فضای رسانههای چین در پی یورش به ساختمان کنگره آمریکا در واشنگتن مملو از پیامهای شادی به خاطر دموکراسی به خطر افتادۀ آمریکا شده است.
این در حالی است که جان راتکلیف، مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده، ماه گذشته تأیید کرد که در انتخابات سوم نوامبر مداخله خارجی وجود داشته است، و از دولت کمونیستی چین به عنوان یکی از مهمترین قدرتهایی نام برد که در این انتخابات به نفع نامزد دموکرات دخالت کرده است.
روزنامه گلوبال تایمز که رسانه دولتی چین به شمار می رود، روز پنجشنبه تصاویری از ناآرامیهای روز چهارشنبه واشنگتن را در کنار عکسهایی از معترضان هنگکنگی که ساختمان شورای قانونگذاری هنگ کنگ را در ژوئیه ۲۰۱۹ به اشغال خود درآوردند را در کنار منتشر کرد.
لیگ جوانان حزب کمونیست چین هم ناآرامی در آمریکا را «منظره زیبا» توصیف کرد.
واشنگتن عصر چهارشنبه شاهد حمله افرادی به ساختمان کنگره، هم زمان با برگزاری جلسه مشترک بررسی نتایج انتخابات ریاست جمهوری بود.
برخی تصاویری که در فضای مجازی منتشر شده است، حاکی از آن است که اغنشاشگرانی که وارد ساختمان کنگره شدند و دست به خشونت و غارتگری زدند، پیش از این در تجمعات گروه آنتیفا (یک گروه خشن کمونیستی حامی جو بایدن، دموکراتها و حزب کمونیست چین) حضور داشتهاند.
مایک پمپئو با انتشار بیانیهای نوشت «هجوم به ساختمان کنگره ایالات متحده غیر قابل قبول است. بی قانونی و شورش، در اینجا و یا در سراسر جهان، همیشه غیر قابل قبول است.»
دقایقی پس از وقوع وقایع چهارشنبه در آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در یک پیامی از هوادارانش خواست که آرامش خود را حفظ کنند و از خشونت پرهیز کنند.
وی گفت «من از همه در پایتخت ایالات متحده میخواهم که صلح و آرامش داشته باشند. بدون خشونت! به یاد داشته باشید، ما حزب قانون و نظم هستیم. به قانون، و به مردان بزرگ با رنگ آبی احترام بگذارید. متشکرم.!»
وی همچنین در یک پیام ویدئویی، ضمن ابراز تأسف، از مردم خواست تا آرامش خود را حفظ کرده و به خانههای خود بازگردند. وی در ویدئوی خود گفت «لازم است که صلح داشته باشیم. پس به خانه بروید. ما شما را دوست داریم. شما بسیار خاص هستید.»
توئیتر و فیس بوک، پس از آن در اقدامی عجیب و بیسابقه، اقدام به مسدود کردن حساب کاربری مقام ریاست جمهوری ایالت متحده کردند.
روز چهارشنبه ششم ژانویه، جلسه مشترک نمایندگان مجلس و سنای ایالات متحده برای بررسی نتایج انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، و با وجود هزاران صفحه شواهد و مستندات وقوع تقلب گسترده در ایالتهای مختلف، و با وجود اعتراض دهها تن از نمایندگان به نتایج، در نهایت جلسه مشترک با ریاست مایک پنس، نتایج اعلام شده به نفع جو بایدن، نامزد دموکراتها را تأیید کرد.
مطالب دیگر:
ترامپ پس از ناآرامیها در پایتخت ایالات متحده خواستار «التیام و آشتی» شد
هیات تحریریه اپک تایمز: زمانی برای انتخاب: آزمایشی برای وجدان ما!
ویدئو: کوبا، درس عبرت برای آمریکای امروز