکنش به تهاجم این کشور به اوکراین، روز سه شنبه ممنوعیت واردات نفت روسیه را اعلام کرد.
این اقدام اخیر علاوه بر تحریمهایی است که قبلاً علیه سیستمهای مالی روسیه و افراد در حلقه نزدیک ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعمال شده است.
بایدن گفت: «این اقدامی است که از حمایت قوی دو حزبی در کنگره برخوردار است و من به این کشور اعتقاد دارم». «آمریکاییها برای حمایت از چیزی که مشخص میکند ما بخشی از یارانه جنگ پوتین نخواهیم بود گرد هم آمدهاند.»
بایدن اذعان کرد که این اقدام برای آمریکاییها نیز هزینه خواهد داشت. این درحالی است که قیمت بنزین در ایالات متحده به بالاترین حد خود رسیده است. طبق گزارش AAA، میانگین هزینه ملی برای هر گالن گاز روز سه شنبه به ۴.۱۷ دلار رسید.
معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI) در روز سه شنبه بیش از ۱۲۸ دلار در هر بشکه معامله شد که در جلسه قبل به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۰۸ یعنی ۱۳۰ دلار رسید.
فیل فلین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز، روز سه شنبه به اپک تایمز گفت که حرکت بایدن احتمالاً خلأ در بازار نفت و گاز ایجاد خواهد کرد.
برخی از شرکتهای نفتی بزرگ نیز گفتهاند که از روسیه خرید نخواهند کرد، از جمله اکسون موبیل، بی پی و شل.
روسیه ۱۰ درصد گاز طبیعی و نفت ایالات متحده و تقریباً ۴۰ درصد نفت و گاز اتحادیه اروپا را تامین میکند.
حکیم جفریز، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا به خبرنگاران در واشنگتن گفت: «ما باید حداکثر فشار را بر ولادیمیر پوتین و روسیه اعمال کنیم تا زمانی که روسیه در رابطه با تجاوزات خود و کشتار افراد بیگناه در اوکراین متوقف شود و از آن دست بردارد.»
آلمان، بزرگترین خریدار نفت خام روسیه، طرحهای ممنوعیت واردات انرژی را رد کرده است. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان روز دوشنبه گفت که آلمان در حال تسریع برنامههای خود برای گسترش استفاده از منابع انرژی جایگزین است، اما نمیتواند واردات انرژی روسیه را یک شبه متوقف کند.
بایدن به طور مجازی با رهبران فرانسه، آلمان و بریتانیا روز دوشنبه دیدار کرد.
بایدن در تلاش برای کمک به ایجاد ثبات در بازار، در اول مارس به وزارت انرژی اجازه آزادسازی ۳۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده را داد که معادل نیمی از آزادسازی هماهنگ ۶۰ میلیون بشکه نفت کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی (IEA) است.
اما ۶۰ میلیون بشکه آزاد شده معادل قطره در دریا است – معادل ۲ میلیون بشکه در روز برای ۳۰ روز، در حالی که ایالات متحده به طور متوسط حدود ۲۰ میلیون بشکه در روز مصرف میکند.
مقامات آمریکایی گفتهاند گزینههای بیشتری برای تثبیت قیمت گاز روی میز باقی مانده است اما جزئیاتی درباره این گزینهها ارائه نکرده اند. مقامات در حال مذاکره با تولیدکنندگان بزرگ نفت در سراسر جهان از جمله عربستان سعودی، ونزوئلا و ایران بودهاند، اما هنوز هیچ قرارداد جدیدی برای نفت اعلام نکردهاند.
برخی از سناتورهای آمریکایی به دولت بایدن نسبت به درخواست هرگونه معامله واردات نفت از رژیم دیکتاتور سوسیالیست نیکلاس مادورو در ونزوئلا هشدار دادهاند.
سناتور باب منندز (دموکرات نیوجرسی)، رئیس کمیته روابط خارجی روز دوشنبه در بیانیهای گفت: «تلاشهای دولت بایدن برای متحد کردن کل جهان علیه یک ظالم قاتل در مسکو نباید با حمایت از دیکتاتوری که بهخاطر جنایات علیه بشریت در کاراکاس تحت تحقیق است، تضعیف شود» «آرزوهای دموکراتیک مردم ونزوئلا، بسیار شبیه عزم و شجاعت مردم اوکراین، ارزشی بسیار بیشتر از چند هزار بشکه نفت دارد.»
برخی از اعضای کنگره و مطبوعات از ایالات متحده خواستهاند که تولید نفت داخلی خود را به عنوان ابزاری برای تثبیت قیمت گاز افزایش دهد، اگرچه این با تلاش دولت بایدن برای دور کردن ایالات متحده از سوختهای فسیلی مغایرت دارد.
نماینده بروس وسترمن (جمهوریخواه آرکانزاس) روز سه شنبه گفت: «ما باید در اینجا در ایالات متحده انرژی از همه اشکال و انواع تولید کنیم و این کار را بهتر از هر کس دیگری انجام دهیم.»
فلین در مصاحبه خود با اپک تایمز سه شنبه این را تایید کرد و گفت که بایدن «باید از سیاست عقب نگه داشتن صنعت انرژی ایالات متحده خارج شود و مسیر خود را معکوس کند.»
بایدن در اولین روزهای ریاست جمهوری خود فرمان اجرایی را امضا کرد که به موجب آن قراردادهای جدید حفاری سوخت فسیلی متوقف شد.
مطالب دیگر:
زلنسکی: آماده سازش در مورد ناتو، کریمه و مناطق جداییطلب هستیم اما تسلیم نمیشویم
حزب کمونیست چین میخواهد از انزوای کنونی روسیه به نفع پکن استفاده کند
روسیه میگوید که اگر اوکراین شروط مسکو را برآورده کند، اقدام نظامی در یک لحظه متوقف خواهد شد